Dutch Diversion Owners
  Aarle Rixtel
Aarle Rixtel: Kor Ket [11-Apr-08]
Hallo, ik ben Kor, 45 jaar en sinds januari 2008 in het trotse bezit van mijn motorrijbewijs. Wilde als zovelen al lang geleden gaan motorrijden maar was bang dat ik door mijn wilde manen een gevaar voor mijzelf en anderen zou zijn. Ik ben vorig jaar gestopt met roken en heb mijzelf aldus beloond met een "A-Brevet". Heb eerst op een Kawasaki ZX10 gereden maar die was veel te snel en ik werd al snel moe van dat gehang en die wind. Vandaag een hele mooie XJ900S gekocht, een zwarte uit 1996 en mag 'm zaterdag ophalen. De proefrit gaf de absolute doorslag, heerlijke zit, en prima controle voor mijn lengte van ruim 1.90.
  Alem
Alem: Harry Ouwens [02-Jun-99]
Hoy, ik ben Harry en ik rijd sinds vorig jaar september een blauwe diversion 900. ik rij het hele jaar door motor maar in de winter staat de diversion in de schuur en dan rij ik op een motto guzzi v50. ik rij tussen de vijftien en twintig duizend kilometer per jaar. als ik een weekend geen afspraken heb dan ga ik naar luxemburg.
  Almelo
Almelo: Erwin Bakker [04-Jun-98]
Sinds zaterdag 30 mei j.l. heb ik mijn oude Goldwing 1100 Aspencade ingeruild tegen een nieuwe Diversion 900. Aan alle commentaren op deze website te zien heb ik een goede keuze gemaakt. Het zal nog even op zich laten wachten eer ik ermee de weg op kan (levertijd).
  Almere
Almere: Rob van de Weerdt [25-May-04]
Sinds 1996 in het bezit van een knalrode Yamaha Diversion XJ600S uit 1993. Alles erop en eraan dus ook die kuip. Bij het schrijven van dit stukje in 2004 ben ik 43 jaar oud. De motor voldoet prima maar het knaagt, het knaagt maar steeds, de Suzuki Bandit 600 maar dan ook met kuip en het liefst nieuw, ik krijg het maar steeds niet uit mijn hoofd.....
Almere: Rob van Loo [16-Dec-00]
Hallo allemaal, Zal me even voorstellen. Naam is Rob, 35 jaar jong en momenteel in het bezit van een XJ900 F uit 1983. Maar......wel voornemens om dat ouwe trouwe beestje in te ruilen voor een XJ900 S Diversion. En wel op redelijk korte termijn. Bedoeling is om net als nu met de "F" alle dagen woon-werk verkeer te rijden. Mijn vraag is nu dan ook: Zijn er bij de aanschaf bepaalde dingen waarop ik speciaal moet letten? Ik ben dus van plan om tweedehands te kopen. Ik hoor 't wel, vast bedankt, groetjes, Rob.
Almere: Jannekee Laman [15-Oct-99]
Ik ben 25 jaar en woon in Almere. Sinds 3 mei 1999 ben ik de gelukkig eigenaar van een prachtige Yamaha Diversion 600. Ik ben van beroep agent van politie en ik hoop in de toekomst van mijn hobby motorrijden mijn beroep te maken als motorrijder bij de politie.
Almere: Tom Metiary [10-Jun-99]
Tsja, afgelopen vrijdag kreeg een telefoontje van Dennis, waarin hij zijn verontschuldigen gaf voor het laat reageren, maar er zou iemand langs komen uit Almere. Ik vertelde aan mijn vrouw da's nou een leuk cluppie komen nieuwe leden persoonlijk welkom heten. Groot was mijn verbazing dan ook toen ik 3 diversions voor de deur zag komen, ik denk en dat om lid te worden? Al gauw bleek dat ik het 500-ste lid van deze club was en dat speciaal vanuit Soesterberg, Haarlem en Almere het bestuur Ik voelde me gelijk thuis.Voor de toekomst zal ik veel gebruik maken van de leuke ritjes en de technische expertise die was langs gekomen. Mijn motor is een XJ 990 S Diversion, de kleur is Bordeaux Rood en is gebouwd in 1997. Tot op heden ben ik erg tevreden. Groetjes, Tom Metiary
Almere: Kim Kodde
Started in 1992 with a purple model'93 XJ600s and after 35.000 km bought a black Diversion XJ900s. You can see these machines on own Kim's bikes page. He is the webmaster of the YDCN internet site, chairman of the YDCN event/touring committee and member of the YDCN staff.
  Alphen aan den Rijn
Alphen aan den Rijn: Willem Niesing [08-Sep-06]
Als tevreden XJ600 Diversion rijder die zolang het niet sneeuwt dagelijks het woon-werkverkeer op de motor doet ben ik toch nog op zoek naar een verhoogde ruit en voor in de winter van die grote handmoffen voor aan het stuur...wie weet heeft iemand tips voor me.
Alphen aan den Rijn: Harm Frielink [20-Jul-00]
Owner of a Red Diversion 900. Driving a lot mostly alone. I like the freedom a bike gives his rider. Time to think about all the things you see in this world.
Alphen aan den Rijn: Bob Mulder [04-Oct-99]
I started riding a Diversion (600) a number of years ago. After the conclusion was made the 600 is not the best choice for a permanent double use, especially not when one wants to ride the rugged hills in countries that have'em. Chose for a GTR 1000. Oh, what fun! Though, my wife started to ride her own bike. Therefor, no need to ride a heavy bike anymore. Therefor since a few weeks I'm riding a new dark red 900!
  Ameide
Ameide: Leo Smit [07-Sep-04]
Hallo! Na mijn halve leven geroepen te hebben dat ik motor ga rijden kwam het er toch steeds niet van. Toen ik op een verjaardag bij vrienden zat en zij er weer over begonnen zei ik dat mij motorrijden geweldig leek maar dat ik eerst nog 'even' mijn motorrijbewijs moet gaan halen. Ik zit altijd op de weg en zij dachten blijkbaar dat ik dat rijbewijs al had. De volgende morgen werd ik gebeld door een motorrijschool: zij hadden 'op safe' gespeeld en mij gewoon aangemeld. Een half jaar later (februari 2003) had ik op mijn 51e in één keer mijn rijbewijs gehaald! Daarna huurde ik diverse motoren: een XJ600, TDM900, Intruder en Dragstar. Nu ben ik sinds enkele weken de trotse bezitter van een zwarte XJ900S en geniet iedere dag van die motor. Via deze club hoop ik info te verzamelen, ervaringen uit te wisselen met anderen en leuke tourritten te maken.
  Amstelveen
Amstelveen: Dennis Huizer [23-Mar-01]
De Diversion is voor mij m'n eerste motorfiets, en bevalt tot nu toe erg goed. Begin december m'n motorrijbewijs gehaald, en twee maanden daarvoor stond m'n motorfiets, de XJ600S, gepoetst en wel te wachten op onze eerste echte rit.Toen ik 'm net gekocht had was het wassen en poetsen, en natuurlijk kon ik het niet laten om hem (of is "haar" een beter woord) eventjes droog te rijden. Gelukkig geen diender tegen gekomen... Sinds 1 maart ben ik lid geworden van de YDCN (Zie beursfoto's donderdag;grote grijns).
Amstelveen: Sander Nieuwenhuizen [21-Sep-00]
Hoi, ik heb net 5 dagen mijn groene diversion (nieuw... b.j. 2000) en ben erg tevreden over deze bike. Het is mijn eerste bike, en ik heb een maand geleden m'n rijbewijs gehaald. Tevens zoek ik nog een leuk meisje/vrouw om samen te toeren door het land.
  Amsterdam
Amsterdam: Rombout Schipper [19-Aug-00]
Een dik jaar een Diversion 900 is een dik jaar volle tevredenheid over deze comfortabele toermotor. Na 14.000 km geen enkel onverwacht defect. Vorige motor, bmw r 80/7, leek erg mooi maar was een bezoeking vergeleken bij de Diversion. Elke duizend km. wel iets defect, slingerend en stuiterend de bocht door, etc. Daarvoor 3 jaar een Seca xj 750 gehad, ook een zeer probleemloze, betrouwbare motor. Mijn geloof in Yamaha is er toch alleen maar op vooruitgegaan met de jaren.
Amsterdam: Wigcher Spanninga [23-May-00]
Hallo, ik ben Wigcher en ik zal vanaf 27 mei 2000 de trotse eigenaar zijn van een gloednieuwe donkerblauwe 900S. Hiervoor heb ik een tweetal andere motoren gehad (een BMW R65 en een Honda CM400T), maar de Diversion had al heel lang een speciaal plekje op mijn verlanglijstje. Nu is het dan eindelijk zover. Ik wil er onder andere mijn woon-werk verkeer van Amsterdam naar Uithoorn plezieriger mee maken en uiteraard ook andere reisdoelen gaan verkennen, bij voorkeur zowel zomer als winter.
Amsterdam: Jasper Kraak [23-May-00]
In the summer of '99 I total-lossed my 20-year old Suzuki 850GS after 260.000 km! Looking for a replacement I finally fell for the Divi900, and I'm not sorry at all. A problem-free touringbike, great for holidays.
Amsterdam: Dino Bougioukos [17-Mar-99]
Hi, eindelijk een exclusieve site gevonden met ervaringen van divy-owners gevonden. Ik ga binnenkort mijn rijbewijs halen, en voor deze zomer wil ik op een Diversion 900 rijden. Het lijkt me fantastisch om Nederland op de motor te ontdekken. Ik houd jullie op de hoogte. Doei, Dino.
Amsterdam: Erick Norbart [17-Nov-98]
Hoi, ik ben Erick, heb een grijze divi en rij daar dagelijks mee naar werk behalve als het vriest. Ook ga ik graag op vakantie met mijn divi. Rij ongeveer 12000 km per jaar.
Amsterdam: Winfred van Veen [29-Oct-98]
Hoi, mijn naam is Winfred Van Veen. Ik ben voormalig eigenaar van een rode '93 Xj600s, die ik na drie jaar en meer dan 65000km heb ingeruild voor een cardan aangedreven Suzuki VX800 Highlander. Dit omdat ik het hele jaar doorrijdt voor woonwerk verkeer en ik schoon genoeg kreeg van het kettingonderhoud wat des te meer noodzakelijk is als je veel in de regen rijdt. Maar nadat die afgelopen zomer werd gestolen heb ik een zwarte '95 XJ900S aangeschaft met een Givi 2x45liter kofferset. Door de week ben ik meestal vinden op de A1 tussen A'dam en Huizen. Doordat ik dichter bij mijn werk ga wonen verwacht ik voor het eerst onder de 20000/jaar uit te komen.
Amsterdam: Winfred van Veen [18-Jul-98]
Hi, I'm Winfred van Veen. In '93 I bought a red Diversion 600. I sold it after 3 years and over 60000 km, partly because i got fed up with maintaining the chain, although i outfitted it with a Scott-Oiler. I absolutely wanted a bike with a shaft drive, so i bought a suzuki VX800 Highlander. This bike got stolen last june. I now bought a black 900 diversion of '95 with 28000 on it. I outfitted it with a huge Givi set of 45 liter each. Although i only have the bike for a couple of days, I already noticed that there is a lot more power (about 50%) and that the finishing of Yamaha is a lot better than of Suzuki. ps. I only greet in the winter and in downpoors, otherwise i get injured by bikers RSI.
Amsterdam: Jacqueline Veenhof [01-Feb-98]
Na het behalen van mijn rijbewijs in 1994 en ruim 1 jaar op een Kawasaki GT500 gereden, hadden we besloten een Yamaha Diversion 900s aan te schaffen. Deze prachtige motor hebben we alweer bijna een jaar en hij bevalt geweldig. Alleen de laatste paar maanden heb ik niet meergereden omdat ik zwanger was van een tweeling. Nu dat zij geboren zijn (een jongen en een meisje) zal ik weer gaan motorrijden. Ik reed altijd zomer en winter waardoor ik mezelf toch wel als een echte motorrijder mag bestempelen. Ik hoop dat wij nog met veel plezier op deze mooie en stoere motor kunnen blijven rijden eventueel nog aangevuld met een zijspan (is onze droom).
Amsterdam: Stefan Vijverberg [04-Nov-97]
Two months ago (september 1997) I bought a red 1992 Yamaha Diversion XJ600. I use the bike for travelling to work and for relaxing rides along the coast or to the German border.
  Andijk
Andijk: Ron Onbekend [07-Mar-06]
Ik heb op m'n oude dag nog eens mijn motorrijbewijs gehaald. Toen ben ik gaan zoeken naar een fiets om mee te beginnen, voor zowel privé als zakelijk. Totdat mijn zwager (een fervente Guzzi 1000-rijder) vertelde dat een Diversion een geschikte fiets zou zijn. Ik mocht gaan proefrijden op een '95-er 600N van zijn vrouw, met meer dan 105.000 km op de teller, maar dat was hem niet aan te zien. Met zijn tweeën een middag aan het touren geweest, m'n zwager op zijn Guzzi en ik op de 600N. Een lekker machientje. Nu heb ik uit Winterswijk (aan de andere kant van Nederland, maar wat van ver komt is lekker, zal ik maar zeggen) een Diversion 600S uit 1999 gekocht met slechts 7200 km op de teller voor een heel nette prijs. De motor is in nieuwstaat. Ik heb hem nu een half jaar en ben er nog steeds erg blij mee. Groet, Ron
  Apeldoorn
Apeldoorn: Ben Karman [05-Jan-08]
Hoi, ik ben 49 jaar jong en rij ongeveer 3 mnd. op mijn div 600. Ik moet zeggen, het is een dijk van een motor. Ik gebruik hem voor woon werk verkeer maar ook om mooie toertochten te maken. Waar ik op zoek naar ben is een kuipschermpje, want er zit een barst in. Wie kan mij er aan helpen voor een adres. Alvast bedankt.
Apeldoorn: Ruud Graaf [27-Nov-01]
Sinds 4 dagen in het bezit van een Yamaha XJ900S Diversion. Hiervoor nooit op een motor gezeten, ik ben inmiddels bijna 40 jaar. Sinds begin november mijn rijbewijs gehaald. Deze motor is mij aangeraden omdat ik regelmatig met een duopassagier rond toer. Deze motor is van 1997 en is van een duitse eigenaar geweest. Ik heb ook een handboekje in het duits. Als iemand mij kan helpen aan Nederlands exemplaar dan verneem ik dat graag.
Apeldoorn: Bert Klink [21-Apr-00]
In the end of 1999 I bought a XJ900S due to the fact that I had lost my former bike by an accident. All my live (now 44) I rode Yamaha bikes. This one is my 7th bike. I started with a 49,9cc => 180cc => RD200cc => RD350 => XS750 => long time no Bike => FJ600 and now XJ 900S. This last bike rides superb. Its a peasure riding allong the roads and through the nice parts of Holland. My job is in The Hague and if possible I go by bike. I am a nice wether-driver and do dislike rain or even worse.
Apeldoorn: Oscar Paalman [22-Mar-00]
Mometeel rijd ik rond op een XJ900S '95 en het bevalt me prima. Voorheen heb ik een aantal jaartjes rondgereden op een XJ600S. Kortweg kan ik zeggen dat het rijden met een diversion mij tot op heden prima is bevallen. Momenteel gebruik ik de diversion puur voor de hobby, maar ik betrap mezelf erop dat de motor stiekem meer voor woon- werkverkeer gebruikt gaat worden.
Apeldoorn: Sil Castelein [06-Oct-99]
Since June 1999 I own a '95er Diversion 900, black beauty with original Krauser side cases. I use this bike for holidays throughout Europe; this summer I visit the Austrian, Italian and Swiss Alps and in August I made a tour to Verdun in France to see the Eclipse. Memberships: YDCN Holland, MAG Holland, MTC de Koppeling Apeldoorn Holland, SPC touring group Renkum Holland.
Apeldoorn: Rene Kemper [01-Sep-99]
My 900 is my 4th Yamaha. This '96er is black, with caseset and 'Schurgerskuip', so ideally equipped for touring. I visited Poland, Tjechie, Dolomiti, UK and Scotland. The original 'stuurkuip + onderkuip' are for sale.
Apeldoorn: Erik Heidekamp [11-Nov-97]
I own a Yamaha Diversion XJ900S for over one year. This is the best motorcycle I ever had. Mostly I drive with friends to the Germen Alps for one or two days. For me this is the best place to ride. :-) with Yamaha.
  Arnhem
Arnhem: Karin Bij de Vaate [23-Mar-01]
Sinds 9 maart van dit jaar ben ik de trotse eigenaresse van een Yamaha Diversion 900 uit '94. Mijn eerste motor helemaal van mij. Het is even wennen want het is een behoorlijk gewicht, maar als je eenmaal rijdt merk je daar niets meer van. Echt kicken. Ik hoop dat ik er heel lang met veel plezier op kan rijden.
Arnhem: Jacco Evers [19-Jul-00]
In dec 1999 heb ik mijn div900 in geruild, voor een BMW GS1100, omdat ik van mening was, een dijk van een motor te rijden. Na 28.000 km, twee keer kromme schakel vorken. Gelukkig BOVAG garantie. Ik heb besloten om zaterdag 1juli 2000 een nieuwe Div te kopen, kleur blauw type 900
Arnhem: Th. Draaijer [22-Aug-97]
My firts bike, a 900, love it,easy to drive even long distances Most of the time i drive alone, sometimes with groups.
  Asten
Asten: René Leuwerink [01-Jul-02]
Hallo mijn naam is René Leuwerink en ik kom uit Asten. Ik ben 37 jaar en rijdt sinds 3 jaar motor. Het afgelopen jaar heb ik helaas niet kunnen rijden t.g.v. een ongeval. Ik ben gestart om een yamaha maxim 750. Alhoewel ik dit een leuke motor vond, vind ik de diversion niet te vergelijken.Ik heb een diversion 900 S uit 1994, en het is een geweldige motor om mee te touren, maar ook voor woon-/werkverkeer. Ik hoop dan ook nog lang over neerlands wegen te mogen rijden.
  Baarn
Baarn: Jan Roest [16-May-07]
Ik heb nu sinds 1 jaar een groene Diversion XJ900S uit 2000. Hiervoor een Yamaha XJ900F. Zelf olie, oliefilter en bougies vervangen en voor de rest zo'n 60.000 km zorgeloos gereden. Op een andere uitlaat na dan. Die fiets beviel zo goed dat de volgende een Diversion werd. Rijdt goed. Ik gebruik hem het meest voor woon-werkverkeer. Alleen die uitlaat he. Met zo'n 57.000 km op de teller istie al verrot en das een minpuntje.
