ZomerToerRit 2000 - Zomer in Zeeland   
Restaurant Grevelingen Zeeuws Biologisch Museum Restaurant Grevelingen
datum Zondag 20 augustus 2000
start Restaurant "Grevelingen" op de Grevelingendam
Parallelweg 1
4311 NE Bruinisse
tel. (0111) 481 462
fax. (0111) 481 771
pauze Zeeuws Biologisch museum bij kasteel Westhoven
Duinvlietweg 1
4356 ND Oostkapelle
tel. (0118) 593 639
finish Café "De Post"
Grote Markt 16
4461 AJ Goes
tel. (0113) 211 590
vertrek Tussen 10.00 en 11.00 uur in kleine groepjes
einde rit ± 16.00 uur
lengte rit 143 km
bijzonderheden Aan deze route werkten mee:
Emiel Nierop
Piet Brouwer
Sabine Smeets
Ronald van Bruggen
aanrijroute

Vanuit Rotterdam
N59 richting Bruinisse
Afslag "Strand Grevelingen"
Volg de borden met lepel en vork
 
Vanuit het zuiden
Over de brug bij Bruinisse na 200 m rechtsaf
dan links de Parallelweg op
 
toerrit
beschrijving
De toerritbeschrijving is hier te downloaden in PDF formaat. Om dit bestand te kunnen bekijken en printen heeft u de Adobe Acrobat Reader versie 5.0 of hoger nodig. Deze is te vinden op de website van Adobe. Als u op het gele "Get Acrobat Reader" logo klikt komt u vanzelf bij de juiste pagina.

Toerritbeschrijving in A5 formaat Toerritbeschrijving in A4 formaat ZTR2000 - Zomer in Zeeland
verslag Zomerzon in Zeeland door Rianne Hirdes
 
Na een vakantie waarin weinig motorrijden voorkwam, simpel om het feit dat een motor niet het uitgelezen vervoer is voor een gezin met 3 kinderen die 6 weken vakantie hebben, is ie er dan: De Zeeland-rit! Nou, we hebben d'r zin in hoor, lekker dicht bij huis en alle mede-Diversionisten (en Fazeristen en Suzisten) weer eens ontmoeten. Om 10 voor half 9 zitten we al lekker in het zonnetje op de veerpont van Breskens naar Vlissingen. Na een vakantie waarin weinig motorrijden maar des-te-meer regen voorkwam, werkt het weer nu eens mee. Resultaat van de vroege overtocht en van het feit dat we niet naar de bekende weg hoeven te vragen, is dat we al om half 10 op de Grevelingendam aan de koffie zitten. Na de begroetingen, het bijkletsen en de nodige bakjes koffie wordt 't tijd het Zeeuwse land te gaan verkennen. We rijden in een vrij grote groep, dijken, polderweggetjes en dorpjes met een hoog TOERistisch gehalte laten we achter ons, om na een uur het eerste terras op te zoeken, gezellig. Nog meer koffie met gebak en we kunnen er weer even tegen. Nu komt de stormvloedkering in zicht, ik krijg er, zoals altijd, de kriebels van; dit is echt Zeeland, aan de ene kant de Noordzee, aan de andere kant de Oosterschelde en wij op die enorme dam die het tij kan keren. Schitterend gezicht, prachtig gevoel, "Hier gaan over het tij de maan, de wind en wij..." (op onze Div's) Meer dijken, polders en zilte zeelucht maakt hongerig en dus leggen we aan bij het Zeeuws Biologisch Museum te Oostkapelle waar, vreemd genoeg, niemand belangstelling heeft voor de tentoonstelling "poepgoed" (hooguit om hieraan zelf wat toe te voegen mischien) maar wel voor een plaatsje op het terras, En de zon, met iets te eten, te drinken en te praten. Maar goed, we zijn niet gekomen om van een maximum aan zon-uren te genieten, dus hup, het stalen ros weer op en sturen maar. Nou...sturen, af-en-toe komen we zomaar midden in een bocht een put tegen waardoor het stuur wel een heel eigen leven gaat leiden! Jammer dat Vlissingen net op onze dag ook nog een mini-sail organiseerde zodat 't wel erg druk wordt op de boulevard, allemaal mensen midden in de route-beschrijving...lastig hoor. We laten Vlissingen voor wat 't is en vervolgen de route. Onvermijdelijk is het bord met het bootje en Breskens erop, waarnaar ik enthousiast ga zitten wijzen en zwaaien, niemand begrijpt er iets van en ikzelf al helemaal niet, die boot zie ik straks wel weer. Het stukje route door de zak van Zuid-Beveland (ja zo heet dat echt!) slingert ons richting Goes waar de markt en cafe "De Post" ons al opwachten. Het zit erop, de Zeeland-rit. Complimenten aan Emiel, Piet, Sabine en Ronald, het was een mooie toerrit! Iedereen bedankt voor de gezelligheid en wel thuis.
Het Winterberg weekend staat alweer voor de deur...nou, we hebben d'r zin in hoor, iets verder van huis en alle mede-diverionisten (en Fazeristen en Suzisten) weer 'ns ontmoeten!
Groetjes Rianne.

Last update 12-Aug-2012