Kampeer Weekend 2004 - Zeeland
Kampeer Weekend 2004 - Zeeland

datum zaterdag 29 mei t/m maandag 31 mei 2004 (Pinksterweekend)
lokatie Camping 't Hellegat
Eendragtweg 20
4543 PL Zaamslag (Zeeuwsch Vlaanderen, Zeeland)
tel. 0114-683161
accomodatie zelf meenemen, tent, caravan, camper, kinderen, oma's en opa's (om de auto/camper te rijden en op de kinderen te passen). Het is echter wel een motor weekend dus zondag gaan we wel met de brommer rijden.
het pakket 2x overnachting, 2x ontbijt, 1x barbecue.
De andere avond mag je zelf voor je eten zorgen.
organisatie Idee en organisatie: Gerard Hirdes
mmv Corné Blitterswijk en Jan van Hoof
bijzonderheden Hoe het idee gekomen is
Het idee is gekomen nadat Gerard, Rianne en hun drie kinderen in het naseizoen van 2003 hebben meegedaan aan het mosselweekend (kampeerweekend) van de lokale motorclub, MC Zeeuws Vlaanderen. Door de lokatie en de leuke sfeer die tijdens het kamperen ontstaat vonden ze dat zoiets ook met de Diversion club mogelijk moest zijn. Niet dat het nu direct zo'n storm zal lopen als met de inschrijvingen voor de populaire binnen- en buitenlandse weekenden, maar volgens hun zijn er onder die 700 tot 800 leden best wel leden te vinden die hiervoor te porren zijn. Bovendien maakt een dergelijk kampeerweekend het aantal mogelijkheden van meerdaagse evenementen wat groter. Dat een kampeer weekend ook financieel wat goedkoper is mag duidelijk zijn.

Inpassing in de YDCN kalender
Het idee is met de club besproken en later in de Evenementen Commissie terecht gekomen voor verder uitvoering. De oorspronkelijke mosselrit werd op 28 sep 2003 gehouden wat we iets te laat in het seizoen vonden om aantrekkelijk te zijn als kampeer weekend. Het moest meer naar de zomer toe zijn zodat je eerste gedachten niet meteen kou en regen zijn. Door voor in het seizoen te gaan zitten kan je dit weekend ook gebruiken als weekendje proefkamperen. Als je voor het eerst met de motor gaat kamperen kan je dat beter wat dichter bij huis uitproberen dan meteen 3 weken naar Italie toe gaan. En als je met de Div-club gaat kamperen is het ook niet zo'n ramp als je de tent haringen vergeten bent... Als we allemaal een pennetje afstaan staat je tentje ook weer. Een ander aspect die een rol speelt is het feit dat het een camping is met merendeels seizoensplaatsen. We moeten dus of voor, of na het seizoen. Als je de YDCN kalender bekijkt zijn er maar weinig weekenden beschikbaar. Om een of andere reden hebben we nooit wat tijdens het Pinkster weekend georganiseerd dus was dit de best mogelijke optie. Het is welliswaar direct de week na het Dutch Weekend in Gulpen maar of dat werkelijk een bezwaar is... wij denken van niet.

De verder uitwerking
Het weekend is vastgesteld op 29 t/m 31 mei, vlak bij de zomer en een vrij grote kans op schitterend weer. De eersten gaan al haast op vakantie. Zaterdag op je gemak richting Zeeuwsch Vlaanderen rijden, tentje opzetten, slaapzakje uitrollen, campinggas aansteken, potje koffie zetten, keuvelen. Jiffy plaatje vergeten (huh, wat is dat?), gewoon een blikje fris of bier kopen, leegdrinken, plattrappen en je hebt een 1e klas jiffy plaatje. Kamperen is in principe zelf voor je eten en drinken zorgen maar we willen iedereen niet meteen helemaal aan zijn lot overlaten. We laten deze keer het ontbijt dan ook verzorgen en ook de barbecue op de zaterdagavond. Zondag moet je dus zelf koken en dat is natuurlijk ook de lol van het kamperen. Heb je geen kookspullen, dan mag je zelf creatief zijn door een pizzaboer te zoeken of een chinees (in Zeeuwsch Vlaanderen???). 's Avonds kunnen we terecht in de bar van de camping waar op zondag vanaf 21.00 uur ook voor wat muziek is gezorgd. Voor een gezamelijk onderkomen op de camping hebben we op dit moment ook nog een partytent van 8x4 meter gehuurd. Op zondag rijden we (met de motor) de Diekentour, voor sommigen niet geheel onbekend van het Zeeland Weekend 2001, maar deze keer iets aangepast. Deze toerrit kronkelt langs de grens met België. Een toerrit naar de stad Brugge zou eventueel ook een leuk uitje zijn. Dat kan allemaal ter plaatse nog bekeken worden.

We hebben geen flauw idee hoeveel mensen er op dit weekend afkomen. Op de camping is natuurlijk plaats genoeg maar het maakt natuurlijk wel enig verschil of we daar met 25 of met 75 man zitten. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zullen we onze plannen aanpassen.

