Buitenland weekend 2001: Dochamps, België   
Click on picture to enlarge Click on picture to enlarge Click on picture to enlarge
datum Donderdag 6 september 2001
Vrijdag 7 september 2001
Zaterdag 8 september 2001
Zondag 9 september 2001
lokatie Camping Petite Suisse
Al Bounire 27
B-6960 Dochamps
België
tel. 84444030
 
Dochamps ligt op circa 100 km van Maastricht in de Belgische Ardennen, nabij La Roche, op een hoogte van 500 meter.
bijzonderheden 3 overnachtingen half-pension in 5 en 6 persoons chalets. Keuze-menu (vlees of vis) op donderdag en vrijdag, zaterdag de traditionele barbeque.
We hebben nu de beschikking over 5x 6P en 6x 5P chalets wat het maximale aantal deelnemers op 60 brengt. Prijs f 210. Gezien het beperkt aantal plaatsen is het verstandig zo snel mogelijk te betalen om verzekerd te zijn van een plaatsje.
internet-links Petite Suisse, Dochamps, Belgische Ardennen
Camping en chaletpark Petite Suisse, Dochamps, Belgische Ardennen
verkenning Op donderdag 31 mei zijn Ate en Kim naar België afgereisd en de locatie uitgebreid bekeken. Wat we aantroffen was boven onze verwachtingen en we hebben er een goed gevoel bij. We hebben een een hele serie foto's gemaakt die je hier kunt vinden. De foto's in een chalet zijn van chalet 21. De andere chalets zijn soortgelijk ingericht maar hebben wat andere meubels. De slaapkamers zijn 2-persoons met stapel- of losse bedden. Een bed heeft een matras, kussen en een dekbed. Linnengoed moet je zelf meenemen maar is ook beperkt te huur. Voor de rest spreken de foto's voor zichzelf.
toerrit
beschrijving
De toerritbeschrijving is hier te downloaden in PDF formaat. Om dit bestand te kunnen bekijken en printen heeft u de Adobe Acrobat Reader versie 5.0 of hoger nodig. Deze is te vinden op de website van Adobe. Als u op het gele "Get Acrobat Reader" logo klikt komt u vanzelf bij de juiste pagina.

Toerritbeschrijving in A5 formaat Toerritbeschrijving in A4 formaat Belgie 2001 aanrijroutes

Toerritbeschrijving in A5 formaat Toerritbeschrijving in A4 formaat Belgie 2001 toerritten
deelnemers De volgende personen zijn aangemeld, hebben betaald en zijn verzekerd van een plaatsje. Namen op volgorde van ontvangst van betaling.
 
01. Kim Kodde
02. Lida van der Kolff
03. Sabine Smeets
04. Gerard Hirdes
05. Rianne Hirdes
06. Patrick Lugtenburg
07. Rene Kemper
08. Ronald van Bruggen
09. Gerdine Kouwer
10. Fred Beerlage
11. Sophie Weeda
12. Marc de Cock
13. Kees Scherrenberg
14. Ton van Haagen
15. Brigitte Lingg
16. Willem Zilverschoon
17. Eugene van der Meer
18. Yvonne Croes
19. Frank van Enckevort
20. Martin Helderman
21. Jacqueline Helderman
22. Theo Peerdeman
23. Wybe Hof
24. Lidy Hof
25. Jan Willem Wemekamp
26. Marjan Wemekamp
27. Eddy Wissing
28. Petra Wissing
29. Ate Douma
30. Astrid Douma
31. Jolien Douma
32. Emiel Nierop
33. Ron Kooi
34. Jolanda Kooi
35. Ron Langelaar
36. Vivian Langelaar
37. Dick Vos
38. Olaf de Vette
39. Jan de Reus
40. Leida de Reus
41. Hans Brom
42. Wil Brom
43. Jaap van der Wal
44. Ilse van Ogtrop
45. Richard Stet
46. Gerda Glunder
47. Piet Boontje
48. Corné Blitterswijk
49. Frank Dekkers
50. Miranda Daals
51. Gerwin Mimpen
52. Olaf van Geene
53. Monique Dukker
54. Frits Kraaij
55. Corine van Unen
56. Paul Veerkamp
57. Saskia Kalkers
58. Chris Koopman
59. Wim Marijs
60. Ingeborg Marijs
 
We hebben helaas geen ruimte meer voor uitbreiding.
 
verslag van
Olaf van Geene
De belevenissen van een nieuw lid

Hoe is het allemaal eigenlijk begonnen? Zo'n drie jaar geleden samen met Monique toch maar besloten om, in de winter, het altijd zo gewilde levensgevaarlijke papiertje te halen. Ik kan mijn moeder nu nog horen, wat ze allemaal zei toen ik net achttien was. Het werd toen dan ook alleen maar het autorijbewijs. Affijn, voorjaar, de motorrijbewijzen in de zak en wat dan? Monique wilde graag een chopper, gehuurd voor een lang weekend. Ik zelf had inmiddels al van een Honda CB500, CB600F en Yamaha XJ600 Diversion geproeft. Het werd dus een weekendje XJ900 Divvy versus Yamaha Dragstar, het weer was ongeveer hetzelfde als met het afgelopen België-weekend, alleen dan zonder zon.