  Bakkeveen
Bakkeveen: Menno den Haan [20-Feb-98]
Hi there! My name is Menno, 31 yrs. and since 1994 a proud owner (together with my wife ofcourse, she is paying too) of a Yamaha motorcycle. First a second hand XJ600s and now a green XJ900s from 1997. For me it's one of the best allround motorcycles available and the price was really a bargain, 18000 florijnen brand new! (typical dutch argument) I hope you all have as much fun as I have!!
  Barneveld
Barneveld: Jan van Beek [24-Mar-01]
Hello! My name is Jan van Beek and together with my wife Liesbeth, I have only recently (one year) started to ride motorcycles. We have a Diversion 900S from Feb 98, dark blue and regularly use it now on nice and sunny days. For me this is really an experience, I have never had a motorbike before. My wife now has catched "it" as well and has started her driverslessons. Who knows there may be two Diversions in our garage soon! Joining this list as I would like to learn as much as possible about our Diversion and the people that drive them, it may come handy! Thanks and greetings.
  Beek
Beek (Limburg): Frans Gooren [21-Aug-98]
I'm 40. I drive my Diversion 600 (1993) since 1995. My wife (since 24-7-98) likes to keep the backseat warm. We're expecting a baby in december and I'm very curious wether I'll keep driving or not. We'll see. Pleas econtact me if you're experienced with having a bike AND a baby. For the moment I'm looking for a Diversion 900 (a black one), but these great bikes a very expensive.
  Beilen
Beilen: Cor van der Straten [17-Mar-99]
Hallo ik ben Cor van der Straten en ik ben in het bezit van een Yamaha Diversion 900. Ik woon in Beilen en ben lid van de YDCN.
  Bergen NH
Bergen NH: Paul Poot [12-Mar-06]
Ik rijd al sinds '99 motor maar ben pas vorig jaar op zoek gegaan naar een geschikte prive motor. Ik wilde persé een cardan aangedreven motorfiets met aardig wat PK's en kwam daardoor al snel op de Yamaha XJ 900s Diversion uit. Na een tijdje zoeken op internet vond ik bij een Yamaha dealer een zeer geschikte van het bouwjaar 1999 met slechts 1968 km op de teller. Mooie donker rode kleur, "Dark Purplish Red Cocktail", met onderkuip. Ik heb er nog een kofferset bij gekregen en via de vorige eigenaar nog een extra slot, motorhoes en druppellader. Ik rijd er nu een halfjaartje op en ben nog steeds laaiend enthousiast. Binnenkort een kleine modificatie van de vering, spatborden en het ruitje en dan is ie helemaal top. Ik ben lid geworden van de YDCN en hoop op vele gezellige en mooie tourritten met de club mee te maken.
  Bergen op Zoom
Bergen op Zoom: Willem Tjong-Ayong [12-Sep-97]
Hi there, my name is willem Tjong. I owe a 600s diversion, which is my third motorbike since I started having fun back in 1964. My first was a real oldie TWN which I bought for a mere 75 guilders. I drove that one for about one and a half years. After it was stolen I waited about 33 years before I bought an Aprilia Moto 6.5 which was real fun, but had one terrible disadvantage; you could drive a mere 130 kms before you had to refill the tank. The main reason I sold it. Otherwise it really was great fun. My 600 I bought in May this year and within three weeks I was on my way to Morocco. Great fun! I personaaly think that the 600 Div is a great bike for touring. Not too heavy, and not really a wanted object for thieves. I travelled about 10.000 kms through Spain, France, Morocco and Switzerland and for next year I have planned a tour to Turkey and Greece.
  Beverwijk
Beverwijk: Dick van Krimpen [29-Dec-01]
Hi Folks my name is Dick van Krimpen, 53 years and the proud owner of an red XJ900S since october 2001. I also got my license in october. So you can see I'm new at the game. I just became a member of YDCN last sunday. I can surely use some tips in keeping my bike in tip top condition. Hope too see you all at the on coming next events. Greetings too you all.
  Biggekerke
Biggekerke: Peter Huiskes [18-Apr-09] 2009
Van 1995 tot en met mei 1999 een Diversion XJ900S gereden met veel plezier op vakantie geweest met z'n tweeen met tent naar de Franse Ardeche en Provence, Zwitserland, Luxemburg, Duitsland en Belgie. Ook nog een keer naar Normandie maar toen in herbergen. Total gereden 101.000 km met enkel een garantie geval met de cardan en 1 gloeilampje. Een supermotor ingeruild op een auto, later veel spijt hiervan gehad, in 2002 een 18 jaar oude CBX400F2 aangeschaft en in 2006 een nieuwe Honda Deauville NTV700abs aangeschaft rijdt ook enorm goed maar ik prefereer toch een 4 cilinder boven een 2 cilinder met cardan
  Borne
Borne: Hans ten Dam [30-Jan-01]
Ik ben sinds oktober 2000 de trotse bezitter van een donkerrode Diversion 600. Hiervoor heb ik een Guzzi gehad maar voor woon-werk verkeer was deze motor niet geschikt. Mijn diversion bevalt prima ook vanwege de 4 cylinders, dat rijdt wel even wat anders. Ook met z'n tweeen op de motor gaat prima Tot nu toe een uitstekende keus.
  Bovenkarspel
Bovenkarspel: Jan Sleumer [17-Apr-99]
Hi, ik ben Jan Sleumer, 41 jaar, getrouwd en heb 2 kinderen (2 jongens van 8 en 11 jaar). Ik ben 2 jaar geleden begonnen met motorrijden op een Suzuki GSX600F. Sinds 10 april 1999 ben ik in het bezit van een nieuwe XJ900S Diversion, kleur rood, onderkuip en 2 originele koffers. Ik gebruik mijn motor om te toeren en om er af en toe mee naar mijn werk te rijden. Deze motor rijdt echt te gek. Ik zou niet anders meer willen.
  Breda
Breda: Bart Friederichs [13-Jun-09] 2009
Actually, when buying my first bike after getting my license, I was looking for a Suzuki Bandit. However, the shop had a Diversion that was better priced and technically better as well. I started to like the bike more and more and I am very happy driving it. I use it as a hobby bike, though I use it for travel and work as well sometimes.
Breda: Willem van Eekelen [17-Sep-98]
I own a XJ 900 S Diversion of 97. I'm not riding long, cause I have my drivers licence since October 1997. Still I'm enjoying every mile I ride. Until now (sept 98) I had driven 9.500 KM only on touring. I'm also interresting in people who like to join together for a ride so the can mail me anytime.
  Brielle
Brielle: Frank bouwman [24-Jan-06]
Hoi, ik ben Frank Bouwman. Ik ben sinds 4 jaar de tevreden bezitter van een groene 900s van 95. Hier zal ik nog wel even mee rijden want er staat nog maar 60.000 km op de teller. De motor is bijna saai want er mankeert nooit iets aan, maar rijd na 10 jaar nog best.
Brielle: Anita Bouwman [09-Sep-98]
Sinds juli '97 ben ik de trotse berijdster van een zwarte Diversion 900 met een EML zijspan. Het zijspan is er gekomen omdat mijn mijn 2e dochter toen geboren is.
  Buitenpost
Buitenpost: Sipko Postma [22-Jan-02]
Sinds dit jaar ben ik in het gelukkige bezit van een zwarte Diversion 900 uit 1996. Deze motor bevalt mij erg goed. Ik gebruik hem hoofdzakelijk voor het toeren. Helaas ben ik niet al te technisch ingesteld en hoop door mijn mede diversionisten een hoop te leren.
  Bunde
Bunde (Limburg): Casper Maas [29-Mar-08]
Hoi, ik ben Casper, ik ben 20 jaar en kwam er tot mijn verbazing achter dat ik hier nog geen berichtje heb geplaatst. Ik heb sinds september 2006 mijn motor rijbewijs en gebruik mijn Diversion vooral voor woon/werk verkeer, maar ook een tourrit vind ik leuk. Dus heb je zin om eens een leuke tour te maken in Limburg en of omgeving, kun je me altijd mailen. Groetjes Casper
  Burgum
Burgum: Bas van Harten [24-Jun-06]
Ik ben Bas van 48 jaar en heb een Diversion XJ900S van 1997. Ik rij nu pas 4 jaar, en heb de midlife crisis overwonnen. Het is genieten van deze motor, en heb de laatste elf steden tocht gedaan. Een aanrader is ook de VRO-training ( heb deze juni 2006 gedaan) te gaan doen. Je staat er versteld van wat de Diversion meer kan. Kijk ook eens op onze site www.vijfharten.nl. Daar staan nog meer verhalen van mijn rijke motorritten.
  Bussum
Bussum: Jan Wammes [12-Apr-99]
Ik heb nu mijn 2e motorfiets een Diversion 600. Ik ben op mijn 18e op een Kawasaki Vulcan 800 classic gestapt. Nu ik een flatje heb gekocht moest die helaas vanwege financiele redenen de deur uit. Nu ben ik weer zover dat ik me weer een motor kan permiteren. Ik hoop dat ik met deze motorfiets weer net zoveel kilometers maken kan als met mijn Kawa, zo'n 30000 per jaar.Ik ben namelijk niet in het bezit van een auto rijbewijs. Als ik alle verhalen hier moet geloven heb ik een hele goede keuze gemaakt met mijn Diversion. Groeten aan alle Yamaha fans.
  Capelle aan de IJssel
Capelle aan den IJssel: Perry Nanning [11-Sep-04]
Hallo, ik ben Perry, 45 jaar en ben nog bezig met mijn rijbewijs. 14 oktober 2004 moet ik afrijden, maar vanaf vandaag staat er een bordeauxrode divy 900 uit 1996 in de tuin te wachten. Zal wel even wennen zijn na al die lessen op een Radian 600 maar gezien de positieve ervaringen die ik op deze site lees kan ik haast niet wachten om de weg op te gaan.
Capelle aan den IJssel: Ulf Buechner [30-Sep-97]
I owe a Divvy 600s since february '97. Before that time I've rented a Divvy 900 (my dream machine) and a CBR 600 (terrible, unsteady bike!). I've got my license since october 1996. As soon as the Divvy 1200 arrives (will it?) I'll get a second-hand 900, maybe they'll become affordable at that time. I'm member of the Dutch Diversion Club since august '97. Most of the time I ride my Divvy for home-office journeys (great, driving between those fools in their cars :-)))). I've put some pictures of my Divvy on my Divvy page.
  Coevorden
Coevorden: Frans Neef [17-Dec-00]
Ik heb een paar jaar een Kawasaki GPZ900R gehad en wou eens wat anders. Toen zag ik mijn Diversion 900 staan, .bj 96 met waterschade. Ik heb een week of twee moeten sleutelen voor ik er op kon rijden. Maar het was het wachten waard. Wat een fijne motor om te berijden. Ik weet zeker dat ik veel kilometers ga genieten. Wie weet groeten we elkaar nog.
Coevorden: Roelof Snijders [17-Jan-99]
My name is Roelof Snijders and 42 of age. I'm married with (2) children (18 and 13) and we live in Coevorden in the Netherlands. I have a black american Seca II since one year. To make the bike looking better I have added an underfairing and replaced the exhausts for a 4-in-1 Laser Performance. I have since one year a Yamaha Diversion. I use him to go to my work and to ride in the weekend. I use my bike as wel in summer as in winter.
  Dalfsen
Dalfsen: Roy Voss [07-Jul-01]
De meesten zullen mijn naam ondertussen wel vaker in de mailinglist hebben gezien, maar voor wie niet: Mijn naam is Roy Voss, 24 jaar en heb sinds oktober 2000 mijn motorrijbewijs. Grootste wens was een Suzuki Intruder, maar wegens de (toenertijd) beschikbare financiele middelen overgestapt naar een Div600 groen uit '92. Bij de aankoop stond er 24000 op de teller, tegenwoordig al 31000. Ik gebruik de motor voornamelijk voor de vrije tijd besteding en bij goed weer ook voor woon-werk. Via de mailinglist ben ik ondertussen al heel wat te weten gekomen over de Diversion en begin mezelf steeds minder als leek te zien. Helaas ben ik tot nu toe nog niet bij een bijeenkomst geweest, maar dat zal er binnenkort zeker inzitten. Wie weet zien we elkaar.....
  De Lier
De Lier: Peter en Ellen Voskamp [30-Apr-99]
Na 9 jaar zonder motor (kinderen, andere auto enz.) is de knoop doorgehakt. Weken van praten, rekenen, motorzaken bezoeken, gebruikt of nieuw, hebben we een nieuwe blauwe Diversion 900 gekocht bij Leen Post motoren. Waarom een Diversion? In het verleden heb ik gereden op drie verschillende Suzuki`s, twee keer een 550 en daarna een 1100 E. Toch heb ik altijd al naar een XJ 900 gekeken van dat lijkt mij nou nog eens een motor om op te rijden. Voor mijn gevoel een no-nonsense machine. Zo heeft het wel een aantal jaren wachten gekost maar nu is het er dan toch van gekomen. Een motor waar wij met zijn tweeen veel plezier mee hopen te beleven. Wij zijn ook direct lid geworden van de YDCN en verwachten regelmatig gebruik te kunnen maken van de voordelen van de vereniging. Dus wie weet tot ziens. Groeten Peter en Ellen
  Dedemsvaart
Dedemsvaart: Jan Bruins [19-Jul-01]
Ik ben 45 jaar en ben op mijn 18e begonnen met motorrijden, en heb daarna 6 motoren versleten. Toen er kinderen kwamen is het motorrijden naar de achtergrond verdwenen. Maar sinds mei dit jaar is er een Diversion 900 aangeschaft, waar met veel plezier op gereden wordt. Ik zoek kontakt met mensen uit de omgeving die ook van rustig toeren houden.
  Delfgauw
Delfgauw: Paul Melief [27-Nov-98]
Since 1996 I've been ryding 35.000 km's on my yellow Div 600, and I've enjoyed every km of it. Nowadays I am using my Divi for comuting between Delfgauw and Diemen (70 Km).
  Delft
Delft: Léon Dias [28-Oct-01]
Hello, an old wish came true. I started taking driving lessons in june 2000 en got myself a "the pink - A" motordriving-license in March this year. After finding a way to gather the money for a bike, I bought a "third"-hand Diversion 900 (1995/Green) with 18.000 km on the "counter". I am very pleased with the performance of the bike. I am planning to use my bike "the year round". Rain won't stop me, but snow and ice probably will. Hope to see you all on the road. I'll be greeting you. Drive save!
Delft: Rob Kattevilder [07-Jun-01]
Hoi, sinds half Mei 2001 in het bezit gekomen van mijn motorrijbewijs, en enkele dagen daarvoor een grijze Divvy 600N uit '96 aangeschaft. Gebruik haar voor woon-werk verkeer en natuurlijk om lekker te touren.
Delft: Alex [14-May-98]
30 yrs, driving 140 km/day to get to work. By bike of course! Own a diversion 900 (green, '95) since last week after driving the 900F for three years and the 600 F for several years before that. Main reason: the xj-series seems indestructable with high riding comfort (although a really want another saddle for the diversion), combined with enough space for passengers. I drive my bike throughout the year, rain or no rain, without any problems. I admit though the 900F had a Schurgers 980s fitted... I might fit another one to the diversion, but without it is easier to throw the bike around the corner -> dilemma!. I desperately need information about the saddle and experiences of others. I tend to slide forwards and end against the fuel tank. Anyone with similar experiences or with information on this aspect ?
Delft: Arno van Geldorp [14-Dec-97]
Since April'97 I own a purple Diversion 600 from 1992. I'm very happy with it, and planning to buy a 900 in 2 or 3 years. I mostly ride for fun but sometimes I use it for work. But in winter it's in the garage!
  Delfzijl
Delfzijl: Harry en Coty van der Laan [14-Jul-04]
Hallo, wij zijn 2 enthousiaste toerrijders waarbij Coty altijd de duozit bevolkt. De vakanties brengen we altijd kamperend op de motor (kan dat ?) door in zonnige landen . In Noord-Nederland proberen we regelmatig wat aktiviteiten op te zetten zoals een tochtje in het Noorden of gezamenlijk naar een club evenement rijden. Heb je zin mee te doen dan is het handig om je door Kim op Noord-mailinglijst te laten zetten. Wij wensen jullie veel motorplezier bij de Diversion club.
  Den Bosch
Den Bosch: Gerard van Noordenne [04-Oct-99]
I am Gerard van Noordenne live in the Netherlands in Den Bosch, just bought a Diversion 900 from 1995. I don't need it for my job because I have also a car so I hope I can enjoy my bike during the weekends and on holidays. I work in the IT as a technician working with printers etc.
Den Bosch: Rob Hendriks [06-May-98]
I'm Rob, 28 years young and proud owner of a 'tweety-yellow' Diversion 600S. It's my first moto, but the same as the one I took my riding lessons on, so I'm pretty familiar with it. Even though I'm more the chopper kind of a person I must confess that riding my Diversion gives me great pleasure due to it's very smooth handling characteristics. For the coming few years I'm more than happy to keep enjoying 'Tweety'. Happy motoring everybody
  Den Haag
Den Haag: Albert Visser [22-Aug-09] 2009
Hallo, mijn naam is Albert en ik heb een vraag over mijn Diversion die ik eigenlijk niet kwijt wil. Ik ben een trotse bezitter van een Diversion XJ600S uit 1993 en nu is mijn starterkrans finaal kapot waardoor de kosten van de reparatie meer zijn dan dat ik een andere motor zou kopen. Door een kameraad ben ik aan het sleutelen gegaan met een ander motorblok (1996 met een aparte oliekoeler). Weet iemand of dit mogelijk is want ik ben al tegen de nodige verschillen aan gelopen? Blok zit er al onder en ik heb al het nodige gemonteerd. Wie kan/wil mij info geven?? B.v.d Albert.
Den Haag: Ruud Steggerda [18-Aug-06]
Hallo ik ben 40 jaar en heb op 5 juli 2006 alsnog m'n A gehaald. Op 5 augustus haalde ik mijn 1e motor op, een zwarte Diversion XJ900S uit 1995, kleine 38.000 km gelopen. Wat rijdt die motor lekker zeg! Rustige wegligging, goed bestuurbaar, eigenlijk een droommotor om mee te beginnen. Naast wat toeren af en toe gebruik ik hem ook voor woon-werk (Den Haag-Gouda) en zelfs voor het werk; ik moet geregeld Midden-Delfland in en dan is dat met de motor geen straf... Ik hoop via de club meer te weten te komen over de techniek en soms klein onderhoud en reparaties te kunnen gaan verrichten.
