Evenementen 2002
 NieuwjaarsInstuif (Elst)
19 Jan 2002zaterdagIn plaats van een traditionele nieuwjaarsreceptie gaan we dit jaar eens wat anders proberen. We houden deze keer een Nieuwjaars Instuif op zaterdagavond 19 januari 2002. Plaats van handeling is de bar van de jeugdherberg in Elst. Dat is ook wat centraler in Nederland. De instuif wordt gehouden van 20.00-24.00 uur. Drank en rijden gaat niet samen, daarom kun je ook blijven overnachten voor € 17,50 inclusief ontbijt. We hebben op voorhand 30 slaapplaatsen gereserveerd en zullen zelf het goede voorbeeld geven.
 47 bezoekers, 28 overnachtingen
 Regio Café OOST - Koop & Ruil Beurs
17 Feb 2002zondagMet ingang van 2002 willen we wat meer inhoud geven aan de Regio Café's. Het thema voor deze middag is een Koop & Ruil Beurs. Oude motorkleding die je niet meer draagt, accessoires die toch alleen maar stoffig liggen te worden, mogelijk dat je er een andere (beginnende) motorrijder mee gelukkig kan maken.
Ons Regio Cafe OOST is gehuisvest in Restaurant "Sprokkelenburg" in Heteren. Je bent welkom tussen 13.00 en 17.00 uur.
 ruim 30 bezoekers
 Motorbeurs Utrecht
21 Feb 2002
22 Feb 2002
23 Feb 2002
24 Feb 2002
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
De 18e editie van deze gezellige motorbeurs zal in 2002 naar onze verwachting nog drukker worden. Vanzelfsprekend is de YDCN weer aanwezig op deze beurs. Vorig jaar registreerden we 154 bezoekende YDCN leden en schreven 34 nieuwe leden in.  
 
  www.motorbeursutrecht.nl
  
 Regio Café WEST - Introductiemiddag nieuwe leden
17 Mar 2002zondagHet 2e Regio Café heeft ook een thema. Uit reakties is gebleken dat er onder nieuwe leden behoefte bestaat aan een introductie middag. Dat gaan we deze dag voor het eerst houden. De datum ligt net na de motorbeurs en nog ruim voor de eerste toerrit. Geef bij je aanmelding aan dat je specifiek voor het introductie middag komt, dan kunnen we een inschatting maken hoe we een en ander moeten aanpakken. Bestaande leden zijn ook van harte welkom om ons een handje te helpen!
Regio Café WEST is gehuisvest in Cafe Shooters, Valkenburg ZH. Je bent welkom tussen 13.00 en 17.00 uur. Het introductie programma begint om 14.00 uur.
 44 bezoekers waarvan 26 voor de introductiemiddag
 Sleutelavond Motorcentrum Emmeloord
18 Mar 2002maandag
avond
De eerste Sleutelavond van 2002 wordt gehouden bij Motorcentrum Emmeloord in Emmeloord. Wees niet bang, je hoeft deze avond niet zelf het gereedschap ter hand te nemen. Dat laten we liever over aan de deskundigen die de hele dag niets anders doen. De avond is zowel bedoeld voor personen die totaal niets van hun motor weten als personen die al het nodige aan hun motor gesleuteld hebben. Aan de hand van jouw vragen wordt er ingegaan op de specifieke zaken van de motor.
VOL met 25 deelnemers
 Toerrit 1: Openingsrit - WESTLAND
01 Apr 2002maandagDe openingsrit van dit jaar wordt dit jaar in het Westland gereden en is uitgezet door Dennis van der Zon, onze oud secretaris. De openingsrit wordt traditie getrou altijd gehouden op 2e paasdag, wat dit jaar toevallig op 1 april wordt gehouden. Nee, het is geen 1 april grap!
 161 deelnemers !!!!!
 Algemene Leden Vergadering - Doorn
20 Apr 2002zaterdagEen jaarlijks terugkerende verplichting waarbij het bestuur haar verantwoording aflegt aan haar leden. Dit jaar zullen twee mensen ons bestuur gaan verlaten maar gelukkig hebben we voor beide vacatures inmiddels al kandidaten gevonden. Om een bezoek aan de ALV wat aantrekkelijker te maken ruimen we de middag in met een interessante lezing. Dit jaar hebben we Dirk-Jan Stip uitgenodigd van Kailash Motorcycles Adventures. Zij organiseren motorvakanties in Thailand, nou niet bepaald een land waar je meteen aan denkt bij een georganiseerde motor vakantie.
 Opkomst 80 (stemgerechtigden)
 Techno-ochtend: BSM uitlaten - Zelhem
04 Mei 2002zaterdag
Nieuwsgierig hoe een uitlaat in elkaar zit en hoe deze gemaakt wordt? Dat moet je zaterdag 4 mei vroeg uit de veren om af te reizen naar Zelhem. Daar bevindt zich BSM, een Nederlandse fabriek van uitlaten. Daar gaan ze ons alles vertellen wat er maar over uitlaten te vertellen valt en hoe deze gemaakt worden. Maximaal 40 deelnemers.