Alles liep voorspoedig, leuke binnenwegen en op de snelheidsremmende rotondes had Monique er geen enkele moeite mee om met de treeplanken van de Dragstar over de grond te schuren, tja hoe is het anders mogelijk om de XJ900Div. bij te benen. Op zondagavond zou ze wel even de Dragstar in de brand steken. Ik wist het toen wel en ben voor mijzelf gaan speuren naar een Divvy 900. Groot en sterk genoeg om twee personen en bagage te dragen. Genoeg te koop maar alles toch wel aan de prijs, tot er iets aantrekkelijks stond op www.ydcn.info, en nog wel redelijk dicht in de buurt (Delft).

Mailen, bellen en kijken is kopen: een twee jaar jonge XJ900 Diversion met reeds 4035 km op de teller. Gelijk maar besloten om lid te worden van deze club, je weet nooit waar dát handig voor is. Diverse toertochten van kennisen en bedrijven werden georganiseerd, 1 Divvy hadden we al, de tweede dan maar wéér gehuurd. Tja mevrouw kan én wil zelf rijden en ik ben ook geen taxi-chauffeur (meer). En ja hóór, de ene na de ander keer dat wij samen zouden gaan rijden werden deze "watjes-tochten" afgelast vanwege het weer. Dus maar weer zelf wat toeren, in de regen natuurlijk. Speurend op de site van YDCN, naar een tweede slachtoffer dat van zijn XJ900 Divvy af wil, kwamen wij er achter dat er bij deze club eigenlijk nooit een tocht afgelast wordt en dat de opkomst cq deelname massaal te noemen is.

Besloten werd dan ook om (vier maanden van te voren) in te schrijven op de reservelijst voor het België-weekend. Meteen maar even de "huur" Divvy 900 gereserveerd, je weet maar nooit in vier maanden tijd. Inmiddels was het dus donderdag 6 september, de Divvy was vier weken terug door ons ingeleverd met een iets te gladde achterband. Geen Divvy 900?? Hoe bedoelt U? De motor was zoek? Inderdaad weg, foetsie, pleite etc. etc. Het zweet begon mij al uit te breken. Wie gaat er rijden tijdens het België-weekend, wie is de pineut en mag achterop (ik?).

Ondertussen werd er bij het verhuurbedrijf cq rijschool druk getelefoneerd (en óók gezweet). Motor werd gevonden in 's-Gravenzande. Ach ja we waren al van Schiedam naar Naaldwijk gereden dus nog eens stukje uit de route kan geen kwaad. Inmiddels was het 10:30 AM en om 11:30 AM hadden wij afgesproken met Martin en Jacquelien uit De Lier.

Thuis gekomen, broodje pindakaas opgegeten, bagage op de motor gemonteerd (lees tanktassen) en daar kwamen onze lotgenoten. Snel even de route doorgesproken en het werd snel weg. Snelweg tot aan Nederweert, waar wij om 14:15 arriveerde. Koffie met een gevulde koek en weer snel weg tot en met Luik. Stukje binnendoor en deze dag als laatste gearriveerd in Dochamps. Het grindpad naar boven getrotseerd, tevens nog even de "huur" Divvy in de tuin van huisje nummer 9 "geparkeerd", ik was geloof ik de eerste bij dit evenement.

Vrijdagochtend, het werd mij nu allemaal duidelijk, de sterke verhalen van alle VRO rijders; Ik heb mijn kuipdelen, uitlaat etc. aan de grond gereden. Er waren er deze dag geloof ik maar liefst zes die hun motor hadden voorzien van "sport-strepen".

We begonnen deze dag met de korte tocht, die uiteindelijk met wat meer kilometers eindigde dan gepland. We hadden het nu nog naar ons zin. Bij terugkomst op de camping bleken onze huisgenoten (Jan en Leida) nog onderweg, met uiteraard de sleutel van deze finse blokhut. Hetgeen minder erg was dan wat de volgende (zaterdag)ochtend gebeurde, arme Emiel, opgesloten in de reeds bovengenoemde sauna, met gevaar voor eigen leven uit een raam geklauterd, de sleutel getraceerd op de "geheime plek" (aangezien dit huis geen voordeur-mat heeft) en uiteindelijk in staat om het pand via de voordeur te verlaten. Ook na deze cursusdag, "260 km rijden door de Ardennen voor iedereen" hadden wij het nog steeds naar onze zin.

Helaas, het was alweer zondagochtend, het weer nog ietsje natter dan de voorgaande dagen. Weer een date met Ron, vandaag binnendoor, om Luik heen en dan alsof er nooit geen einde aan komt, door dikke stortregens, eindigend in Nederweert. De zin begon er nu toch wel een beetje vanaf te raken, was het de tegenzin om weer naar de baas te gaan óf begon het mindere weer nu toch een beetje parten te spelen?

Monique en ik vonden het een heel erg geslaagd avontuur en bedanken hierbij iedereen voor alle hulp, advies en vooral gezelligheid.

Tot de volgende keer.

Olaf van Geene en Monique Dukker, Schiedam

Last update 12-Aug-2012