Den Haag: Jeroen Hamelinck [29-Dec-02]
Ik ben Jeroen 26 jaar en ik heb sinds september 2002 mijn rijbewijs. Sinds een week of 4 heb ik mijn Diversion XJ900S. Tot nu toe gebruik ik hem nog niet veel, het liefst ook niet voor woon,- werkverkeer. (Ik woon heel dicht bij mijn werk.) Daarom hoop ik op gauw een beetje mooi weer om er lekker op uit te trekken. Lekker toeren in Nederland en als het weer vakantietijd is naar het Zuiden.
Den Haag: Rinus Vane [11-Apr-02]
Hallo ik ben Rinus Vane uit Den Haag. Ik ben 46 jaar en heb sinds twee weken mijn rijbewijs. Ik heb vandaag mijn eerste motor gekocht (tweede hands) een 900 S div. Ik gebruik hem voor woon-werkverkeer maar bovenal voor het genot van het rijden. Dromen kunnen echt uitkomen!
Den Haag: Paul Baranyi
Paul is 25 years old and for 1.5 year owner of a Diversion XJ900S. He only uses this bike for 'over 100 km' trips. For home-office he is the lucky owner of a second bike, a Kawasaki KLR250. That's better for the speeding tickets ;-). He is very content about the XJ900S, a perfect bike for touring, stabil as a house (that's a dutch expression) in full marching-kit.
  Den Helder
Den Helder: Ruud Dolfie [26-Oct-04]
Sinds mei ben ik in het besit van een XJ900 (97) kleur groen. Na twee jaar rijden op een CBR600F, kreeg ik kennis aan een vriendin en die wilde mee op de motor. Nu is een CBR nu niet de ideale machine om met twee personen op te toeren en is die ingeruild voor de Diversion.
  Deurne (Belgie)
Deurne, Antwerpen (B): Jan Van Hoof [20-Oct-98]
Groene div900 bj 95, en addict van de YDCN...
  Deventer
Deventer: Edwin te Wierik [17-Jan-98]
Het is zover. Ik heb mijn eerste motor. Het is een groene Diversion 900, bouwjaar 1994. De motor is geimporteerd vanuit Duitsland. Jammer genoeg zit er alleen een duits-talig instructieboekje bij. Wie kan mij helpen aan een nederlands-talig instructieboekje of een kopie ervan.
  Diemen
Weesp: Albert Gnodde [14-May-97]
Albert is male, 38 years old, brand new red Divvy 900 of May 1st 1997. He is still busy breaking it in and loves every minute of it :)
  Diever
Diever: Okko R.J. Vos [08-Jul-98]
Hi, My name is Okko Vos, 40 years and working as an ambulance-driver. On my day off I ride my motorcycle. My first bike was a 1986 Yamaha XJ750 SECA. Now I am the owner of a red 1998 Diversion 900S. I'm using it to make tours, 1 day tours, weekends and of course the holidays (this year Scotland). I'm interested in the experiences with this bike from other XJ900S owners.
  Doetinchem
Doetinchem: Robin Davina [10-Dec-06]
Heb sinds eind novemer het "roze pasje" en sinds begin december een bloed mooie Diversion XJ900S uit 1994. Hoofdzakelijk bedoeld voor woon werk verkeer maar een toertje moet ook kunnen.
  Dommelen
Dommelen: Anja Kuipers [24-Jul-97]
Hi, there, I'm Anja. I'm 29 years old and I just bought a brand new 900 Diversion in the colour red. I'm so happy with it, it's such a great motorbike. I'm using it to go to my office, but also to make tours with my husband (who is driving a Honda Silverwing himself) during free days and in the weekends. Hope to hear a lot from all of you!
Houdoe (local Dutch saying meaning goodbye), Anja
  Dordrecht
Dordrecht: Henny de Heer [13-Jun-09] 2009
Hallo, ik ben Henny en woon in Dordrecht. Ik ben sinds augustus 2007 lid van de YDCN-club. Lid geworden via een vriend/collega. Zelf reed ik een Yamaha FZR600R, dus hoorde eigenlijk bij de JONGENS. Sinds 14 mei 2009 eindelijk in het bezit van een DIV 900 uit 2003. Als ik had geweten dat een DIV. zo lekker reed, was ik al veel eerder overgestapt. Hoop nog jaren lid van de club te kunnen/mogen blijven.
Dordrecht: Lars Rook [18-Sep-02]
Na een vijftal jaar op een Virago gereden te hebben, toch een nieuwe Div gekocht, een zilveren (26-05-2002). Wat een heerlijke fiets is dat. Na het weekeinde Luxemburg inmiddels 7000 km op de teller staan. Ik denk dat ik nog heel wat km's ga maken. Tot ziens op de club.
Dordrecht: Edwin de Vries [01-Feb-00]
Hallo ik ben een 28 jaar oude motormuis uit Dordrecht. En ben sinds 4 jaar in het bezit van een XJ600S. Ik hou van lekker toeren alleen en met meerderen over de dijken en door het hollandse landschap. In 2000 ben ik van plan naar Schotland te verkennen op mijn Diverion. Met wie is nog de vraag maar dat zie ik nog wel. Als meer mensen zo'n idee hebben hoor ik het graag.
Dordrecht: Theo Veldhuis [01-Nov-98]
I bought a Diversion 900 in August 1998, because I wanted a no-nonsense bike for travelling longer distances during the weekends and the holidays. I've driven it for two months now (4500 kms) and it is exactly what I hoped for. I'm now trying to convince my wife to trade in her chopper for a Diversion as well, but as yet she won't hear of it. Fortunately, our children (9, 13 and 15) also prefer riding along on the comfortable seat of the Diversion.
Dordrecht: Wim Elzerman [08-Apr-97]
Wim is a Diversion XJ600S owner of the first beginning since october 1991. He thinks he is driving (to) less, but with MUCH pleasure. He's a man of 43 years, married with a wife that doesn't like motorcycles....
  Donsbrüggen (D)
Donsbrüggen (D): Jacques Pouwels [30-Apr-00]
Ik heb sindskort een zwarte XJ900S uit '97. Hiervoor had ik een BMW K75, zeker een fijne motor maar hij delft het onderspit tegen de XJ. Ik ben een all-round-gebruiker en ga in augustus dan ook met de motor (en mijn vrouw) op vakantie (Z-Duitsland). Heeft iemand nog handige tips? Ik woon in Donsbrüggen (tussen Nijmegen en Kleve), maar ben Nederlands staatsburger.
  Drachten
Drachten: Robert van Doorn [13-Aug-01]
Als een hele blije Yamaha XJ900S Diversion rijder, sinds 01 juni 2001, heb ik sinds vele andere motormerken in mijn motorleven, het ultieme genot van een YAMAHA XJ900S DIVERSION kunnen beleven. Het rijdt voortreffelijk en stuurt zoals het moet sturen. Een geweldige MOTORFIETS. Groetjes Robert.
  Dreumel
Dreumel: Marije Bruins Slot [20-Apr-02]
Ongeveer 7 jaar heb ik het halen van mijn motorrijbewijs uitgesteld, maar toen ik plots besefte dat ik al 33 jaar geworden was, dacht ik: nu of nooit. In december 2001 ben ik geslaagd en afgelopen week heb ik een YD 600 cc gekocht. Ik heb heel veel zin om lekker te toeren, maar ik gebruik 'm ook om mee naar mijn werk te gaan. Mijn vriend is nog bezig met lessen en kijkt jaloers als ik met de bike van de oprit afrijdt. :-)) Over een poos kunnen we samen op stap, maar ook graag met een groepje. Vandaar alvast mijn lidmaatschap van YDCN. Wellicht tot ziens op de weg of tijdens een YDCN-evenement!
  Driebergen
Driebergen: Joris de Witte [30-Jul-99]
Hallo mijn naam is Joris de Witte. Ik bezit een 600s met onderkuip in de kleur rood. Ik heb net mijn rijbewijs en deze 600 is mijn eerste motor. Hij is helemaal te gek. Lekker toeren door het nederlandse landschap evt met de YDCN (wat ik al 2 keer met tevredenheid gedaan heb) Ik ben lid sinds april en heb via de mailinglist, diversiteiten en de mondelinge gesprekken al veel nuttige tips gehoord en ter harte genomen.
  Dronten
Dronten: Henk Westerveld [11-Mar-08]
Ik heb m'n Diversion 600 van 1993 ingruild voor een groene Diversion 900 van 2000, wat een wereld van verschil zeg!
  Duiven
Duiven: Leonie Pijnenburg [29-Oct-05]
Eindelijk, daar is ie dan mijn eigen motor. Na eerst een jaar op mijn vaders motor gereden te hebben, heb ik nu mijn eigen diversion 600. En trots dat ik ben. Nu kan dan ook eindelijk deze jonge meid van 24 op haar eigen motor rijden. Trouwens prima motor voor de beginner en de gevorderde motor rijder. En wat een voordeel is van deze motor, ik kan met mijn 1.65 met beide voeten op de grond als ik bij het stoplicht stil sta. Is ook wel eens fijn. Voorkomt dat net niet net wel stevig aan de grond staan. In iedergeval is het een motor om aan te raden, aan iedereen die een juiste betrouwbare motor zoekt.
  Eersel
Eersel: Wim Eliens [30-May-02]
Hallo, ik ben Wim (43 jaar) en woon in Eersel. Op 16 november 1999 in de stromende regen het felbegeerde motorrijbewijs gehaald. Mijn eerste motor werd een Diversion 600 en hier heb ik 2 jaar op rondgereden, voornamelijk woon werk verkeer zowel zomer als winter. Toen vond ik het tijd om hem eens in te ruilen voor zijn grotere broertje de Diversion 900, hier heb ik geen seconde spijt van gehad en geniet elke dag van deze geweldenaar. Mochten er tourders in de omgeving van het mooie Eersel zin hebben om samen eens rond te toeren laat dit dan even weten.
  Eindhoven
Eindhoven: Konstantinos Doris [25-Jan-00]
Hi, my name is Kostas and I am Greek. I work in the Netherlands towards my Ph.D in Analog and Mixed signal Integrated Circuits Design at T.U. Eindhoven. Recently I bought a Yamaha Div. XJ600s and I was really glad to see that there is a Diversion club here in the Netherlands. I like to do mechanical repairs etc maintanance tasks on my own and I guess a mailing list is a good source of technical information.
Eindhoven: Mattie Wethlij [05-Oct-99]
Mijn naam is Mattie Wethlij. Ik ben een man van 43 jaar en rijd sinds twee jaar motor. Ik ben begonnen met een Honda VT500C, maar sinds augustus 1999 ben ik in het bezit van een grijze Diversion 600. Deze motor bevalt mij prima. Ik had op een 600 gelest en wilde niet meteen dezelfde motoefiets kopen, dus eerst maar iets anders geprobeerd. Maar uiteindelijk beviel de Yamaha toch beter, dus ben ik teruggestapt op een Diversion 600. Tot nu toe heb ik zeker geen spijt van deze keuze. Als je belangstelling hebt om samen eens te toeren in de omgeving van Eindhoven, laat dat dan even weten.
Eindhoven: Ed Wijnands [24-Jun-99]
Male 38 yaers old. I bought my Diversion new in August 1996. I only use him when the wether is good. Color is green and because I use it only with nice wether, he is still brand new. About 10000 Km. I still like him and I hope to enjoy it for many years.
Eindhoven: Eddie van Loon [23-Feb-99]
Ik heb op dit moment nog een XJ 700s Maxim, maar heb afgelopen week een nieuwe 900S in purper blauw besteld. Mijn vriendin heeft in Feb '99 haar rijbewijs gehaald en nu een XJ600s uit '96 aangeschaft. Oa de YDCN hebben ons van de benodigde info voorzien.
Eindhoven: Ronald van Bruggen [07-Oct-98]
Hoi, sinds maart 1997 ben ik de trotse bezitter van een Rode Div 600. De motor bevalt uitstekend. De Club meetings moet je gewoon meemaken. Het is er altijd Bere gezellig.
Eindhoven: Jan Willem Arts [30-Sep-97]
Jan-Willen is 27 years old and since one week the proud owner of my first bike, a green Diversion 600. He plans to use it for occasionally home-work traffic, but mostly for days off, weekends and holidays.
Eindhoven: Ed Wijnands [26-Sep-97]
I have an August 1996 green XJ900S. I'm 37 years old, and my hobby's are cycling, running and of course motorcycling. I'm only use my XJ when the weather is good, because I have also a car. The bike has run about 7000 Km, so that's not mutch. Does anyone know if there is a servicemanual available, and where you can get it?
Eindhoven: Norman Verhoeven [11-Sep-97]
I am a dutch student at the Technical University in Eindhoven. I am the proud owner of my first motorbike, a Diversion XJ600s. At the moment I am trying to learn how to maintaince my bike. I need somebody who can give me specific advice about my bike.
  Eijsden
Eijsden: Marc Beckers [01-Apr-04]
Hallo allemaal, Na een half jaar brommer te hebben gereden naar het werk, gaf deze de pijp aan Maarten. Goede raad was duur, een brommer nog veel duurder. Een motor was eigenlijk goedkoper maarrrrrr.....ik had mijn rijbewijs nog niet. In september de eerste les gehad en na 13 uurtjes mocht ik op 3-12-2003 het roze papiertje in ontvangst nemen. Toen op zoek naar een motor....moeilijk hoor als je nooit naar motors gekeken hebt. uiteindelijk zag ik een mooie groene diversion 600S staan. Betaalbaar en in prima staat. Nog geen 31000km gelopen dus ik d8: dat is 'm. Gekocht en nu lekker kilometers aan het maken. Iedere dag woonwerk (44km) en dan steeds via een andere touristische route. dat is het voordeel hier in het limburgse landschap met de belgische voerstreek op 500 meter!! Enfin, wellicht kom ik naar het treffenb in Gulpen met de Hemelvaart en zie ik daar ook nog andere "Diversionisten" .
  Elburg
Elburg: Monica Wattel [09-Jan-08]
Hai allemaal. Ik heb vorig jaar juli (2007) mijn motorrijbewijs gehaald! Ik ben een van die mensen die altijd al motor wilden gaan rijden maar... Ik heb er geen spijt van, al waren de 3 examens behoorlijk pittig! Je krijgt ze niet kado... Ben inmiddels in het bezit van een Yamaha XJ600S van 1996. Rijdt heerlijk maar is wel even wennen als je op een Suzuki 500 hebt gelest!! Mijn motor heb ik gekocht bij een collega die een motorshop heeft en waar motoren betaalbaar zijn. Zin om eens op z'n site te kijken?? www.leusinksmotoren.nl. Groetjes.
  Emmen
Emmen: Tom Barkmeijer [18-Jul-97]
Tom passed his test in 1985 and started with a Jawa. In 1992 he bought a new Diversion XJ600S, drove 13,000 km with in in 2 years (like the Route Napoleon), but this bike was stolen in May 1994. After that he decided to buy the new Diversion XJ900S and was one of the lucky first 50 buyers to win the trip to England. In England he met the president of the YDCN near Stonehenge. He uses the bike for commuting and of course for touring, in 1997 to Sweden with a fuel consumption of 1:21.5. After 3 years and 21,000 km he swapped the bike recently for a new one, red colored this time.
  Enkhuizen
Enkhuizen: Ad Goossens [07-Nov-02]
I bought the Divvy 900 a few months ago. For two years I had a Yamaha Virago 1100, alovely bike but it gave backaches. So I was looking for quite something else. I discovered a green Divvy 900 from 1995. Results no backaches anymore nomatter the distance; he's fast, lookes real good and he's a real pleasure with my wife on the backseat.
  Enschede
Enschede: Andre Roodhuizen [03-Oct-98]
I'll start 01 october in a new job in Apeldoorn, aprox. 80 km from my home, and that's the reason I need a bigger motorcycle (my last motorcycle was a Kawasaki LTD 305). That's the reason I just bought a Diversion 600 ('93). I'm very happy with my new bike, and at the moment I drive aprox.4000 km. every month.I'm 35 years old, married, and I have 3 doughters (4,2 and 1/2 years old). My new job is head of ordermanagment and logistics.
  Etten-Leur
Etten-Leur: Theo Marijnissen [27-Sep-03] Click for picture
Sinds 21 september ben ik in het gelukkige bezit van een Yamaha Diversion 900 uit mei 1998. Deze heb ik gekocht in Duitsland. Op de foto staan in het midden mijn broer en links en rechts de oude eigenaar en zijn vrouw. Je ziet het, mijn helm is al helemaal in de juiste kleur! De motor heeft 56.000 km gelopen maar is nog helemaal nieuw. Op 8 oktober wordt de motor gekeurd bij het RDW en als alles goed gaat kan ik dus half/eind oktober rijden !
Etten Leur: Simon van Putten [30-Jan-01]
Hallo, mijn naam is Simon van Putten en ben sinds oktober 1999 in het bezit een nieuwe Diversion XJ900s. Daarvoor had ik een oude Suzuki 550GS uit 1979, heel wat anders dus. Ik gebruik mijn Diversion hoofdzakelijk voor woon-werkverkeer, maar voor een toerritje ben ik altijd in.
  Gaanderen
Gaanderen: Edwin Esman [13-Oct-03]
Vanaf 1994 al lid van de YDCN en eigenaar van een Yamaha Diversion XJ600S. Die werd na 6 jaar, in 2000, ingeruild voor een rode XJ900S. In 1999 via de club Jeannette leren kennen (lid vanaf 1998) waar ik in 2001 mee getrouwd ben. Die had haar eigen zwarte Diversion XJ600S meegenomen. Op 30 januari 2003 werd onze dochter Birgit geboren en dan wordt het wat lastiger om samen te rijden. In augustus hebben we de knoop doorgehakt en beide Diversions ingeruild voor een rode Diversion XJ900S zijspan combinatie. Als Birgit wat groter is mag ze mee in het bakkie.
  Geertruidenberg
Geertruidenberg: Jos Krols [17-Sep-03]
In 1999 kocht ik mijn huidige rode diversion 900, nadat ik mijn oude XJ900 inruilde. Lange tijd heb ik gedacht dat ik erop achteruit was gegaan. Zoals velen had ook ik last van "sjimmieeën". Gelukkig heeft Motor Centrum Roosendaal dit probleem voor me opgelost door het plaatsen van een konische stuurlager.
  Geldrop
Geldrop: Henk Eggens [26-Aug-99]
In bezit van een XJ600S van bouwjaar 1991, rood. Gebruik met name voor plezier en kleine tochten. Komende winter dient de kuip (rood) te worden opgeknapt met zg zijvleugels + opnieuw bijwerken en spuiten. Voor de rest in prima staat !
