YDCN - Luxemburg (Diekirch) weekend

YDCN logo


Gegevens

datum vrijdag 20 juni t/m maandag 23 juni 1997
start Noorbeek (Limburg)
opstapplaatsen AC Restaurant "De Lage Weide" nabij Utrecht
AC Restaurant "Nederweert" nabij Nederweert
vertrek 08:00 uur (Utrecht)
10:00 uur (Nederweert)
12:00 uur (Noorbeek)
kosten varierend, zie overzicht
bijzonderheden Overnachten in tent of Chalet
Let op, deze keer 4 dagen


Beschrijving

Eigenlijk stond dit weekend voor september gepland. Maar omdat we dan naar Eastbourne in Engeland gaan, is het Luxemburg weekend verplaatst naar juni. We verblijven daar weer op de camping "Op der Sauer", een 3 sterren camping met Nederlandse eigenaar en personeel. Je kan daar kamperen met je tent maar je kan ook gebruik maken van daar aanwezige vakantiewoningen. Deze chalets' bevatten 3 slaapkamers met elk 2 bedden, toilet, warme douche, wastafel, volledig ingerichte keuken met gasstel, ijskast, koffiezet apparaat, huiskamer met bankstel, eettafel en kleuren tv. Personen die alleen komen dienen er dus wel rekening mee te houden dat je een slaapkamer deelt met een ander. Er zijn voor ons 3 chalets gereserveerd (18 slaapplaatsen) dus wees snel met je aanmelding!

Let even op dat we dit jaar niet 3 maar 4 dagen naar Luxemburg gaan. Vrijdag gaan we via opstapplaatsen in Utrecht en Nederweert naar het verzamelpunt in Noorbeek. Daar neemt Jacques Jasper ons via een mooie route mee naar Diekirch. Geinteresseerden kunnen deze route binnenkort vinden op de YDCN internet site of op verzoek thuisgestuurd krijgen. De zaterdag en zondag wordt besteed aan toeren, waarna we maandag weer terugkeren naar huis. Met Jacques als rijdende routekaart moet dat allemaal geen probleem vormen. Op zaterdag of zondag sluiten we de dag af met de gebruikelijke barbecue.

De verblijfskosten dienen in Diekirch aan de YDCN leiding betaald te worden in Nederlandse valuta. Eten en drinken moet je zelf afrekenen in Luxemburgse franken.

Prijzen:

Overnachting in tent, voor de tent, 3 nachten f 20,00
Overnachting in tent, voor 1 persoon, 3 nachten f 30,00
Overnachting in Chalet, voor 1 persoon, 3 nachten f 75,00
Overige prijzen:
Ontbijt bfr 250 f 15,00
Warme maaltijd, varierend van/tot bfr 500-650 f 15,00-f 30,00
Barbecue pakket bfr 550 f 33,00

Voor het Luxemburg weekend maken we weer gebruik van opstapplaatsen:
  • AC Restaurant "De Lage Weide" nabij Utrecht. Vertrek rond 08:00 uur (122 km, 80 minuten tot Nederweert)
  • AC Restaurant "Nederweert" nabij Weert. Vertrek rond 10:00 uur. (73 km, 52 minuten tot de Noorbeek)
  • Cafe d'r Pley, Pley 2, 6255 AG Noorbeek, tel. 043-4571930. Van hieruit vertrekken we om 12:00 uur via een toeristische route naar Diekirch

Voor wie op eigen gelegenheid naar Noorbeek gaat volgt hier de route

  • vanuit EINDHOVEN de A2 ri MAASTRICHT/LUIK
  • afrit 56 GRONSVELD/ST.GEERTRUID, einde afrit Links
  • na brug 1e Rechts ri [ST.GEERTRUID 4] vbv
  • pnb ST.GEERTRUID (blauw) doorgaande weg volgen -> MHEER, NOORBEEK
  • weg vbv tot in NOORBEEK
  • bij de kerk en borstbeeld hkh Koningin Wilhelmina bij cafe d'r Pley verzamelen tussen 11:00-12:00 uur

Het adres van de camping

Camping "Op der Sauer"
Route de Gilsdorf
L-9201 Diekirch
G.D. de Luxembourg
tel. 00-352-808590

Aanmelding is verplicht en voor deze keer zonder voorinschrijfgeld en uiterlijk voor 20 mei 1997. Voor Chalet-boekingen geldt vol-is-vol dus wees er snel bij.

De toerritbeschrijving is hier te downloaden in PDF formaat. Om dit bestand te kunnen bekijken heeft u de Adobe Acrobat Reader nodig. Deze is te vinden op de website van Adobe

Routebeschrijving Noorbeek-Diekirch & Diekirch-Noorbeek (45k)


Verslag

Eerste dag
Regen vanaf huis maar bij het eerste verzamelpunt in Utrecht klaarde het weer op. Vanaf Nederweert, het 2e verzamelpunt, het eerste pechgeval, een Virago waarvan de reserve niet meer funktioneerde. Met een soortgelijk probleem hadden we twee weken ook te maken gehad, alleen was het toen de Diversion van Robert van Vliet. Uiteindelijk was iedereen aanwezig in Noorbeek en gingen we in twee groepen beginnen aan de toeristische route door Belgie naar het einddoel, Diekirch in Luxemburg. Een mooie route maar voor sommige misschien wel iets te lang, want de rit naar Noorbeek is voor een aantal leden ook al een rit op zich. Een wegomlegging dreigde even roet in het eten te gooien maar na een extra rondje van de zaak ging het toch nog goed. Dennis zorgde voor een ongeplande stop vanwege het uitvallen van een deel van zijn electrisch circuit. Vermoeid maar voldaan kwamen we om 19:00 uur aan op de camping.

Tweede dag
Voor de 2e dag had Jacques Jaspers een mooie route uitgezet door Belgie en Duitsland. Regenen deed het wel maar tussen de buien door is de tocht toch volledig gereden. De zaterdagavond werd afgesloten met een barbecue.

Derde dag
Regen, regen, regen. Na het Landgraaf weekend hadden we toch wel op beter weer gehoopd maar ook hier weer korte maar hevige buien, al dan niet met onweer. Jacques had voor deze dag een route van 275 km bedacht door Belgie en Frankrijk. Met de groep die hij op sleeptouw nam heeft hij het niet alleen redelijk droog gehouden maar wist de dagteller ruim over de 300 km te zetten. De laatste groep daarentegen had te kampen met een overvloed aan regen en onweer en moest grote delen van de tocht helaas overslaan. De motor van Dennis maakte al dagen een vreemd geluid en in de middag kwamen we erachter wat er mis was. Versleten lagers waar geen kilometer meer mee te rijden was.

Vierde dag
Tja, de bedoeling was om weer toeristisch terug te gaan maar velen hadden daar, zeker gezien de vele regen, weinig trek in. En dus werd in kleine groepen lina recta teruggereden naar Nederland. Ondanks de regen toch veel gereden en volgens de aanwezige wederom een geslaagd weekend.

Last update 17-Mar-1999