Met het hele gezin?
Ja, omdat vele van onze leden ook nog kinderen heeft, waarom niet? In de kern blijft het natuurlijk een motor weekend. Maar het is toegestaan om ook de rest van je gezin mee te nemen, met caravan, met camper, met auto en bungelow tent. Gerard en Rianne zetten er hun caravan neer en de kids gaan mee. Eddy en Petra gaan kijken of hun combinatie van verlengde bus (voor de motor) met caravan erachter een werkbaar geheel is (met baby Marlies). Van Dennis en Iris en baby Maaike hebben we ook de bevestiging binnen dat ze komen. Ook baby Birgit Esman laten weten van de partij te zijn! Hou er echter wel rekening mee dat we geen absolute stilte 's avonds op de camping kunnen garanderen. Het is natuurlijk een stukje geven en nemen, wederzijds een beetje rekening met elkaar houden en voor de rest kan je er al anticiperen door te kijken waar je de tent opzet. Het is voor ons ook nieuw dus moeten we ook even kijken hoe eea gaat.

preview Bij de voorbereidingen van dit weekend zijn een aantal foto's gemaakt om je een kleine indruk van de camping en de omgeving te geven. Nieuwsgierig? Klik hier.
deelnamekosten
YDCN leden :€ 35,00
Junior deelnemers: € 17,65 (niet-babies)
Introducé's: € 40,00
extra overnachting + ontbijt: € 11,70 (vrijdag'ers)
Overige prijzen op aanvraag
betalingen De deelnamekosten dienen vóór 1 mei 2004 te worden overgemaakt op
Giro 7859986 tnv YAMAHA DIVERSION CLUB NED EC te Almere ovv lidnummer en evenement.
aanrijroute
•  Op de A58 neem afslag Terneuzen Tol
•  Volg de borden Terneuzen Tol
•  Tolhuisjes 4 km voor de tunnel (€ 4,20)
•  Vanuit Westerscheldetunnel doorrijden tot rotonde
•  Rotonde
•  VKL , brug over
•  VKL
•  VKL , na 1400m (klein weggetje)
•  Doorrijden tot VRW, dan (Reuzenhoeksedijk)
•  1e weg (Valweg), wit bordje Griete volgen
•  Y-SPL , wit bordje Griete volgen
•  Y-SPL , wit bordje Griete volgen
•  Aangekomen bij de zeedijk (Huissenpolderweg)
•  Weg langs zeedijk VBV voor 5.400 m
•  na 5.400 m zie je de camping onderaan de zeedijk
Vul je eigen
postcode in

klik voor lijst met toerrit afkortingen
toerrit
beschrijving
De toerritbeschrijving is hier te downloaden in PDF formaat. Om dit bestand te kunnen bekijken en printen heeft u de Adobe Acrobat Reader versie 5.0 of hoger nodig. Deze is te vinden op de website van Adobe. Als u op het gele "Get Acrobat Reader" logo klikt komt u vanzelf bij de juiste pagina.

Toerritbeschrijving in A5 formaat Toerritbeschrijving in A4 formaat No GPS file available Diekentoer 2004 (versie 2)
deelnemers
001. Kim Kodde
002. Lida van der Kolff
003. Gerard Hirdes
004. Rianne Hirdes
005. Ate Douma
006. Astrid Douma
007. Ane Dijkstra
008. Titus Spee
009. Edwin Esman
010. Jeannette Esman
011. Jan van Hoof
012. Ton van Haagen
013. Ron Langelaar
014. Vivian Langelaar
015. Wiebe Hof
016. Lidy Hof
017. Emiel Nierop
018. Ilona Brekelmans
019. Eddy van der Meer
020. Petra van der Meer
021. Brigitte Lingg
022. Corné Blitterswijk
023. Martijn Verschoor
024. Frank van Enckevort
025. Ymen de Boer
026. Greet de Boer
027. Hennie Knoppert
028. Patricia van Berkel
029. Jan Willem Wemekamp
030. Patrick Wemekamp
031. Menno Kok
032. Monique Kok
033. Iris van der Zon
034. Dennis van der Zon
035. Chris Koopman
036. Bianca van der Zon
037. Rik Nooter
038. Jantine Nooter
039. Wilco Hirdes
040. Mireille Hirdes
041. Gerdine Kouwer
042. Bart Dollee

codes:   = betaald
= alleen BBQ
= extra dag (vrijdag)
= vrijdag toeslag betaald
mini
deelnemers
001. Freek Hirdes
002. Anne-Wil Hirdes
003. Niels Hirdes (drums)
004. Birgit Esman
005. Marlies van der Meer
006. Maaike van der Zon
007. Rosa Shanin
008. Dunja Langelaar
009.. Christian van Wijchen
 
kom je buiten spelen?
verslag Stuur je verslag naar info@ydcn.nl

Last update 12-Aug-2012