  Gieten
Gieten: Arjan Wind [06-Jul-01]
Hallo, ik ben Arjan Wind en de gelukkige eigenaar van een felblauwe Diversion 900 uit 2000. Ik heb deze motor begin 2001 gekocht met nog geen 4000 kilometer op de teller. Ik gebruik de div. voor woon-werk en natuurlijk voor het toeren. Zondag 8 juli 2001 rij ik de eerste keer mee met een tocht van de YDCN. Tot op de weg!
  Gorinchem
Gorinchem: Leon Meijdam
Leon has a green metalic 1994 XJ600S with 'lowers'. That gives the bike a sportive look. The bike is for hobby only and is a step-up to a heavier class.
  Gorredijk
Gorredijk: Monique Maas [20-Jul-04]
Hallo. Afgelopen vrijdag een gele diversion 600 '94 opgehaald en ze rijdt heerlijk. Heeft iemand tips over de aanschaf van een topkoffer en zijkoffers? Dat kan ons misschien helpen om de juiste spullen aan te schaffen. Alle tips zijn welkom. Ook zijn we nog op zoek naar een werkplaatshandboek.
  Gouda
Gouda: Marcel Richters [22-Feb-00]
Ik 'n 64'er, mijn Div. 97'er. Ik ben dus sinds dec.'99 in het bezit van een bordeauxrode XJ900S. Heerlijk toeren in m'n vrije uurtjes. Woonwerkverkeer zit er niet in (10 min. op de fiets, 1 x gasgeven op m'n div). Op naar 'n mooi seizoen 2000 !!
Gouda: Corné Blitterswijk [27-Nov-99]
I'm Corné, I'm 30 years old. I have a grey Diversion '94. I'm the entertainer of the Dutch Divie club. I like the people very much. It's just one big family. Bye to everyone.
  Groesbeek
Groesbeek: John Arts [15-Feb-07]
Op m'n 18e langs de weg van het oefenrijbewijs het motorrijbewijs gehaald op een Heinkel '65. Vervolgens twee BMW's 600 gereden(elke dag olie dweilen), een Suzuki 400 off-road en een Kawa 750 gereden, de laatste bijna 12 jaar. Alles woon-werkverkeer. Kawa verkocht met de intentie te stoppen, tot mijn lief na 5 jaar motorloos aandrong op een Divvy 900. Twee jaar geleden bij Winston Li in Vierlingsbeek een zgan zilverkleurige 900 met 20.000 op de teller gekocht. Een fantastische fiets die zich zowel solo als met buddy geweldig laat sturen!
  Groningen
Groningen: Bart Eleveld [06-Mar-05]
Moi, ik ben Bart, 33 jaar en ik rijdt het hele jaar op m'n trouwe Diversion. Hij ziet er niet zo mooi meer uit maar blijft voor mij HET vervooermiddel bij uitstek. Tis zo een plezier om naar je werk te gaan ;-)
Groningen: Peter Gerrits [20-Jul-04]
Na 15 jaar ben ik weer gaan rijden. Op een Diversion 900 uit 2001. Na vier BMW's in het verleden (de laatste was een K100) is de Diversion 900 voor mij een prima motor om weer te beginnen. Het gewicht is geen probleem, de fiets voelt bij het rijden heel 'gemakkelijk' aan. De schuur in is natuurlijk een ander verhaal. Na een tocht in de bergen kan ik vertellen of het sturen werkelijk zo goed gaat als het nu voelt. Ik heb de 900 gekocht vanwege de kardan, de tourkwaliteiten en de bewezen techniek. En de prijs natuurlijk, want een R 1150 RS ... Ik ben altijd geďnteresseerd om kennis te maken met andere rijders.
Groningen: Rick Karg [30-Jan-01]
Hallo allemaal, Ben Rick Karg, 38 jaar, 3 kids, sinds augustus 2000 in het bezit van ook zo'n blauwe super 900s uit '98. Werelds om af en toe te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. vaak alleen op stap maar ben graag in voor een toertje met andere div rijders uit de buurt. Heb je zin? bel me 06 212 83 618. Planning om deze zomer naar Engeland / Polen / of Schotland te sturen. Zijn er mensen met handige tips voor deze landen?
Groningen: Karl Postma [22-Jan-00]
My name is Karl Postma. Untill today (01-19-2000) I was the owner of a BMW R100 RS (1981). Since 2 years this machine looked like a rat-bike after a crash with an Audi A3 in Germany. (my fault, rear impact, no injuries). Anyway, this afternoon I bought a new Yamaha XJ 900 S (green) and I want you all to know that I feel great!
Groningen: Herman Posthumus [16-Jan-00]
Hallo, Ik ben Herman Posthumus uit Groningen, 30 jaar, en in bezit van een diversion uit 1998. Ik kom haast niet aan rijden toe. (km stand 1400 !!) Het is een geweldige motor, met volledige kuip. Nieuw aangekocht in 1998. Helaas ik moet alleen rijden, dus is er iemand in de buurt die het leuk vindt, af en toe eens te rijden....(korte tochten van een paar uur). Mijn mail adres staat hierboven (tevens mijn andere hobby)
  Grootebroek
Grootebroek: Petra de Vries [20-Aug-06]
Ik ben trots om te vertellen dat ik sinds vanmiddag eigenaar ben van een groene Diversion XJ600S uit 2000. Ik ben 39 en heb na het behalen van mijn rijbewijs driekwart jaar op een Virago XV535 gereden. Alleen in de winter en herfst had hij aldoor last van een bevroren carb, en ik wil het hele jaar rijden! I rij samen met mijn man, die een Fazer 600 rijdt, elk weekend door West-Friesland. We zouden graag nog eens door Schotland of Ierland gaan toeren. Het motorrijden wordt steeds leuker, het is het ultieme gevoel van vrijheid.
  Haarlem
Haarlem: Mike Horn [28-Oct-01]
When I got my drivers license in august 1997, I tryed to ride a lot of motorcycle's. But the one I toke my lessons on (a divi 600) liked me most. So I went to a shop and came out wih a brand new XJ900S. I get on and nver stepped of anymore. Now I driv every day of the year with lots of pleasure, and also my wife, who is riding with me on the backseat. I ride summer and wintertime and have now 55.000 km on it, so we still can ride for a long time, on this perfect bike.
Haarlem: Joop van der Heijden [25-Aug-97]
I recently bought a brand new red XJ900S after some fine troublefree years on a XJ900F and am still trying to get used to it :) The bike is our main transportation device, both for home-work, trips and holidays. Pictures will soon be available at Joop's HomePage.
  Handel
Handel: Jo van Gaal [09-Mar-01]
Ik ben bijna 7 jaar geleden op 50-jarige leeftijd begonnen met motorrijden. Het is inmiddels een hobby geworden waaraan ik bijna verslaafd ben geraakt. De eerste 4 jaar heb ik een Diversion 600 gehad. Sinds twee jaar rijdt ik op een Diversion 900. Ik leg per jaar ca. 15.000 km af en gebruik mijn motor alleen in mijn vrije tijd (toerritten, vakanties en zo maar wat rijden bij mooi weer). Op de beurs in Utrecht heeft men mij overgehaald lid te worden van de YDCN. Daarnaast ben ik lid van de plaatselijke motorclub De Peelrijders in Handel (Gemert-Bakel). Deze club heeft een toer- en off the road afdeling. Ik hoop tijdens het voor de deur staande seizoen wat meer mensen van de YDCN te leren kennen.
  Hapert
Hapert: Patrick de Vleeschauwer [22-Aug-09] 2009
Hoi, ik heb op mijn 50 jaar toch maar besloten om voor een motorrijbewijs te gaan. Heb het gehaald op 17 juli en heb gisteren een blauwe Diversion 600 uit 1994 aangeschaft. Zal meestal voor de ontspanning gebruikt worden, en hopelijk mag ik jullie allemaal nog eens ontmoeten op een leuk evenement...
  Haren
Haren: Cees Wardenaar [29-Jul-98]
Hi, Since august 1997 I am a biker. I started with a Honda 650 Nighthawk, in less then a half year I made 11.000 km. This I did to get the feeling. In januari this year I became the owner of a brand new XJ900S Diversion. Due to my work as a aviation meteorologist, with very irregular working hours, there is a lot of time to drive this nice bike. I made some alternations on the bike. I changed the standard windshield for a larger MQP-shield. I also fixed bows at the frame in case of a fall. My divvy is also fitted with a spy-ball alert. If you want some information about these items you are welcome. See you on the road.
Haren (Groningen): Bob van Dijk
Bob has a 1995 XJ900S, which he thinks is a very very good bike. He used it for commuting between Arnhem and Nijmegen. But since they moved to Haren he don't need it for that reason anymore. Now it has become a fun bike. He drives regularly tours with his fellow medical friends in the 'Health Angels' group, not to be confused with the Hell's Angels!! His son always accompanies him, which is very cosy. They too like skiing, this year in Les Deux Alpes (Fr).
  's-Heerenberg
's-Heerenberg: Judith de Jong [07-Jul-03]
Hoi allemaal, ook ik ben sinds kort de trotse eigenaar van een Diversion XJ600S (groen) uit 1992. In het weekend van 3-6 april 2003 ga ik samen met mijn vriend (in het bezit van een bloedmooie Yamaha FJR 1300)een toertocht door Sauerland maken, daarna in de zomervakantie naar Frankrijk. Het enige wat ik nog graag zou willen, is een groene onderkuip op mijn motor. Nieuw kost dat mij Euro 450,- !!! Iets te veel voor een motor van ruim 10 jaar oud. Dus als jullie iemand of een bedrijf weten, waar ik tegen een redelijke prijs een onderkuip kan aanschaffen, heel graag. Geef het door! Alvast bedankt en hartelijke motorgroetjes, Judith
  Heerhugowaard
Heerhugowaard: Richard Jonker [15-Oct-00]
Sinds 6 jaar in het bezit van m'n motor rijbewijs sindsdien slechts 1 keer een motor gehuurd. Na recent besmet te zijn geraakt door het motorrijders virus ben ik terecht gekomen bij een spiksplinternieuwe Diversion XJ600S. Het is geweldig om weer te rijden, het maakt je weer jaren jonger. Helaas nogal veel in de regen gereden dus ook al weer veel gepoetst. Van de 1200 km in 2 weken tijd is meer als de helft zakelijk gereden. Met een verbruik van ongeveer 1 op 22 is het een verantwoorde investering geweest. Al zeg ik het zelf. Iedereen veel veilige motor km's toegewenst.
  Heerlen
Heerlen: Andre von Berg [26-Sep-98]
Na het totaaaal in de soep rijden van mijn Kawa GPZ600R heb ik besloten met minder vermogen genoegen te nemen. Vandaar mijn keuze voor een Diversion 600. Een te gekke motorfiets maar met een bijrijder iets te weinig vermogen. Dus mijn volgende motor wordt beslist een 900. Ik zoek nog een koffersetje (geen prul, liefst zwart)
  Hekelingen (Spijkenisse)
Hekelingen (Spijkenisse): Huub Wisse [16-Nov-00]
Ik rij nu 23 jaar motor en heb 2 maanden geleden mijn Yamaha XV 750 Virago verkocht en een XJ 900 Diversion van 1996 gekocht. Ik wou eindelijk wel weer eens lekker toeren en dat kan je op deze machine zeker doen. Ik gebruik hem voor woning-werk en voor toerritten in Nederland met vrienden waar ik ook eens per jaar een monsterrit van gemiddeld 2500-3500 km in 5 dagen rij. En met de GIVI kofferset kan ik ook eindelijk weer eens een schone broek mee nemen. De motor rijd echt onwijs gaaf en is daarnaast ook nog heel mooi om te zien (de mijne is rood).
  Hellevoetsluis
Hellevoetsluis: Wolfgang Paardekooper [31-May-01]
Sinds december 2000 rij ik een bordeaux rode Diversion 900 uit 1999. Na wat heropstapoefening op een oude Suzuki 450 GS, die eigenlijk op was heb ik voor het comfort van de Diversion gekozen. Een hele soepele motorfiets die mij iedere kilometer laat genieten.
  Helmond
Helmond: Peter Brands [18-Feb-02]
Hoy, ik ben Peter Brands. Ik ben 45 jaar. Toen ik nog aan het lessen was had ik mijn nieuwe rode Diversion 600 al gekocht. Ik ben in mei 2001 de eerste keer geslaagd voor mijn rijbewijs. Ik gebruik mijn motor voor het woon werk verkeer en toer ritten. Hij bevalt zeer goed. Ik heb in zeven maanden al 12000 km gereden. Motor rijden is zo lekker, je bent een met de natuur. De groetjes, Peter.
Helmond: Jos van der Linden [13-Jun-01]
Na 7 jaar een Virago 700 te hebben gehad rijdt ik nu vanaf 26-05-01 een Diversion 900s. Ik gebruik de motor alleen voor plezier en mooie tochten terijden. Deze motor rijdt echt geweldig.
Helmond: Ron Kooi [02-Dec-00]
Ik ben lid sinds het voorjaar 1998. Toentertijd bezat ik een rode Diversion 600 uit '94. Deze heb ik in september 2000 omgeruild voor een bordeaux-rode 900 uit '96. Binnen de YDCN schrijf ik een eigen stukje in de "Diversiteiten" over de theorie en praktijk in het verkeer: "Praktisch (s)preken". Regelmatig geef ik bijzondere oefeningen tijdens de evenementen die de YDCN organiseert. Ook geef ik twee maal per maand Safety Trainingen vanuit SafeMotors-Eindhoven.
Helmond: Tamira van de Waterbeemd [22-Feb-00]
Ik ben sinds 31 december 1999 de trotse bezitster van een knalrode Yamaha XJ600S, bouwjaar augustus 1997! Pas op 6 januari 2000 heb ik mijn rijbewijs gehaald! Een jaar kan toch niet mooier beginnen. Iedereen die mij een Diversion aanraadde had gelijk; HET RIJDT ECHT GEWELDIG!! Ik hoop voor alle mede motorfanaten en naruurlijk ook voor mijzelf, dat 2000 een mooi en veilig motorjaar zal worden.
Helmond: Eric Martens & Patty van der Heijden [03-Jun-97]
Eric and Patty bought a XJ600S for work and pleasure. They have a yellow one, a '95 er. THey bought it on 5-3-97 with just 6971 KM on the dial. The original suitcases where included. Until now they didn't have much fun with the motorbike. Eric had a motor accident on 3-4-1997. A car pulled out of a parking space without looking. The fairing and the handle bar are trashed. The insurance is still fighting over who's guilt it is. In the mean while he's going to get the Divvy back home (3-5-97) and start repairing it so they can use it for our upcoming holiday. They hope to be riding soon again.
  Hengelo
Hengelo: Juan Pablo [09-Jan-06]
Hoi, ik rijd op een hard tail chopper en zal er binnenkort een Diversion 600s bij hebben. Hij is grijs en de velgen zijn net iets donkerder. De keus kwam door de prijs en de kleurstelling. Model is ook oke en ik zit goed. Heb hem nog niet maar zal niet lang duren.
Hengelo: Barry Nijland
Barry has a red model'92 XJ600s and he really makes a lot of miles on his machine. He told me that he make long trips through whole Europe, not alone, but with girlfriend and luggage for two! And that in the mountains.. His girlfriend has also her drivers licence but does not have her own bike at the moment, but she may sometimes ride on the Yahama.
  Hilversum
Hilversum: peter van well [27-Apr-97]
Peter rides his XJ600 Diversion since june 1995, darkgreen blue metalic with special exhausting pipes (109 db). The bikes has Orphanage and The Gathering stickers, two of his favorite dutch metal bands. You can visit his XJ homepage.
  Hoevelaken
Hoevelaken: Nick van der Beek [11-Mar-00]
Ik heb in 1998 kort na mijn autorijbewijs mijn (licht) Motorrijbewijs gehaald. Ik vond echter zo een lichte brommer maar niks en zonde van mijn geld. Via Bert van der Veen kwam ik echter in contact met de div, en ik heb er in januari van dit jaar er toch maar een aangeschaft. Ik moet elke dag naar Utrecht vanwege mijn studie, en ik ergerde me dood aan de trein, en de auto is met 5 gulden het uur parkeergeld te duur voor een studentje. Dus was de motor een ideaale oplossing. DE div is ondanks het feit dat ie nog geknepen is een leuke motor om te rijden, loopt ook al zo rond de 170 alleen het optrekken en het doortrekken bij hoge snelheden laat nog te wensen over. Maar over 4 maanden ben ik ook daar weer van af. Ik heb een rode div 600 met onderkuip, bouwjaar 93 en in perfecte staat. Hopelijk tot op een van de tourdagen.
Hoevelaken: Albert van der Veen [30-Apr-99]
Nadat ik mijn lichte motorrijbewijs gehaald had moest er natuurlijk gelijk een motor komen. Mijn vorige dealer raadde mij het af om een afgeknepen motor te kopen. Dit zou frustrerend rijden. Mijn misstap werd een 300cc Japanse cruiser. (Drie woorden die niet bij elkaar passen) Na een vastloper op de snelweg (Het choppertje draaide 10.000tpm in de zesde versnelling bij 120Km/u!) begon ik te denken aan een afgeknepen echte motor. Dit werd een '94er XJ600S. In het begin moest ik eraan wennen dat ik nog twee versnellingen over had terwijl de motor voor mijn gevoel al rustig draaide. De afgeknepen Div. loopt redelijk vlot naar de 160km/u toe. Met iemand achterop haalde ik 140. De eerste versnelling is wel akelig kort en aso hard optrekken zit er niet in, maar zelfs met die 34PK kun je met de Div. leuk bochtenwerk doen. Op de snelweg kun je ook flink doorrijden. Ondanks alles kan ik kan niet wachten tot mijn Div. geholpen is.
  Honselerdijk
Honselersdijk: Wim de Koning
Wim is 46 years old and member of the YDCN. His Diversion is his third motorbike. He had a 400 cc Yamaha and a 600 cc Yamaha Radian before. He uses his Diversion for all kinds of transport, for as he says "I am to young to have a car". Wim's internet connection works over his cable televison cable. Hightech..
  Hoofddorp
Hoofddorp: Karl Neilson [24-May-05]
Hi, I'm an Englishman living in Hoofddorp, been here for 12 years now. Passed my test in November 2004 after a 17 years break from riding. (didn't realize how much I'd missed bike riding!!) Bought a Divi 600 to see me through the winter and bought a 900 Diversion (1995 German Import) with 35.000 km on the clock in March. It's a great bike to drive, and have made several trips, already been to Mossel valley stayed at a great bikers hotel near Cochem. They provided routes to ride every day of the stay. Also been to England Stoke on Trent and were off to Naples for our summer Holidays in June. So if any of you have any tips for Italy or hotels on Route please let me know. Hope to meet some of you fellow Divi riders at future meetings
Hoofddorp: Johan Roubos [04-Feb-99]
Hi, since a few months I'm the proud owner of a black XJ900S '95. My wife and I have planned to go to Scotland for one or two weeks together with a few friends. Since this will be our first trip we would like you Divvy-owners to send us usefull tips and good advice concerning a Scotland trip. We would be very gratefull if you send us a mail. Thanks.