40 deelnemers
 Dutch Weekend 2002 - Groesbeek
08 Mei 2002
09 Mei 2002
10 Mei 2002
11 Mei 2002
12 Mei 2002
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
Het Dutch Weekend wordt altijd gehouden tijdens het Hemelvaart weekend. Dat valt dit jaar wel wat vroeg maar het buiten zwembad is verwarmd! Plaats van handeling is dit jaar bij toeval uitgekomen op Groesbeek. Dat ligt op steenworp afstand van Nijmegen aan de beroemde Zeven Heuvelen Weg. Alles ligt vlakbij Duitsland dus dat staat garant voor een paar dagen lekker toeren. De jaarlijkse Termaat rit zal dit jaar dan ook tijdens dit weekend worden gereden waarbij vanzelfsprekend ook niet-weekend deelnemers welkom zijn. In Groesbeek hebben we de beschikking over een recent gebouwd groepsverblijf genaamd "Seven Hills". We hebben de gehele accomodatie afgehuurd en hebben dus geen rekening te houden met andere gasten. Er is een riant grote groepsruimte met eigen bar en het meenemen van eigen consumpties is dit keer toegestaan. Gebruik van het verwarmde buitenzwembad is bij de prijs inbegrepen. Nieuw dit jaar is dat we het weekend al aanvangen op woensdagavond. Zo hebben we de volle donderdag tot onze beschikking om te toeren.
4 overnachtingen, 4x ontbijt, 2x avondeten en 1x BBQ, max. 58 deelnemers. De prijs hebben we scherp kunnen neerzetten op 100.
---
 Toerrit 2: IJSSELRIT
26 Mei 2002zondagDe 2e toerrit dit jaar is de IJSSELRIT van Ari Hubers die vorig jaar vanwege de MKZ niet gereden kon worden. Het is de 2e rit van dit jaar geworden omdat deze toerrit niet eerder gereden kan worden vanwege de waterstand van de IJssel. Ari Hubers is geen onbekende onder de YDCN leden. Hij is met zo'n rit ruim een winter bezig en staat bij voorbaat al garant voor een mooie rit. Een van zijn vorige YDCN toerritten is zelfs uitgebreid in ProMotor verschenen.
 61 deelnemers
 VRO-1 Assen
31 Mei 2002vrijdagOverloop voor de VRO-1 deelnemers waarvoor op 20 juni in Lelystad geen plaats meer was.
Vol met 9 aanmeldingen
 VMTC Motary 2002
08 Jun 2002zaterdagDe VMTC Motary is een groots opgezette toerrit voor het goede doel en wordt georganiseerd door de Veluwse Motor Toer Club. Het inschrijfgeld wordt vrijwel volledig besteed aan een elk jaar opnieuwe te kiezen goed doel. De tocht is ca. 450 km lang en laat je Holland met andere ogen zien. Deelname is € 25,00 bij inschrijven op de dag zelf. We doen als club al een aantal jaren mee en hebben eenmaal zelfs de prijs gewonnen van grootste deelnemende club. De start is in Putten en de finish bij Brouwer Motoren in Nijkerk.
 ---
 VRO-1 of VRO-2 rijvaardigheidstraining (RMT)
20 Jun 2002donderdagOp veler verzoek gaan we dit jaar wederom een motor rijvaardigheids training organiseren. In samenwerking met de KNMV organiseren we een VRO-1 of VRO-2 training op het PIVM circuit in Lelystad. Omdat de prijzen van de VRO training niet goedkoop zijn hebben we gezocht naar mogelijkheden om die prijs voor onze leden omlaag te krijgen. Dat is gelukt, oa met hulp van Yamaha Motors Nederland. De sluitingsdatum voor de inschrijving is 22 april 2002.
Vol met 27 aanmeldingen
 Toerrit 3: GOUDA-toerrit
23 Jun 2002zondagDe 3e toerrit dit jaar is de GOUDA toerrit die wordt uitgezet door onze aller "DiviCorni" Corné Blitterswijk. De start is bij Kruisinga Motoren in Gouda waar we deze dag speciaal voor ons een forse korting krijgen. Als klap op de vuurpijl eindigen we op de Grote Markt in Gouda
 100 deelnemers
 Toerrit 4: BRABANT toerrit
07 Jul 2002zondagHet Brabantse land is altijd goed voor een mooie toerrit. In Brabant hebben we ook, na Noord- en Zuid Holland, de meeste leden zitten. Het is bovendien ook eens een beetje dichtbij voor onze Belgische leden. De toerrit wordt uitgezet door "Rookie" Emiel Nierop en Dave Pagemanan.
 80 deelnemers
 Toerrit 5: FLEVOLAND toerrit
25 Aug 2002zondagDe 5e toerrit wordt gehouden in de guppenpolder, ook bekend als de provincie Flevoland. De start is in Almere, waarna we naar boven gaan richting SeaWood en Lelytown. Daar verlaten we de polder om te eindigen op het oude land. Deze "Hammerrite" is in handen van "Seawood" Wim Hamer.
