MotoRAI'2000   


 

Yamaha neemt niet deel aan MotoRAI 2000
(persbericht Yamaha Motor Nederland BV)

Yamaha zal niet deelnemen aan de aanstaande MotoRAI 200 beurs, die gehouden wordt in oktober aanstaande in het RAI-complex te Amsterdam.

Yamaha vindt de traditionele, statische wijze van exposeren niet het juiste instrument om een groot publiek voor het motorrijden te enthousiasmeren. Er wordt inmiddels gezocht naar alternatieven voor de gehele motorindustrie die beter passen in het huidige tijdsbeeld en een grootschaliger karakter hebben.

Yamaha-dealers en de Nederlandse consumenten zullen middels andere communicatiemiddelen op de hoogte worden gebracht van het motornieuws voor 2001.

Het niet deelnemen aan de MotoRAI staat los van de participatie van Yamaha in de RAI-vereniging. Yamaha vindt een optimale samenwerking tussen alle motormerken uitermate belangrijk gezien de vele uitdagingen voor de motorindustrie.  
 
 
Geen belangstelling voor de MotoRAI
(AT5 Amsterdam, woensdag 21 juni 2000)

De MotoRAI 2000, die voor oktober op de agenda stond, gaat niet door. Volgens de organisatie zijn er te weinig standhouders om het publiek een goed programma te bieden. De motortentoonstelling trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers.

Het afzeggen van enkele belangrijke marktpartijen is volgens een woordvoerder van de RAI Vereniging oorzaak van het mislukken. De drie grote Japanse motormerken Honda, Yamaha en Kawasaki komen bijvoorbeeld niet.  
 
 
MotoRAI vervalt door afzegging Japanse merken
(Telegraaf, donderdag 22 juni 2000)

De MotoRAI gaat dit jaar niet door omdat volgens de organisatie er te weinig aanmeldingen van standhouders zijn. De tentoonstelling, die jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt, zou in oktober worden gehouden.

Het afzeggen van enkele belangrijke marktpartijen is volgens een woordvoerder van de RAI vereniging oorzaak van het mislukken. "De drie grote Japanse motormerken Honda, Yamaha en Kawasaki hebben laten weten niet aanwezig te zijn. Hierdoor verminderde ook de interesse van andere potentiele deelnemers."

Honda Nederland verklaart voorlopig uitgekeken te zijn op de MotoRAI. Een woordvoerder: "Wij hebben niets gemerkt van nieuwe initiatieven. Het leek erop dat de MotoRAI weer gewoon een plaats zou worden waar je je motoren kunt laten zien aan het publiek. Het is een grote showroom, maar daar hebben we dealers voor. De consument wil entertainment. Yamaha en Kawasaki delen deze mening".

Last update 23-Jun-2000