Hoofddorp: Harry van Rijn [16-Sep-00]
I have done 13.000 km since january 1999 when I bought the Div 900. I still use the bike for daily commmuting, which is ideal if you consider how busy the road is between Hoofddorp and Amstelveen. The Div runs beautifully. I just changed the rockhard rear-tyre to a Macadam 50 and will go for Battlax 020 once both tyres are worn in about 10.000 km. I also replaced the fork springs (WP) and it runs much more stable. I work in International Payments and Cash Management.
  Hooge Mierde
Hooge Mierde: Erik Jongen [13-Nov-06]
Ik ben Erik en 40 jaar oud. Sinds 1991 mijn rijbewijs, maar pas vorig jaar mijn eerste eigen motor, een groene diversion 900 met volle kuip en zijkoffers, gekocht. Flink gesleuteld en sinds mei 2006 rij ik er elke dag 100 km woon-werk mee en daarnaast wat toeren. Hopelijk komend jaar wat toertochten met de club meedoen, want een ding is zeker: "Hij rijdt zalig, dus die koop had ik al jaren geleden moeten doen".
  Hoogeveen
Hoogeveen: Gerrit Nijland [11-Sep-07]
Begin maart, net voor mijn 60e verjaardag, heb ik toch maar mijn motorrijbewijs gehaald. Iets wat jarenlang gekoesterd is, maar voordien nooit van gekomen. Direct ook maar een Diversion XJ900s van '96 gekocht, na eerst een proefrit op een XJ600 en een XJ900. Inmiddels al zo'n 4.000 km gereden waaronder als introducé de onlangs verreden mooie rivierenrit, waarna ik gelijk maar lid van de club ben geworden. De volgende rit die op het programma staat is de Toerrit 7 - Drenthe 2007. Ik heb overdag veel vrijetijd en gebruik de motor alleen voor plezierritjes.
Hoogeveen: Pieter Huizenga [06-Oct-99]
Sinds vandaag 22-09-1999 ben ik in het bezit van een Diversion 900s. Was eigenlijk op zoek naar een TDM 850 maar ben compleet gevallen voor de Diversion die ons tegemoet kwam. Als herintreder ook alle kleding gelijk maar aangeschaft en nu maar wachten op mooi weer voor toeren, vakantie en veel rijplezier. Gaarne ontvang ik een paar reacties over de goede eigenschappen van een Diversion 900. p.s. Is er ook een universeel slot te verkrijgen voor een Diversion?
  Hoogvliet
Hoogvliet: Adam en Conny Andrea [09-Mar-00]
Wij rijden pas sinds september 1999 een diversion uit 1993. Tot nu toe hebben we alleen nog maar wat rond getoert in onze omgeving. Maar daar willen we dit jaar wel wat aan gaan doen. Wij gebruiken hem ook om naar het werk te gaan.
  Hoorn
Hoorn: V. den Brave [15-Sep-02]
Hoi allemaal, ik ben bezig met mijn motorrijbewijs, maar ik heb al een Diversion 600s uit 1996 gekocht. Ik kan niet wachten om er mee te rijden! Hij ziet er hartstikke mooi uit en ik verwacht dat hij uitstekend aan mijn wensen voldoet. Hij is voornamelijk bedoeld voor woon-werkverkeer, maar gewoon af en toe een ritje is ook prachtig.
Hoorn: Ilse van Ogtrop [08-Apr-97]
Ilse is the owner of a Yamaha Seca II which she bought in 1993 (yes, it's an oldie!). She is one of the editors of the YDCN magazine "Diversiteiten".
  Horst
Horst: André Lemmen [27-Apr-04]
Na ongeveer 10 jaar geen motor meer te hebben gereden heb ik in mei 2003 de draad weer opgepakt. In juni een nieuwe Div.600 aangeschaft en de smaak weer helemaal te pakken. Als je iemand op een zilverkleurige Div.600 ziet rijden met een brede glimlach is de kans groot dat ik het ben.
Horst: Hans Peters [19-Jul-00]
Ik ben van de lichting '52 en van beroep brandweercommandant. Mijn motorrijbewijs gehaald in 1992. Na eerst een paar jaar op een Virago(XV750) te hebben gereden in 1998 overgestapt naar een Diversion XJ900S. Toen het echte motorrijden ontdekt. Bewust gekozen vanwege zijn geringe vraag om onderhoud (luchtgekoeld en cardanaandrijving). Ik ben een rijder, mag hem graag poetsen maar ben geen sleutelaar. Ik rij hoofdzakelijk voor mijn plezier (8.000 km per jaar). Ik zwaai als ik je tegenkom.
  Houten
Houten: Chris Koppert [07-Jul-03]
De winter is geen probleem om met de Diversion 900 door te rijden. Maar 16 januari ging het 's ochtends verkeerd, in een bocht was het spiegel glad er was geen houden meer aan. Ben er goed vanaf gekomen alleen een paar verrekte spieren en kneuzingen. De kuip van mijn Diversion is kapot, weet iemand waar je een betaalbare nieuwe kuip kan kopen. Kijk dus goed naar de weersverwachting
  Huizen
Huizen: Geert & Marjolein Smit [22-Jun-98]
Geert: licence since december 1997. Marjolein: licence since 1990. Bought XJ600S Diversion 1 year ago at a very good price. Geert goes to work on it (hates traffic jams). Not much knowledge about the thing yet, but love it.
  Hulsberg
Hulsberg: Ben Heine [25-Feb-02]
Hallo, mijn naam is Ben Heine. Ik rij vanaf 1992 Diversion, eerst 2 jaar op een 600, toen twee jaar een groene 900. In 1997 heb ik toen een gloed nieuwe rooie Diversion 900 gekocht waar ik nu nog altijd veel plezier van heb. Op mijn eerste 900 had ik een orgineel Diversion kofferset dat ik nog steeds in mijn bezit heb. Maar het probleem is, ik kan met de koffers erop niet de garage inrijden. Deze koffersets zijn in twee maten verkrijgbaar. Ik heb de grote maat. Met de kleine maat kan ik wel de garage inrijden, dus als iemand wil ruilen graag.
  IJmuiden
IJmuiden: Erik en Ina [08-Mar-01]
Na te lang gewacht te hebben heb ik vijf jaar geleden mijn motor rijbewijs gehaald. Na eerst een aantal malen een verschillende motor te hebben gehuurd kwamen wij er al gauw achter dat wij samen heerlijk konden touren op een Div900. Wij zijn alle twee boven de veertig maar hopen nog vele jaren van deze machine te profiteren. Wij wensen iedereen veel rij plezier en als je een ander type motor bezit vraag dan eens een proefrit aan op een Div 6 of 900 aan. Groetjes aan iedere motor liefhebber, Ina en Erik
  Katwijk (ZH)
Katwijk (ZH): Jacco Haarsma [23-May-06]
Jacco lives in Katwijk and is bookkeeper of profession. He started with a Diversion XJ600S, followed by a Diversion XJ900S. Unfortunately his Diversion is gone, and after a Honda NT650V Deauville he now has a Yamaha TDM 850. He uses his bike for commuting and tourrides (max. 400 km) with his motorcycle friends. They have formed a motorcycle club, which is called MCDW. It's more a social club with about 25 members.
  Kerkrade
Kerkrade: Joe Knarren [29-Dec-01]
Hoi allemaal mijn naam is Joe Knarren. Graag zal ik u het een ander vertellen over mijn metalic blauwe Diversion XJ900s. Ik kocht hem nieuw bij Motorport Voss in Echt en hij bevalt nog altijd erg goed. Ik gebruik hem voor lange ritten, bijvoorbeeld Corsica, Gorges du Verdon, Passo di Stelvio, Grossglockner enz enz. Ik ben al lid sinds 1999 en koop op de beurs in Utrecht wel eens wat spulletjes van de club. Zo veel zelfs dat ik hiervoor ook een blauw speldje gekregen heb. Ik rij bijna elke zondag naar de Eifel of Ardennen want je zit zo verschrikkelijk goed op de divi. Interesse om mee te rijden, bel me 045-5425146 en vraag naar Joe.. Groetjes van Lucky Joe, een gelukkige divi rijder
  Krimpen a/d IJssel
Krimpen a/d IJssel: Mischa Broeren [05-Feb-01]
Hi I'm Mischa and have my licence since 24 feb. 2000. I bought a Diversion about a week later. I'm really happy with it and it drives excellent and I know because I ride it every day! See you on the road!!!!
Krimpen a/d IJssel: Freek van Leeuwen [01-Jun-99]
Na veel te lang op onze oude Honda cb750 uit 1981 te hebben rondgereden en vanwege allerlei onduidelijke mankementen aan de motor niet echt meer de grens durfden te passeren hebben we in 1997 eindelijk een gloednieuwe blauwe Diversion gekocht. Inclusief onderkuip en 3-delige Givi kofferset. Een rib uit ons lijf, maar geen minuut spijt van deze aanschaf. We hebben nog steeds het idee dat er geen stop op het gashandle zit. Vermogen zat in ieder geval. Gelijk dat jaar een vakantie naar Italie en Zuid-Frankrijk gedaan. Toen nog zonder tent maar onze voorkeur gaat toch uit naar kamperen. Daarom in 1998 een aanhanger aangeschaft en deze in dezelfde kleur blauw laten spuiten hetgeen resulteerde in een mooie combinatie en ons de mogelijkheid geeft om luxe te kamperen. Zelfs de tafel en stoelen gaan mee. Verleden jaar dus weer richting Zuid-Frankrijk met de aanhanger. Prima bevallen Wat rijeigenschappen betreft merk ik heel weinig verschil. De zijkoffers zijn breder dan de 2-wielige aanhanger dus ook het tussen de files door laveren is nog steeds mogelijk. Kortom ik kan het iedereen aanbevelen. Mijn vrouw Carla rijdt het liefst altijd met de aanhanger omdat zij "het zo'n geinig karretje vindt". Dit vind ik echter iets te veel van het goede......
Krimpen a/d IJssel: William Hogervorst
William likes touring, riding, speeding, day in day out. He is a member of the YDCN and has a black XJ900S Diversion with same damage to the fairing. He is looking for affordable repairing options. Please mail him if you know something.
  Landgraaf
Landgraaf: Jos Heynsdijk [07-Oct-99]
Hallo, Mijn naam is Jos Heynsdijk. Sinds kort ben ik in het bezit van een nieuw gekochte Diversion 900S. Gedurende de inrij-periode verbleef ik de meeste kilometers in het gebied Nederland, Belgie en Duitsland. Aldaar wisselde ik de autosnelwegkilometers af met rustige slinger-en anderssoortige binnenwegen. Ik reed deze kilometers meestal op zondagmorgen tussen 07.30 en 10.00 u. Lekker rustig op de weg. op het moment dat de scheurijzers de weg bevolkten zat ik weer bij vrouw en dochter aan de lekkere zondagbrunch. Nu de inrij periode voorbij is kan het gas wat verder open en zullen er, als de weersituatie zich daarvoor leent, langere ochtend-cq voormiddagritten.
Landgraaf: Peter Bodelier [25-Jan-98]
Sinds 14 jan 1998 ben ik in het bezit van een XJ600s, bouwjaar 1998. Aangezien dit mijn eerste motor is en ik ook pas sinds december 1997 mijn rijbewijs heb ben ik dus helemaal geen ervaren motorrijder. Mijn wens van ongeveer 20 jaar geleden om motor te rijden heb ik nu eindelijk kunnen waarmaken. Hoofdzakelijk zal ik mijn motor gebruiken voor het woon/werkverkeer. Ik zal natuurlijk ook tijdens de mooie zomerdagen Limburg nog meer verkennen. Groetjes Peter Bodelier.
  Leerdam
Leerdam: George van der Vliet [08-Jan-06]
Mijn naam is George van der Vliet, 55 jaar, van beroep docent geschiedenis en auteur van schoolboeken. Ik heb een Diversion 900 blauw met koffers, bagagerek, RVS remleidingen, WP-vering, verwarmde handvaten, Schurgers kuip en Corbin zadel (het begint aardig een echte GT te worden). Hiervoor heb ik op een XJ 900F gereden en die ingeruild in juli 97. Daarvoor heb ik gereden op een Suzuki GS450L, een MZ 250, een BMW R900S, CZ 175 tweemaal Yamaha 100, tweetakt twin en een Garelli 50cc Monza in voor die tijd snelle uitvoering van 12 pk. (dat is heel lang geleden: 1968). De Div gebruik ik als woonwerkfiets. Hij bevalt goed, net als de XJ. Betrouwbaar, comfortabel. Andere hobbies: Onderwatersport, fotografoe (ook onder water) Zie ook mijn homepage.
  Leiden
Leiden: Fred van Noije
Fred has been without a bike for almost a year as his last bike was stolen in 1995. But after 23 may 1996 he is the happy owner of a 1994 Yamaha XJ600S Seca II.
  Leiderdorp
Leiderdorp: Martin van der Ploeg [28-Mar-98]
I'm 26 years old and work for an insurance-broker (though I actually studied English). The 12th of February I got my first self-owned Diversion; a 'new' 1997 600. After 2 weeks it was blown over during a storm. Totall damages: dfl. 4.000,00. Not a good start, so I bougth a new one. Of course it will be a XJ 600 s. From March 26 onwards you can see me cruising the motorways again (thank God!) I use it for commuting en touring. In June '98 I will spend 4 weeks touring on my bike in Norway. My hobbies include sports & photography.
Leiderdorp: Gerard Abma [21-Feb-98]
Hello, mij name is Gerard Abma. I am 27 years old and working as a Traffic Manager/ Planner in one of the largest call-centers of Holland. My Diversion 600S is a red one. I own it since januari 1993. Whem I bought it, it had 2300 km experience. Since that time I drove 45.000 kilometers with it in Belgium, France, Zwitserland, England and of course in Holland. I use it for holidays (with my girlfriend and Yamaha suitcases, two sleepingbags, a tent etc. behind me), for going to Zoetermeer (where I work) and sometimes for short trips. I had only one time realy big troubles with my bike. I wanted to drive to Spain but near Bruxells my rearwheel suspension broke. It took tree days to repair (and a lot of money I wonder if there are more Diversion drivers with this problem. My dream is a XJ900S. Veel rijplezier!!!
  Lelystad
Lelystad: Patrick Roos [06-Apr-00]
I ride a Yamaha Seca II (the American version of the Diversion XJ600S) for 3 years now. And it still meets my demands.
Lelystad: Ron Langelaar [09-Oct-99]
My name is Ronald, 42 years of age and work as a service engineer merely in de dairy sector. I own a black '95 XJ900S which is used only for pleasure. In my free time I like to tour alone, with my wife or with the members of the Dutch Diversion Club. I do most of the maintenance of the Div myself. I Like all kind of motor sport and find driving a motorcycle pure fun.
Lelystad: Nardy Vette [20-Aug-98]
Hi, I'm Nardy, 27 years old, and I've got my license and Diversion (green '94) since April '98. When the weather is well I use my bike to go to work. In the weekend I go driving with my friends and sister, she rides my dad's blue diversion('93). Bye.
Lelystad: Louis ter Bruggen [05-Feb-99]
(Al) vanaf mijn 18e rijd ik motor; nu dus al weer 27 jaar... De laatste 21 jaar op een Laverda SF2 750cc, welke ik overigens nog steeds bezit. Sedert mei 1998 op een Divy 600; wat een verschil! Prachtige en fijne motor, die Yamaha, maar... toch wil ik mijn Laverda niet kwijt.
I am 45 years young, and unfortunately a widower. My profession is a computer system manager (IBM RS/6000 systems). I have been riding motorbikes since 1971; the last 21 years on my Laverda 750 SF2. I now have -besides my Laverda- a '98 Divy XJ600S. What a superb bike! This bike should I have much much earlier... Most of the time I will use the bike for riding tourtrips, of course!
Lelystad: Hans Brom [08-Apr-97]
Hans has much pleasure in driving his Diversion 900 for about 2 years now...
  Liessel
Liessel: Math Gobbels [02-Nov-97]
I just love riding around on my bike and I belive that the Diversion is just the right for me!!
  Lisse
Lisse: Peter Balkenende [05-Jul-05]
Ik heb sinds gisteren (27 juni) een Diversion 900. Waarom deze???? Ik zocht gewoon een dijk van een motor die wel een paar kilometer aan kan!! Kilometerstand bij aanschaf was 23.400 dus volgens mij kan ik er wel ff mee door.
Lisse: Martin van Noort [10-Oct-00]
Hallo, ik ben Martin. Ik ben onlangs in het gelukkige bezit gekomen van het motorrijbewijs. Op mijn speurtocht naar een geschikte motor, kwam ik een rode Yamaha Diversion XJ600s uit 1998 tegen, waar ik direct gek van was. Nu is het heel leuk om erachter te komen dat daar ook een speciale club voor is!
  Lutjebroek
Lutjebroek: Peter Vriend [10-Jun-04]
Hoi, mijn naam is Peter Vriend, woon in Lutjebroek, een dorp tussen Hoorn en Enkhuizen. Ben nu 36 jaar, aanstaand vaderschap in het vooruitzicht. 10 jaar geleden mijn rijbewijs gehaald maar toen eigenlijk direkt een huis gekocht. Toen was het geld voor een tijdje op. Maar in het voorjaar van 2003, ik weet het nog goed. Naar jarenlang gezeur over een motor zij vrouw lief, dan koop je er toch een. En toen zoeken en altijd een zwak voor de Diversion gehad. Mooie lijn, toch sportief, een rechte zit, dat was hem. En binnen een week in Hoorn, daar stond hij, uit 1995, mijn zwarte div . Dus gerkocht en trots.
  Maarheeze
Maarheeze: Hans Ramaekers [06-Dec-98]
Ik ben 37 jaar oud (of jong) en eigenaar van een rode Diversion XJ900S (04-96). Gebruik de motor voor weekend-trips, korte vakanties en woon- werk verkeer.