 82 deelnemers
 Foreign Weekend 2002 - Diekirch, Luxemburg
05 Sep 2002
06 Sep 2002
07 Sep 2002
08 Sep 2002
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
Na 3 jaar van afwezigheid gaan we weer terug naar Diekirch in Luxemburg. Geen stijle paden met grind naar je onderkomen maar gewoon vlakke asfaltpaden. Op camping "Op der Sauer" hebben we 10 chalets voor 6 personen gereserveerd. 3 overnachtingen, 3x ontbijt, 2x avondeten, 1x BBQ, max. 72 deelnemers. Prijs € 110.
70 deelnemers
 Sleutelavond MotoPort Hengelo
26 Sep 2002donderdag
avond
De tweede Sleutelavond van 2002 wordt gehouden bij MotoPort Hengelo, bij velen ook bekend als Wout Broer Motoren. Wees niet bang, je hoeft deze avond niet zelf het gereedschap ter hand te nemen. Dat laten we liever over aan de deskundigen die de hele dag niets anders doen. De avond is zowel bedoeld voor personen die totaal niets van hun motor weten als personen die al het nodige aan hun motor gesleuteld hebben. Aan de hand van jouw vragen wordt er ingegaan op de specifieke zaken van de motor.
 24 deelnemers
 Toerrit 6: WEER & WIEDEN toerrit
29 Sep 2002zondagDe 6e toerrit dit jaar is afkomstig van Wybe en Lidy Hof uit Ter Apel. Dat ligt in de provincie Groningen. Maar wees niet bang, zo ver zullen we niet gaan. De Wieden is een natuurgebied in de kop van Overijssel. Dan heb je al enig idee in welke hoek van Nederland deze toerrit gaat plaats vinden. We starten in het bekende Café Frederikshaven in Uffelte.
 98 deelnemers
 Zelfsleutelmiddag Frans de Kruijf
12 Okt 2002zaterdagZelf eenvoudig onderhoud uitvoeren in de werkplaats van Frans de Kruijf. Het is beslist geen vervanging van de grote en kleine beurt bij je dealer maar een aantal zaken kan je prima zelf uitvoeren. Wat wel wat niet mogelijk is moet je met Frans afstemmen. De zelfsleutelmiddagen zijn op zaterdagmiddag van 12.00-16.00 uur. Aantal deelnemers is beperkt tot 7 personen.
 3 deelnemers door late bekendmaking
 Toerrit 7: ACHTERHOEK toerrit
13 Okt 2002zondagDe 7e toerrit en laatste toerrit van dit jaar. De afgelopen jaren was het in oktober nog prima weer en we gaan er van uit dat het 13 oktober ook goed weer is. Tenslotte gaan we we de week erop toch ook op de motor naar de MotoRAI, of niet soms? Precies 5 jaar geleden organiseerde Edwin Esman al eens een Achterhoek toerrit en ook deze keer is deze Achterhoek rit van hem. De start is weer in Doetinchem in Café Ketz.
 58 deelnemers
 MotoRAI 2002
17 Okt 2002
18 Okt 2002
19 Okt 2002
20 Okt 2002
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
Hij komt weer, de oude vertrouwde MotoRAI in Amsterdam. Datum staat nu vast en de voorbereidingen zijn van start gegaan. Openingstijden donderdag en vrijdag van 11.00 - 22.00 uur, zaterdag en zondag van 10.00 - 18.00 uur. Entree € 12,50.
 102 bezoekende YDCN leden, 18 nieuwe leden
 Regio Café OOST
27 Okt 2002zondagHet thema voor dit Regio Café is nog niet vastgesteld.
Ons Regio Cafe OOST is gehuisvest in Restaurant "Sprokkelenburg" in Heteren. Je bent welkom tussen 13.00 en 17.00 uur.
 wegens zware storm lage opkomst
 Zelfsleutelmiddag Frans de Kruijf
09 Nov 2002zaterdagZelf eenvoudig onderhoud uitvoeren in de werkplaats van Frans de Kruijf. Het is beslist geen vervanging van de grote en kleine beurt bij je dealer maar een aantal zaken kan je prima zelf uitvoeren. Wat wel wat niet mogelijk is moet je met Frans afstemmen. De zelfsleutelmiddagen zijn op zaterdagmiddag van 12.00-16.00 uur. Aantal deelnemers is beperkt tot 7 personen.
Vol met 8 deelnemers
 Regio Café ALMERE
24 Nov 2002zondagOmdat de deuren van Shooters al enige maanden gesloten zijn wijken we uit naar Almere. Regio Café ALMERE is gehuisvest in het clubhuis van Motor Vereniging Almere en dat staat natuurlijk in Almere.
Je bent welkom tussen 13.00 en 17.00 uur.
 opkomst 15 leden
 Regio Café OOST
22 Dec 2002zondagHet thema voor dit Regio Café is nog niet vastgesteld.
Ons Regio Cafe OOST is gehuisvest in Restaurant "Sprokkelenburg" in Heteren. Je bent welkom tussen 13.00 en 17.00 uur.
 18 bezoekers

Last update 31-Dec-2002