  Maarssen
Maarssen: Daan Maatman [19-Sep-10] 2010
Ik rij al meer dan 10 jaar motor maar de laatste jaren huurde ik omdat wij een kleine kregen. Inmiddels gescheiden én richting 50, en besloten om weer een eigen motor aan te schaffen. Dat is een 2002 Diversion XJ900S geworden, met kofferset. Ik ben een echte toerliefhebber en tot mijn grote vreugde vindt mijn zoon(tje, 11 jaar) dat ook! We toeren regelmatig wat losse dagen. De motor past mij prima, zelfs met mijn 1.98 m. Hij rijdt lekker strak en laat zich makkelijk allerlei manoeuvres uitvoeren. Stabiel in bochten en oneffen wegen, gewoon een heerlijke motor!!
  Maasbracht
Maasbracht: Henri Philippen [10-Aug-03]
Ik ben Henri, ik heb mijn rijbewijs op een Divvy behaald en na verschillende motors ben ik toch weer op een Divje uit 92 gaan rijden. Ik gebruik hem voor woon werk verkeer. Ik tour graag en ben dan ook vaak op weg.
  Maasbree
Maasbree: Sjef Fortier [17-Aug-07]
hep sins kort een yamaha xj 600 ben er tot nu toe zeer te vreden mee maar moet nog veel leren maar dat kan niet in een keer maar ja met 51 jaar dus rusttig aan het is er wel een uit 1990 maar ik hep er plezier mee groetjes aan alle bikkers
Maasbree: Erik Buskens [22-Sep-00]
Na vierjaar rondscheuren op een VX800 (toen nieuw gekocht) was ik opzoek naar een nieuwe bike die voor niet al te veel geld MEGA fun kon bieden.Hoewel ik van de VX 800 nooit spijt heb gehad, denk ik na twee maanden en 4500 KM Diversion; Waarom ontdek ik dit nu pas? Ik ben dus zeer tevreden met mijn nieuwe Diversion 900 model 2000 en groen van kleur uit gerust met een GIVI Wingrek en een grote Topkoffer die wel handig is omdat de motor mijn hoofd vervoersmiddel is.
  Maasdijk
Maasdijk: Alphons Morcus [04-Jan-06]
Ik heb sinds 29 november 2005 ook een motorrijbewijs. Moest eigenlijk op vrijdag 25 examen doen maar toen stormde het te hard vond het CBR. Mijn motor een 600 s stond al te wachten bij SR in s-Gravenzande. Nu nog wat mooier weer en niet zo veel regen of kou. Dan kunen we eens echt gaan rijden
  Maassluis
Maassluis: Diana de Vette [22-Apr-98]
I just got my XJ600S last week (15 april 1998) after I got my driving license two weeks earlier. I love the bike but I already know it will be changed into a Honda VFR800. But I didn't want to start on such a bike yet. Let's start learning to drive and then we see. I will start my own homepage in the near future where I will put my experiences with the XJ600S (and future bikes). I don't know in which language I put my my own homepage in.
Maassluis: Koos Hogendoorn [06-Aug-97]
After two chopper type bikes, Koos is, since August 1996, the proud owner of a red Diversion 900. He enjoyes it very much, both commuting and tourrides...
Maassluis: Lode Smits [18-Jun-97]
Lode is since 13-06-97 the proud owner of a Diversion XJ 600 S with 27,000 km on the clock. Hobbies? Cycling with an engine, girlfriend and filtering...
  Marienberg
Marienberg: Piet Domburg [17-Oct-00]
Sinds november 1999 ben ik in het bezit van een rode diversion 900. Deze heb ik nieuw gekocht na een paar jaar op een paar shoppers te hebben rondgetoerd. Ik gebruik hem vooral voor woon/werkvervoer en een enkele toertocht. De motor is lekker comfortabel, en je kan er lekker lange afstanden mee rijden. Dat was met de shoppers wel anders.
  Maurik
Maurik: Teun Jacobse [03-Oct-99]
Sinds dec 1996 ben ik in het bezit van het felbegeerde motorrijbewijs, en heb na een aantal keren huren van een motor (Yamaha XJ600 Div, BMW K75) na langdurig zoeken en overleg met de vrouw een Div 600 gekocht. Een tweede hands exemplaar gekocht bij de Renault auto Dealer in Nieuwegein. Mijn 600 is van 1992, groen van kleur, uitgevoerd met een topkoffer Givi 45 liter, en een kilometerstand van 16.001, op 23 januari (aanschafdatum). Nu vandaag is deze stand reeds 22.038 km. Veelal wordt mijn Diversion gebruikt voor woonwerk verkeer. Van Maurik naar Nieuwegein is nu eenmaal niet file vrij. Ik ben vrijwel gelijk lid geworden van YDCN toen ik mijn motor had en op internet op zoek was naar alles wat met Yamaha te maken had. Helaas is het door drukke werkzaamheden en diverse andere bezigheden er nog niet van gekomen om een toerrit mee te rijden. Misschien komt dat nog. Wel ben ik op de jaarvergadering in Doorn geweest.
  Meppel
Meppel: Frank de Jong [05-Jul-01]
I am Frank, a former owner of a Honda Silverwing Interstate. It has died 1 month ago and am now the proud owner of a purple Diversion 600. It is very sportive and still has some comfort. (Now I have to figure out how to change the lightbulb :-) )
  Mijdrecht
Mijdrecht: Nicola Silverman [07-Jul-03]
After about 15 years (last big bike I had was a Suzuki GS550E), I started my two wheel adventure again when I bought a Vespa ET2 about two and a half years ago. I enjoyed myself so much that I decided I wanted something a bit bigger to go further distances on. I saw a second hand Suzuki Burgman 400 in my local shop and after a test ride bought it. After about five months with the Burgman (which wasn't so reliable) I decided I wanted something even bigger but this time brand new. After a lot of researching I decided on the 900 Divvy. Eventually on the 17th Jan 2003 I picked up my big silver machine and eventually drove it home. I'm still getting used to the weight of the bike which for a woman can be a bit of a handful especially when trying to get it into my shed without scratching or dropping it. However I'm very happy with it so far. By the way I still have my little Vespa which I use in the winter. Looking forward to meeting other members very soon. Ride safely!
  Monster
Monster: Carin Looijen [30-Jul-99]
Hoi! Mijn naam is Carin en ik ben sinds 27-7-1999 de trotse bezitster van een Yamaha Xj600s Diversion. Mijn grootste wens is hiermee in vervulling gegaan en ik hoop dan ook vele kilometers te slijten op mijn nieuwe aanwinst. Groetjes Van Caatje uit Monster :-)
  Musselkanaal
Musselkanaal: Pascal [17-Dec-00]
Eindelijk maar toch, een yamaha XJ600s diversion!! Naar 2 jaar op een lompe bromfiets te hebben gereden kan ik nu lekker gaan rondtoeren op een te gekke motor!
  Naaldwijk
Naaldwijk: Patrick Lugtenburg [05-Jan-98]
Pas 4 maanden eigenaar van een nieuwe 900 Diversion. Hiervoor een Kawa Zephyr 750 (total-loss) gereden. Overweeg lid te worden. Ben 29 jaar, ambtenaar bij een waterschap en doe verder aan hardlopen.
  Nibbixwoud
Nibbixwoud: Ruud Wijte [11-Oct-99]
In 1993 kocht ik mijn eerste motor. Een Diversion 600. Na hier ongeveer 40.000 km op gereden te hebben in 1996 een 900 aangeschaft. Hier rij ik nog steeds met veel plezier op. Eerst vooral woon-werkverkeer, nu alleen nog voor het plezier. De motor bevalt me uitstekend.
  Nieuwegein
Nieuwegein: Roel Beuker [17-Sep-98]
Ik heb recentelijk een Diversion 900 gehuurd en ik ben er wild positief van. Ik ga er heel binnenkort een kopen (ben aan het sparen). Wil graag in contact komen met andere gebruikers. Kijk uit naar evenementen.
  Nieuwkoop
Nieuwkoop: Kees Kwakkenbos [11-Mar-98]
I always used to have a motorbike, even though I didn't drive much the last few years. My last bike was a Laverda 1000 Jota from 1981 in full "open" trim. This wasn't a bike for a quick drive around the block although I did make a KNMV Midweektour with it. Also went camping in the Alps were the carburation fully went crazy and I had one liter of engine oil extra! (unburnt fuel) Anyway, I sold my yamaha SRX6 and the Laverda but felt 'naked' not having a bike. So I went to my local shop and bought a 1992 600 Divv without a test drive. Man was I amazed! I couldn't hear the engine was running and amazingly, people didn't look at me when I was driving. Even a policeman didn't look over his shoulder. What I don't like is the front fork and the brakes. Rubber!! Through Danfay Ireland connections I got a service guide so I can start screwing-up the engine when and if it breaks down. Having owned Yayamha's before (SRX, TR1) I know this doesn't happen easily. A short list of bikes I owned: Honda CB125 (1977), Honda CB350T (1971, Hfl 100), Honda CB350F (1975), Honda CB550F1 (1977), Honda CB750F2 (1978), BMW R100RT (1980), Honda CBX-6 (1978), Yamaha TR1 (1983), Laverda 1000 (1980), Laverda Jota (1981, for 12 years), Yamaha SRX6 (sorry to have sold!), 600 div. Next bike will be a 1 cylinder. Anyone interested for exchange.....?
  Nieuw-Vennep
Nieuw-Vennep: Guido Kanis [22-Sep-04]
Retired, 66 year old, after 40 years of NOT riding a bicycle with a fueltank I bought a 900div from 1995. Some diference with my last one. (a harley liberator built 1949) Impressed with the performance. Hope to meet more young people my age.
  Nijmegen
Nijmegen: Kees van de Velde [16-Nov-00]
Sinds vorig jaar (1999) rijd ik een groene Diversion900S Diversion van 1997. Had daarvoor 1 jaar een TDM. Was daarover niet echt tevreden qua wegligging. Daarvoor een opstapper (na 30 jaar zonder motor) Suzuki GS550E van '77. Maar de Diversion is echt de beste. Ga binnenkort naar Italie en neem de fiets mee op een aanhanger om in de bergen te rijden.
Nijmegen: Peter van den Tweel [21-Jun-98]
Hi, I am Peter, 33 years young and living and driving in Nijmegen. After driving seven years on an old Kawasaki I made a test drive in summer 1997 with a Diversion 900s and from that moment on I knew this would be my next bike. Last year I bought a brand new, Maroon Red Diversion 900s. Great bike, very comfortable and user friendly. Visited the Czech Republic (great country for bikes) last year and made a trip to Scotland. Next week I am going on holidays to France. One thing that wonders me: I hardly see any Maroon Red Diversions although this is a very distinguished color most suitable for this great bike: most of the time they are green and sometimes black. Why is that?
Nijmegen: Frank van Enckevort [21-Feb-98]
Hi Diversionists, my name is Frank. I've been on this list before, also known as Franky, but my e-mail address has changed. Another change from a few months ago is that I now own a 1994 XJ900F (VMB), also known as 'Black Wolf'. It really is a great bike, and compared to the 1992 XJ600S Diversion (red) that I had before I must honestly say that I prefer the XJ900F !!! No offence ment, and I still want to stay on this great YDCN-list as a member of the YDCN. Greetings to all and keep in mind: 'Write and ride with your soul, not your mind.' See you on the road, Franky.
  Nijverdaal
Nijverdal: Eelco Jannink [04-May-97]
Eelco was suprised to see so many Diversion bikers being organised and enjoying thenselves doing so. He is a Diversion owner (XJ600S green) since 1994 and quite happy with it, touring in the Netherlands and West Europe.
  Noord Scharwoude
Noord-Scharwoude: René van Hout [09-Mar-00]
Hi, Since 1999 I'm a Diversion 900 owner. I joined the YDCN last week, so now I'm also officially a Diversionist. It is my first motorbike and I'm very content with it. I use my Div. only for hobby. I've two hobbies, the other one is jazz music (I also try to play trumpet...). I'm 40 years old. I hope to meet you at one of the YDCN events soon. Regards, René van Hout
  Noordwijk aan Zee
Noordwijk aan Zee: Jack Ooms [23-Dec-97]
I own one of the first 40 Diversions XJ900S and I have been to England payed by Yamaha. I like the motorbike and my wife Agnes like to drive with me trough the small roads in Holland. We are middle-aged 47 and 44, but what is old ! The devil is old, not us !! Hope to have a good 1998 for all of you !!!
  Nootdorp
Nootdorp: Ton Bentvelsen [13-Jan-07]
Ik rij nu een paar jaar op mijn Diversion 900. Ik ben er heel blij mee, maar wil toch nog iets verbeteren. Ik vindt de wind turbulenties op mijn helm behoorlijk irritant als ik langere ritten maak. Ik ben zelf vrij lang (1.98 mtr). Ik heb al geexperimenteerd met de grootste beschikbare scherm (62 cm) echter maakte dat de turbulentie alleen nog maar erger. Als ik mijn buddyseat 7 cm verhoog, dan is mijn helm helemaal in de laminaire stroming en rijd het veel beter. Ik zit er aan te denken om een standard scherm met 7cm te verkleinen om dan te kijken wat voor effect dat heeft. Heeft iemand mischien voor een aardig prijsje nog een standaard scherm voor mij? Heeft iemand ervaring met vergelijkbare problemen?
Nootdorp: Barbara Paagman
Barbara passed her test for her bikers drivers licence and is the proud owner of a Diversion XJ600s.
  Poeldijk
Poeldijk: Steve Brown [26-Mar-99]
Owner of a `96 Maroon diversion since early `97, then it only had 4,700 km on the clock now there is nearly 15,000 km. I have been to the Ardennen, Schotland, and several tours here in Holland, including the YDCN trip to Reeuwijk last year. Unfortunately the starting places are for me just as far away as the length of the tour, maybe if there are any other Westlanders interested on riding together, give me a call. Hoping this spring to visit the south of England, on a five day special, lucky for me that I still have family that live in that area, always handy for a free meal. Have had interest this year in a CBR600, but my wife needed another car for her work so the CBR went out the window. Maybe I should try for a XJ900S, never ridden one so its about time, with the arrival of the XJ1200(????) maybe the XJ900 will be a lot cheaper, so I will stay with the 600 for the remainder of this year and we will seee what the year 2000 has in store, bike wise. I am not (!) unhappy with the 600, all I have had to renew is the back tyre and a service, front tyre is getting a bit battered so I might give the Divvy a treat in a few weeeks time, also have a top koffer, very handy if its really hot, also good place to store your helmet saves carrying it around all day, also have a rear mudguard fitted, very handy keeps the rear suspension clean. Wouldn`t mind a full kuip, anyone got one going cheap. Pse let me know. So I think thats enough from me to you, so tour well this year, and have lots and lots of fun.
  Obbicht
Obbicht: Will Colaris [18-Jan-06]
Ik las een bericht van een ienmand die net zijn rijbewijs behaald heeft en toen op zoek ging naar een Div 900. Nou kwam dat verhaal een beetje overeen met mijn verhaal: toch al 49 lente's besloot ik toch eindelijk eens voor mijn rijbewijs te gaan. Tijdens de zomervakantie een proefles genomen en aansluitend begonnen met lessen. Na 3 maanden mocht ook ik het rose papiertje laten aanpassen en ben toen ook gaan kijken voor een motor. Mijn liefde ging en gaat uit naat een Div 900, liefst in een zilvere kleur (moeilijk uit te halen) en nog prijzig ook, maaaaaaaar na lang zoeken vond ik deze toch nog redelijk dicht bij huis. Na enkele proefritten heb ik deze dan ook gekocht (14-01-06) alleen is het nu geen weer om met de motor buiten te komen, zeker niet in deze kleur. Motor is van 2002, km stand 10.753 km. Ik wil deze motor nog aanpassen, een volle kuip en enkele valbeugels. Maar nu is het wachten op het mooie weer zodat ik enkele toerritten kan maken met collega's cq andere liefhebbers. Tot slot veel rijplezier en veel veilige kilometers
  Oegstgeest
Oegstgeest: Gerard Kroon
Gerard is the proud owner of a black Yamaha Diversion XJ900S, member of the YDCN and one of the editors of 'Diversiteiten'. Seems we have two common interests, Diversions and internet!
  Oldenzaal
Oldenzaal: Carla Blijenberg [12-Sep-02]
Ik ben Carla en heb 2 kids van 21 + 18 jaar. Sinds 31 mei van dit jaar heb ik mijn rijbewijs en 2 weken later kon ik mij de trotse bezitster van een Yamaha Div. 900 noemen. Als het enigzins kan, verplaats ik mij per motor. Dus als er mensen zijn die net als ik ook niet zo graag alleen toeren, neem dan contact op.
  Olland (St. Oedenrode)
Olland (St Oedenrode): Richard van Wijk [22-Feb-00]
Richard, man, gehuwd met Marry (fanatiek Diversion 600 rijder), 2 kinderen, werkzaam bij Klu Volkel, rijd nu op een VFR 750, wil een Diversion 900 kopen daar deze meer toergevoel geeft en niet als de VFR altijd hard wil rijden, heeft een dag een 900 gehuurd en is enthosiast over het koppel, en het comfort. Hoopt één deze dagen een 900 te bestellen (voor het eerst dat ik iets nieuw koop)Ik ben ervan overtuigd dat ik op zo'n motor ouder wordt dan op een VFR (rijd altijd te hard). Hoop dit jaar veel te toeren met de Div. 900 (rijd in ieder geval zuiniger hoop ik) Groetjes Richard en Marry
  Oost Souburg
Oost-Souburg: John Heskes [03-Dec-99]
I currently own a 1996 black XJ900 Diversion. I started riding a motorbike again about 3 years ago after a 20+ year break. I use the bike now mostly for business trips. Vlissingen-Rijswijk (154 km) is a regular trip. Vlissingen-Alizay (525 km) was my record so far as a business trip.
  Oss
Oss: John Saakes [17-Oct-98]
Hello, my name is John Saakes and i own a '97 Diversion 600 (color Bleu). I use my bike only for touring and when i go driving i like to drive for a lot of time on one day , for example there are sometimes in the year that i drive 500-1000 kilometers in one day and that is GREAT !!!! I like my Diversion 600 very much. It's fast enough, handles very good on the road (in dry, wett and snowy weather) and it does not use much gas. Much greetings from a diversion owner
  Oud Beijerland
Oud Beijerland: Peter de Haas [16-Mar-09] 2009
In oktober 2008 in 14 lesjes mijn motorrijbewijs gehaald en dat terwijl ik eigenlijk nooit meer dan een half jaartje op een Puch Maxi heb gereden, dertig jaar geleden. De familie schuift het ineens moeten motorrijden natuurlijk onder de noemer midlife crisis, maar wilde al motor rijden vanaf het moment dat ik wist wat een motor was. In novermber 2008 op zoek naar een tweewieler. Eerst op vrijdag een testje op een Deauville. Leuk ding. Zaterdag op een Diversion. Binnen het uur was de keuze duidelijk en ben nu de trotse bezitter van een Blauwe Diversion XJ900S uit 1998 met slechts 16.000 km. Wat een apparaat! Geen krasje, geen roest. Helemaal puntje gaaf. Onlangs een tweede hands set Krausers gekocht en nu maar touren. Ondanks nog maar weinig mooie dagen al aardig wat km getuft en de big smile is niet van mijn gezicht te krijgen. De vrouw wilde maar af en toe mee zei ze, maar is nu niet meer van de motor af te trappen. Gelijk maar lid geworden van de club om veel te kunnen touren.
Oud-Beijerland: Melanie Boerlage [03-Apr-98]
I am the proud owner off a red XJ600S Diversion 1993. I became a member off the Dutch Diversion club at the MotorRAI'97 in Amsterdam. I also have a Honda CB550 1974. My husband passed his test in dec'97 and bought a Honda Goldwing 1200 standard. Now we are touring together one Divvy 600S and one goldwing 1200. As a member of the YDCN we will try to go with some of the tourrides of the club. So watch out for the red div.and "plane Jane"
Oud Beijerland: Klaas Boonstra [16-Nov-98]
Ik rijd nu al weer twee jaar op een Divy 900 tot volle teveredenheid. Krauser kofferset + topkoffer maakt het geheel compleet. Ik rijd voornamelijk woon-werk verkeer en af en toe een toertocht. Niet zo lang geleden heb ik een nieuw setje banden laten monteren en heb sindsdien last van het inmiddels beruchte "shimmy" effect. Het schijnt niet echt op te lossen te zijn tenzij ik overstap een andere type en merk band. De huidige zijn Metzeler Z2 en deze staan toch erg goed bekend voor deze fiets. Misschien weet iemand een oplossing. Rij voorzichtig en kijk goed, Klaas Boonstra
  Oudenbosch
Oudenbosch: Bob van Duuren [27-Feb-11] 2011
Ik heb nu in feb. 2011 een nieuwe motor gekocht en ben nu trotse bezitter van de Diverson XJ900s uit 2000. Ben benieuwd en heb zin of vele kilometers te gaan maken.
  Ouwerkerk
Ouwerkerk: Edwin Ruiter [23-May-00]
I bought my new 97 Diversion 600 after a collision with my XJ900F. At the collision I lost total confidence in the motorcycle, the Div gave me my confidence back. Within the next 2 years it will probably replaced by a VFR 800 but until then I will use it mostly for work /work en touring. I bought it december 97 and it already has 30000 kilometers on the counter. it is a great alround bike but with a little confidence the limits are to easy to find.
  Paterswolde
Paterswolde: Foppe Bekkema [20-Feb-98]
Hoi, Als stafverpleegkundige van het mooiste en grootste ziekenhuis van het land, rijdt ik in de zomer en op alle andere pekelvrije dagen op mijn XJ900S van augustus 1996. Op de vrije dagen breng ik menig uur door rijdend in de regio. Graag rijd ik in kleine groepjes (max 8 motoren). Mijn favoriete toerland is tot heden Duitsland, maar mijn tweede moederland is toch wel Engeland. Hier wil ik T.Z.T. met mijn "fiets" me op de smalle wegen voortbewegen. Mijn grootste handicap is het ontbreken van enige liefde voor mijn hobby door mijn wederhelft, waardoor ik altijd in mijn "eentje" op stap ben.
  Pernis
Pernis: Herman Wel [04-Aug-10] 2010
Hallo, ik ben Herman en ben 53 jaar oud ben sinds kort in het bezit van een rode XJ900S Diversion. Bevalt goed, had hier voor een VZ800 dat rijd wel wat anders. Ik ben er achter gekomen dat mijn balhoofdlager is versleten dat is wel wat minder maar komt wel goed heb al een nieuwe besteld hoop snel eens met andere Diversion rijders te kunnen praten over de Diversion. Tot ziens zou ik zeggen. Gr Herman
  Pingjum
Pingjum: Jacob van de Witte [12-Mar-02]
Sinds juni 1998 rijd ik met veel plezier op mijn Yamaha XJ600S Diversion van 1992. Het is mijn eerste motorfiets. In 1999 heb ik tijdens de RAI kennis gemaakt met de YDCN. Door de regio-cafe's te bezoeken kwam ik in contact met andere Diversionisten; de YDCN is een hele gezellige club! Door clubleden werd mij eens verteld dat, omdat mijn Div startproblemen had, ik bij mijn dealer kon aankloppen voor een elektrische brandstofpomp. Dit was een modificatie op de vroege modellen. Bij een winterbeurt heb ik toen zo'n pomp laten installeren; ik kreeg mijn motor MET pomp terug en hoefde daar niets voor te betalen! En de startproblemen waren ook opgelost! Zonder de YDCN was ik nooit op de hoogte gekomen van deze mogelijkheid. Motorgroet van een tevreden Diversion-rijder.
  Purmerend
Purmerend: Martin Boltje [08-Oct-99]
Nog steeds heb ik de XJ600N (1994), inmiddels het een en ander aan veranderd, zie hier. De motor bevalt nog steeds prima. Daarnaast heb ik nu ook een XJ600S (1994). Op de XJ600N 41000 probleemloze km en op de XJ600S 58000 km.
Duivendrecht: Paul Moens [21-Aug-98]
Driving license since 1990. Started with a Honda CB750 (1977). In 1991 a Honda Magna 700 and since March 1998 a red Div 900. Main use is commuting to work (no traffic jams) and touring. Just back home from the Italy tour, which was great.
  Putten
Putten: Ellen van de Kamp [29-Aug-00]
Ik ben sinds mei een trotse bezitter van een knalgele Div. XJ600S met onderkuip uit 1995 en ik moet zeggen hij bevalt prima. Ik reed eerder op een honda 450s maar toen mijn man vorig jaar een nieuwe Div. XJ600S kocht was ik er ook helemaal weg van.
  Raamsdonkveer
Raamsdonksveer: Jan Vermeulen [18-Feb-05]
Ik ben na 20 jaar weer opgestapt op een 600. Na 9 maanden ingeruild voor een 900. Deze heb ik nu 2 jaar. Bevalt erg goed. Ik ben erg zuinig en wil enkele krasjes wegwerken. Waar kan ik de kleurcode vinden?? Of wie kent de code van mijn 900. Hij is van '99 (import uit Duitsland) en is lichtblauw.
  Raamsdonkveer
Ravenstein: Ron Wiltink [25-Aug-05]
Ik ben begonnen met motorrijden in 1980 en reed toen dag en nacht op een Jawa 350 oilmaster (nieuw gekocht), daarna volgde de Suzuki GS400, Honda CBX550F, Kawasaki 450LTD, Honda CB650SC en na een korte pauze nu dus een rode Yamaha XJ900S Diversion. In mijn jeugd was ik helemaal weg van de Yamaha XJ900F vanwege zijn slankheid en cardan, maar de remmen van de Diversion zijn echt stukken beter en hij schakelt een stuk beter. Deze motor bevalt me bijzonder goed.
  Reuver
Reuver: Sander Clabbers [04-Apr-04]
I got my license a couple of months ago. So this is my first bike really. It's a red '94 Diversion 600 which I bought from my dad. It's a nice bike but it's leaking oil so I have to get that fixed. I think I'll keep this one for a while and then move on to something faster.
Reuver: Jos Schoeber [07-Oct-99]
Na 10 jaar Kawasaki KZ 1000 gereden te hebben, eindelijk een Diversion 900 aangeschaft. Pas 1000 km gereden maar hij bevalt perfekt. Eigenlijk jaaaaaren eerder aan moeten schaffen.
  Rijnsburg
Rijnsburg: Jaap van Egmond [28-Jan-02]
Last year I passed the examination for the motordriver license and owned already a Divi 600. After one year of driving mostly to work and some tours, I decided to buy the big brother. I'm tall, > 190 cm, the 900 will fit me better. At this moment I'm waiting for a 900 silver to be delivered to me. I hope to drive a lot of kilometers on this bike, also on tours. Hope to see you also with one of the tours, organized by YDCN.
  Roermond
Roermond: Guus Siezenis [05-Nov-97]
I am a very enthousiastic 50+ D-900 driver. My wife leaves the buddy empty for only very few occaisions. But when she does, ....... We'll meet some day, because we are on the road very often.
  Roosendaal
Roosendaal: Umit Ibikcam [15-Apr-98]
I am 20 years old. I am Dutch but of Turkish origin. I bought my Diversion, my first bike, in March. I want to use my bike just for fun and holidays.
Roosendaal: Emiel Nierop [08-Apr-98]
Hoi, ik ben sinds motor '98 lid van de YDCN en per november trotse eigenaar van een blauwe Div uit '93, waar ik veel plezier mee hoop te beleven.
  Rotterdam
Rotterdam: Rene van Wanum [03-Jun-04]
Hallo allemaal, na de geboorte van de eerste, gestopt met rijden. Nu, na 18 jaar, van plan weer te gaan rijden. Heb een jaartje op een Suzuki off the road gereden en daarna 2 jaar op een Honda 400 sport. Ik wil in de winter 2004/2005 een Diversion aanschaffen. Heel veel km`rs zal ik er niet op rijden, maar ik vind de 900 zoooo mooi! (al heb ik hem alleen maar om er naar te kijken!) Ik heb wel wat angst om na lange tijd direct te starten op zo`n zware machine. Misschien beter een 600? liever niet. Klinkt dit verhaal bekend en heb je de ervaring inmiddels achter de rug van het opnieuw starten?, kun je mij de angst misschien een beetje ontnemen door me een mailtje te sturen met jouw ervaring. Alvast bedankt
Rotterdam: Corné Matheeuwsen [20-Jul-00]
In 1998 begonnen op een Diversion 600. Prima motor (zeker om te starten) en veelzijdig. Daarna in 2000 overgestapt op de Diversion 900, welke mij tot op heden perfect bevalt. Verder vind ik motorrijden een heerlijke bezigheid. In elke Diversiteiten is daarnaast nog een stukje van mij te vinden over het verkeer! Opmerkingen en/of vragen? Ik hoor ze graag!!
Rotterdam: Sander [27-Jun-98]
Hi, I'm a 24 year-old student in Business Administration just addicted to the motorcyclists' virus! In June 1998 I bought a red-colored XJ600S Diversion for a good price (I'm a student). Please mail me if you'ld also like to make a beautiful tour to wherever (I love travelling-all over the world!) CU!!
Rotterdam: Marko Tjemmes [26-Oct-97]
I'm 29 years old, got my licence since May 1996, and since May 1997 I'm the proud owner of a red 1997 XJ900S. I got rid of my car just to ride my bike and I really got addicted. I think the XJ900 is a beautiful bike suitable for every occasion. I use my bike to go on vacation (Luxembourg this year, Scotland next year), touring and home-work traffic.
  Rozenburg
Rozenburg (ZH): Edwin Hage [14-Mar-04]
In oktober 2002 heb ik mijn Honda Nighthawk 700 ingeruild voor een Bordeauxrode Diversion 900 uit 1996. Wat een wereld van verschil!! Ik gebruik hem voor woon-werkverkeer, en een incidentele toerrit. In januari, net na een grote onderhoudsbeurt, merkte ik tot mijn schrik dat de motor inhield, bij gasgeven sloeg de motor dood. Ik stond voor een raadsel. Bij de dealer hadden ze gelukkig de oplossing: Door de kou krijgen de carburateurs last van bevriezingsverschijnselen. Shell Pura tanken bood de oplossing!! Weer wat geleerd... Ben zeer tevreden over de Yamaha.
  Rutten
Rutten: Hans Vis [07-Aug-08]
Ik ben Hans, heb mijn A-rijbewijs sinds april 2005. Mijn eerste motor was een 600 welke ik onlangs geruild heb voor een 900. Ik gebruik hem niet alleen voor lekkere tourtochten maar ook voor woon/werkverkeer. Een hardstikke lekker motor, past en klopt precies
  Sassenheim
Sassenheim: Marco Duijm
Marco owns a XJ900S Diversion '95 and use it for cummuting and touring
  Schagerburg
Schagerbrug: Dirk Koolhaas [07-Oct-99]
We drive a 1996 green XJ900S Diversion with underfairing for almost 55.000 Km with no real problems, so its pretty reliable isn'it? This summer we have been to France, to be exact: the Vosges, and then down to the Haute Provence. This has been a summer ride for almost 5.500 km.
  Schiedam
Schiedam: Edward Theunissen [04-May-97]
Edward owns a '94 XJ600N since july '96, uses it sometimes for commuting, but mostly for funrding. He has no technical expertise, but in due time wants to be able to maintain his bike himself.
  Schin op Geul
Schin op Geul: Henk Ockers [16-Sep-00]
Hoi allemaal. Sinds 3 dagen ben ik de gelukkige eigenaar van een Diversion 600. Op 44 jarige leeftijd gaat mijn jongensdroom in vervulling. Ik ben nog met motorrijles bezig en moet op 24 Oktober op examen. Misschien wat voorbarig om nu al een motor te kopen, maar een Diversion heb ik altijd al een pracht motor gevonden en toen ik deze zag staan was ik meteen verloren. Dus nu nog maar wachten op mijn rijbewijs. O ja, duim voor me op 24 Oktober.
  Simpelveld
Simpelveld: Diane Smeets [29-Apr-97]
Diane is the owner of a 1996 red Yamaha Diversion XJ 600. She's 31 years old and loves to ride in Limburg where she lives. In the future she would like to buy a bleu XJ900.
  Sint Michielsgestel
Sint Michielsgestel: Rob Kluivers [06-Oct-99]
Hoi, ik ben Rob, 35 jaar en sinds kort lid van de YDCN. Ik rijd een 600S en die bevalt prima. Ook de tourritten zijn uit de kunst. Leuker nog zou het zijn om met iemand uit mijn omgeving naar de ontmoetings-plaatsen te rijden. Misschien iets voor jou?
  Sint Oedenrode
Sint Oedenrode: Richard van Wijk [27-Mar-00]
Hallo, mijn vrouw en ik hebben allebij een Diversion (zij een 600 en ik een 900). We rijden bijna altijd samen en zijn lid van de Motorclub Olland. Samen zijn we goed voor 25000 km per jaar en genieten van elke kilometer. We hopen nog veel veilige kilometers te maken op deze fijne machines en wensen dat de andere motorrijders ook veel rijplezier toe.
  Sittard
Sittard: Stig Lifvendahl [06-Aug-97]
I'm Swedish, living in Holland for over one year now. 41 years, married and have one son. This week I replaced my Honda Sevenfifty with a brand new 900 Diversion. What a bike! Spending time to breake it in, and love every kilometer.
  Soest
Soest: Ad Kamphorst [19-Jul-00]
Ik ben 57 jaar en in januari jl, het rijbewijs verkregen. Nu in het bezit van een Diversion 600. Het is een prachtige ervaring om motor te rijden.
  Spijkenisse
Spijkenisse: Han de Dokter [25-Feb-04]
Just bought a metallic green Diversion XJ600S, build 1992. It's my first motorbike but I got my driverslicense in 1987 !! So first ride in 17 years. The Diversion however is easy to handle. I'll take extra caution during first time of driving and maybe take some re-introducing lessons
Spijkenise: Kees Kakes [23-Feb-98]
I love to drive my Diversion XJ600S of 1993. This reliable machine take's me to work and home every day without trouble. Every day of the year. Is there anything better?
  Strijen
Strijen: Daaf Ratsma [30-Jun-98]
I am a young man with dark hair and moustage. I ride my diversion 900 to and back from my work in Rotterdam but also for pleasure.
  Ter Apel
Ter Apel: Wiebe Hof [27-Nov-98]
Pas op 40 jarige leeftijd is de kogel door de kerk gegaan. Eindelijk op voor het motorrijbewijs. Eind februari 1998 zijn men vrouw Lidy en ik in één keer hiervoor geslaagd. Wij hebben ons direct een motor aangeschaft. Het moest een betrouwbare motor met weinig onderhoud worden. Het werd een Honda NTV (1994). Na een paar maand was het duidelijk, dat het delen van de motor problemen gaf. Zowel Lidy als ik wilden rijden. Gelukkig liep ik in juni 1998 tegen een donker rode Diversion 900 op met slechts 4.000km op de teller. Je begrijpt dat de aanschaf van deze motor de redding is geweest voor ons huwelijk. Ik gebruik mijn motor voor woon/werkverkeer, touren en voor 1999 willen wij op de motor naar Noorwegen.
  Terneuzen
Terneuzen: Wim de Maat [04-Oct-04]
Wat jammer, enkele maanden geleden melde ik trots dat ik eigenaar was geworden van een Div 900. Nadat ik enkele jaren op een 600 had gereden dacht ik het word tijd voor een XJ900S. Maar maandag 27 september (we hadden nog een weekje vakantie) en wij dachten wij laten we nog eens gezellig naar de Eifel rijden en daar een paar dagen rond toeren. Maar zo ver zijn wij niet gekomen. We vertrokken vanuit Terneuzen richting Dasburg (Duitsland) maar in Gent (Belgie) op de R4 was er een slimme vrachtwagen chauffeur die achteruit reed op de snelweg. Wegens de weg werkzaamhden, daar konden wij geen kant uit, dus moesten wij de motor plat gooien en weg lopen voor ons leven. Hij zag ons helemaal niet en duwde de motor zeker 5 meter over de straat stenen achteruit. Later vertelde hij "ik was te ver gereden en had geen zin om rond te rijden", vandaar dat hij achteruit reed. Ja, de motor heeft heel wat schade opgelopen, misschien naar de schroothoop we weten het nog niet??. Wij hebben gelukkig niets. Maar wat jammer van de motor. Ik was er zo trots op.
  Tiel
Tiel: John Pereira [21-Jun-04]
Ben jl. april weer begonnen met een motor. Dit na 20 jaar (reden was ongeval). Eerst een Honda XL 500, maar dat kickstarten was niks. Toen kwam ik mijn Seca II tegen en meteen verkocht. Kleur, model, eigenschappen goed. Blok als nieuw, uitlaat idem. Ik kocht hem op een km stand van 18000, hij is uit '93. Nu staat er alweer 22000 op. Hij rijdt geweldig, lange of korte afstand maakt niet uit. Maar ik ben geen technische vriend. Ook niet bang. Moet alweer een nieuwe set banden op, en ik denk tandwielen en ketting. Ga dat zelf proberen. Natuurlijk ga ik zo snel mogelijk lid worden, de evenementen en ritten zien er aantrekkelijk uit.
  Tilburg
Tilburg: Peter Elshout [29-Dec-06]
Ben afgelopen zomer eigenaar geworden van een Yamaha Diversion 1995 leuke motor ben op zoek naar wat onderdelen om hem er weer netjes uit te laten zien. Hoop de komende jaren met plezier rond te toeren na ongeveer 30 jaar nagenoeg niet meer op de motor heb rondgereden
Tilburg: John Adriaanse [07-May-01]
Hoi, ik John Adriaanse ben 33 jaar, heb al diverse off-the-roads gereden en eens moet het er dan van komen; ik ga toeren! En waarmee beter dan een Diversion. Vandaag gekocht en ik kan niet wachten... Het is een goedkope Div. uit 1993 kleur rood en het rijden is zo ontzettend veel lekkerder dan op die 1-cilinders! I join the club!
  Uden
Uden: Theo Bouwmans [17-Jul-03]
Nadat ik tien jaar op een oude XJ900 (1984) heb rondgetoerd heb ik een nieuwe Diversion XJ900 gekocht. Een heerlijk gevoel, vooral als je daarmede in de Dolomieten of Vogezen gaat rondtoeren. Deze motorfiets is heel erg handelbaar, heeft uitstraling, je zit er comfortabel op en het verveelt nooit. Ik blijf bij de Diversion.
Uden: Ton en Gaby de Mooij [07-Jul-03]
Na 30 jaar heropgestapt op een Virago en kwam al spoedig tot de conclusie dat het een toermotor moest worden. Na een jaar kwam de 900 in 2000 en sedert dien 26000 km gereden, in principe ben ik een mooiweerrijder. Vaak rijdt ik met mijn Gaby op de duo. Via MRO diverse ritjes in het buitenland gemaakt. Sinds 1 maart 2003 toegetreden tot YDCN en hoop spoedig collega leden te ontmoeten, tot ziens/mails.
Uden: John van den Biggelaar [10-Jun-99]
Just bought a new 600 Diversion and will get it in two weeks. I can't wait to get my new bike.
  Uithoorn
Uithoorn: Willem Reinbergen [02-Feb-02]
hallo, ik ben willem, 38 jaar, al heel lang gek van motoren, maar sinds kort pas aan het lessen voor het motorrijbewijs. De Diversion heeft altijd al een enorme aantrekkingskracht op mij uitgeoefend en dus heb ik er een aangeschaft (ondanks dat ik mijn rijbewijs nog niet heb) Uiteraard ben ik ook meteen lid geworden van de Diversion club. De Diversion ga ik deels voor woon-werkverkeer gebruiken en deels voor toerritjes in de vrije weekeinden. Mijn Diversion is een rood exemplaar uit 1992 met topkoffer en valbeugels. Ongetwijfeld kom ik in de toekomst een groot aantal medebezitters tegen tijdens de toerritten welke door onze club worden georganiseerd. Verder wil het bestuur van de club complimenteren met het vele werk wat zij belangeloos verzetten en ons, Diversion maniakken, in staat stelt zoveel leuke dingen te doen.
  Uithuizen
Uithuizen: Willem van der Woude [30-Aug-03]
Ik ben 50 jaar en heb sinds 1995 mijn motorrijbewijs en ik sindsdien altijd een Yamaha Virago 750cc gehad. Ik ga morgen mijn eerste Diversion 900s ophalen en ik ben zeer benieuwd hoe dat zal gaan bevallen. Zijn er misschien tips waar ik aan moet denken tijdens het rijden want een chopper is wel wat anders.
  Uithuizermeeden
Uithuizermeeden: Mirjam Bos [01-Apr-02]
Hoi, ik ben Mirjam. ik ben net 40 geworden en ben werkzaam als ambtenaar op het stadskantoor van Appingedam. Het moest er toch eens van komen; mijn man rijdt al 30 jaar motor. Sinds 8 maart 2002 in het bezit van mijn motorrijbewijs en sinds 13 maart de trotse bezitter van een Diversion (600), een groene. Aangezien ik nu echt "zonder zijwieltjes" mag rijden probeer ik nu zoveel mogelijk kilometers te maken. Deze motor hebben wij gekocht via het internet voor een schappelijk prijsje. Er moeten nog wel even nieuwe remschijven op, maar die liggen al bij de monteur. Wat mij opviel is dat ik een smalle bovenkuip heb en dat er ook bredere kuipen zijn. Misschien dat iemand mij kan vertellen wat voor type dit precies is en of dit bouwjaar gebonden is. Mijne is van 1992 en is een oude lesmotor. Als de motor goed bevalt, wil ik er een andere kuip en een hogere ruit op hebben. Maar dat heeft nog tijd. Eerst maar eens kilometers maken. Groetjes Mirjam
  Utrecht
Utrecht: Michiel van Bekkum [01-Apr-99]
Hi, I'm 23 years old and yesterday I bought my first motorcycle, a diversion 600 S. There is just one problem I don't have my license yet. But anyway I fell in love with with this motorcycle because of it's beauty and grey colour. It's a '94er and has run 55000 kms.
Utrecht: Bart Elbers [08-Apr-98]
Hi, I'm Bart (student, 23 years old) and I've been driving a XJ600s for 2 years. This far I've only made small trips on my bike (The German Eiffel (10 days) and the Belgium Ardennes(8 days)) and a lot of trips in my own country. This summer I want to go on a two or three week tour across England or France, but I'm not sure where to go. I usually take my girlfrind with me on my trips , but she thinks that three weeks is to long. So I am going with a friend. My biggest worry on a large trip far from home is problems with my Diffy, or left hand driving (England).
Utrecht: Hans van Heertum [26-Oct-97]
I'm Hans and Driving a XJ900s. I like to tour around Europe with my wife and tent. I also like to speed up a bit. Before the 900s, I drove a FJ600. I think the 900s is the ideal motor because it's not that expensive and still it's a mature motorbike. My 900s is equipped with a bagster bag and a GIVI panniers. Besides that I have a intercom build in, so I can chat with my wife during vacation.
  Vaassen
Vaassen: JNJ Nieuwland [03-Oct-99]
Heb net een nieuwe 900 Div. S gekocht met onderkuip, WP voorsuspension en andere Banden en ben altijd op zoek naar mogelijkheden die de stabiliteit verbeteren. Wil daarom ook wel graag es een bijeenkomst in het oosten van het land bijwonen. Mijn stelling is: ook al rij je nog zo lang en goed motor. Bij overstap naar een andere motor kun je veel opsteken door te praten met mensen die met hetzelfde type al langere ervaring hebben.
  Valkenswaard
Valkenswaard: Sander Raaijmakers
Sander joined the YDCN during the Motorrai on 24 october 1996. He is a mechanical engineer and owns a Yammy Diversions XJ900S (2/95). He use the bike for hobby, work and vacation and rides about 16000 km per year.
  Veenendaal
Veenendaal: Jelte Bulthuis [12-Sep-07]
Sinds enige maanden ben ik overgestapt van een FJ 1100 naar een XJ 900 bj'94. Nu blijkt de XJ in de buurt van de 4000 toeren erg te trillen. Het is zelf erg irritant. Mijn vraag is of dit normaal is, of is er iets aan te doen. In het stadsverkeer en op de snelweg loop hij prima. Alleen op wegen van 80 tot 100 km heb ik last van trillen. Wie weet een oplossing? Graag bericht via E-mail
  Veghel
Veghel: Mike van den Broek [28-Apr-97]
Mike bought his first bike in 1996, a Diversion XJ600S, nice bike to start with, a nice 'moped'. The real bike arrived in march 1997, a '95 Diversion XJ900S with which he drove the Achterhoek tourride.
  Veldhoven
Veldhoven: Raymond Tammer [01-Apr-04]
Hallo allemaal, ik ben Raymond Tammer en ben sinds 20 maart 2004 de gelukkige eigenaar van een diversion 900. Heb mezelf op de moterbeurs van 2004 in Utrecht aangemeld als lid van de YDCN om leuke/mooie toertochten mee te kunnen rijden en activiteiten mee te mogen maken. Hopelijk zien we elkaar daar eens. Groeten uit veldhoven
Veldhoven: Guido Nelissen [20-Sep-00]
Hallo, ik ben Guido en woon in Veldhoven. Vorig jaar heb ik de beslissing genomen een jeugddroom te realiseren door mijn motorrijbewijs te halen. De Diversion 900 (uit 1997) volgde begin dit jaar; voor mij de ideale motor omdat hij alles in zich heeft wat ik zoek: voldoende prestaties, betrouwbaarheid en comfort. De motor gebruik ik met name om naar mijn werk te gaan, maar een leuk tochtje in het weekend is ook nooit weg.
  Velserbroek
Velserbroek: Etienne Nijhof [01-Feb-07]
Hoi! Na het behalen van mijn rijbewijs in december 2006 moest er zo gauw mogelijk een motor komen. Ik wil het hele jaar doorrijden, met name woonwerk en toertochtjes. De keus was snel gemaakt; een blauwe Div 900S uit 2000, met onderkuip en weinig kms op de teller. Zelf nu 1000 uiters tevreden kilometers gereden. Hoop via YDCN ervaringen te delen en leuke tochten te kunnen maken. Mail me gerust, groeten, Etienne.
Velserbroek: Don Scheltinga [17-Apr-05]
Toen ik mijn 1e motorblad kocht viel mijn keuze direct op een Diversion 900. Toen moest mijn eerste rijles nog beginnen. Inmiddels, nu 3 jaar geleden, had ik na 6 dagen mijn Div dan eidelijk. Tot nu toe stap ik iedere keer mijn plezier op mijn betrouwbare blauwe Div. en nog steeds geen spijt sinds mijn 1e motorblad.
Velserbroek: Erwin Zaremba [22-Feb-00]
Sinds donderdagavond 16-02-2000 ben ik de trotse eigenaar van een fel rode diversion 900. Inmiddels al 650km afgelegd en tot nu ben ik super tevreden. Ik hoop nog veel leuke evenementen met de Diversionclub mee te gaan maken.
Velserbroek: Ruud Pols [29-Mar-99]
Voorheen Honda, Yamaha, Kawasaki, Ducati 900 / M600. Nu zo'n 2 weken (ivm geboorte dochter Romana) Diversion Side Bike Kyrnos. Voorlopig nog wennen aan de driewieler, lijkt niet op auto rijden en ook totaal niet op motor rijden, maar wel gigantisch leuk en een hoog Fun percentage. Vergeet uiteraard de kofferbak niet, wat een genot. Uiteraard het nadeel, mij reeds overkomen met het halen van de combinatie, in de regen in de file. Dochter Romana 3 jaar, Vrouw Natascha 27 jaar, Ik, Ruud 31 jaar.
  Vianen
Vianen (ZH): José Keijzer [28-Oct-01]
José Keijzer, 45 jaar, getrouwd, 1 zoon van 12, sinds 28-9-2001 trotse bezitster van XJ600N uit 1994 (51000 km) (met.gr-bl). Ik gebruik de fiets voor woon/werkverkeer en in het weekend voor ritten. Mijn man Leo, 45 jr., heeft een Honda PC 800. Ik wordt zeker lid van de YDCN. We hebben plannen om volgend jaar een motorvakantie te houden naar of Duitsland of Frankrijk.
  Vinkeveen
Vinkeveen: Marcel Vermoolen [01-Sep-99]
Omdat Vinkeveen nog niet vertegenwoordigd is op deze site haast ik mij om mij voor te stellen. Na opnieuw te zijn besmet met het virus (Motoronella) de geldbuidel ingeruild voor een motor (Honda VF 500 FII). Een prachtige motorfiets voor de herintreder. Na een jaar met veel motorplezier in 1997 een prachtige Diversion 900 gekocht. Al vele kilometers gereden in de Benelux. Ik ben altijd wel in voor een tocht buiten mijn provincie als ze maar minimaal 250 km zijn. Ps. Met helm op val ik wel mee.
  Vleuten
Vleuten: Guus Dreu [07-Jul-03]
Zo daar ben ik dan weer inmiddels een nieuwe grijze Div gekocht en hij bevalt uitstekend. Ben er ook mee naar Spanje geweest op een dag 1560 km totaal geen probleem met de Div. En ik ben s'avonds nog wezen stappen. Geweldige machine deze motor. Ik heb ook reeds het asfalt mogen kussen en ziedaar volgens de motoragenten hoor ik er nu echt bij. De div heeft het keurig overleefd en ik heb een VRO 1 cursus op het progamma gezet.
  Volendam
Volendam: Martijn van Rees [22-Jun-99]
Hoi, daar ben ik weer. Ik heb inmiddels mijn Rijbewijs gehaald en rij nu lekker rond. Het rijd schitterend zo'n diversion. Beter als een NTV, CB1, CB-450s enz (lesmotoren) ik heb nu 5 weken mijn rijbewijs en inmiddels al 4000 kilometertjes gereden. TE GEK!!!! mzzl. Martijn van Rees
  Voorburg
Voorburg: Johan van der Toorn [27-Nov-98]
Ik ben 39 en rij sinds kort op een diversion 900 van 1995. Ik gebruik de motor voor woon-werk verkeer en maak twee tot drie keer per jaar lange toertochten met de motor.
Voorburg: Jaco Barnhoorn [20-Feb-98]
I own a Yamaha XJ750 Seca (imported in 1985), using it for recreative touring only. Born in 1969, married with Kaatje (she owns a Yamaha SR 250SE US Custom). No kids.
  Vorden
Vorden: Huub en Karen Meijer [02-Feb-98]
Huub en Karen schreven: Wij zijn sinds kort de gelukkige eigenaren van ons rijbewijs en een gele 600 cc Diversion uit 94. Op dit moment zijn we aan het zoeken naar een tweede motorfiets, ook een Diversion, om samen lekker te kunnen toeren en rij ervaring op te doen. Ik ben er van ovetuigd dat we binnen afzienbare tijd dit kunnen gaan doen. Tot op heden hebben we hoofdzakelijk in "slecht" weer gereden en zijn dus heel benieuwd hoe het is om in het zonnetje te rijden. Misschien ontmoeten we elkaar eens onderweg. m.vr.gr. Huub en Karen Meijer
  Waddinxveen
Waddinxveen: Wiel Wijshoff [12-May-05]
Ik ben al sinds 1980 in het bezit van het roze papiertje en heb als allerlaatst een Honda Shadow VT1100 ACE gereden. Sinds kort ben ik in het bezit van een Gele Diversion XJ 600 S uit 1994. Deze motorfiets heb ik particulier aangeschaft vanwege de zéér lage aanschaf prijs niet wetende wat een fijne motor het is om te rijden. Na het grote vuil te hebben verwijdert werd tot mijn vebazing van dit lelijke eendje toch nog een mooie zwaan. Ik gebruik de fiets hoofdzakelijk voor mijn plezier
  Wageningen
Wageningen: Joop Jansen [09-Mar-01]
Mijn motorrijbewijs heb ik al vanaf 1978. Sinds vorig ben ik in het bezit van een 900. Die heb ik dit jaar (2001) laten ombouwen voor vervoer met een aanhanger. Mijn Divi gebruik ik vooral voor plezier maar ook woon/werk.
Wageningen: Erwin Cardol [14-May-97]
Erwin rides a metallic blue '96 Diversion 600. He is a rowing, photography and motorriding enthusiastic and found out that these three hobbies perfectly match. He's making a lot of mileage riding to (and with) his girlfriend in Zaandam. The Diversion is probably a step up to a more powerfull bike. Still he is glad he bought it, though.
  Warmenhuizen
Warmenhuizen: Bart Bakker [12-Feb-02]
I started riding november 2000 on a Kawa EL250. After a year I wanted some more power. Spend a lot of time finding out what I wanted. Finaly I bought a silver Div900 and I'm very happy with it, making a lot of kilometers in the weekends. When there is a bit more light in the morning I start commuting by bike.
  Weesp
Weesp: Albert Gnodde [20-Nov-97]
Own a red 1997 red Divy 900, use it for commuting to work mainly, sometimes to visit customers as well. Since october 1996 father of Katja. Since then riding for fun has been temporarily suspended. Switched from a Kawa 750 Vulcan that had a morning temper. The Divy is a very reliable trouble free bike with plenty of horsepower for me, rides well and looks great! (when washed regular :) On Santa's wishlist: Givi cases and a Schurger body, looks even better. Happy riding to all divy owners!
  Westervoort
Westervoort: Ron [03-Oct-99]
Sinds juli dit jaar bezit ik een zwarte Div XJ900S uit '95, daarvoor had ik een Kawa Zephyr 550, en het is of ik opnieuw moet leren rijden! De Div rijdt heel makkelijk, maar is heel alert op rem en gas, ligt erg goed in de bocht maar met het gas erop trekt de cardan in een bocht naar links de motor uit de bocht, dat is wel wennen. Maar verder.... schitterende motor!!!
  Wijchen
Wijchen: Bastiaan Fleurent [12-Apr-02]
Tijdens het lessen voor het motorrijbewijs kwam ik voor het eerst in aanmerking met de Diversion. Al snel was ik erachter dat ik deze motor ook wilde hebben en ben een beetje rond gaan kijken. Aangekomen bij een Yamaha dealer stond er eentje buiten die mij wel aanstond. Al snel kwam een monteur naar buiten om te vertellen dat het zijn motor was en dat hij niet te koop was. Maar na een maand kon ik hem alsnog overnemen. Een paar maanden daarna behaalde ik mijn motorrijbewijs en rijdt nu vrolijk vele kilometers.
Wijchen: Peter Rijnhart [22-Nov-00]
I bought my first bike (a Diversion 900) three years ago. Now I am riding my second divy (red). I drive some 15-20 thousand kilometer a year and I am proud to ride and possess such a bike.
Wijchen: Henk van Hout [08-Jan-99]
Diversion XJ600s '99, after an accident where I lost my first Diversion of 1996. Had a BMW for about 7 years. Ride a motorbike since 1968 mostly to go to my work and for fun. Like to go on holidays with my wife on the bike. Have been to Belgium, France, Italy, Switserland, Austria and Germany
  Wijk bij Duurstede
Wijk bij Duurstede: Alphons van Liefland [10-Jun-10] 2010
hallo, even voorstellen: ik ben Alphons, 41 jaar jong, getrouwd met Désireé en samen hebben wij 2 dochters van 14 en 11 jaar. Sinds mei 2008 ben ik in het bezit van een Yamaha Diversion XJ600S. Deze heb ik, na een tijd geen motor meer te hebben gereden, voor een leuk prijsje van een collega over kunnen nemen. Ik gebruik hem voornamelijk voor woon/werk verkeer en korte toerritjes in de buurt, met af en toe de meiden achter op. De motor bevalt me heel erg goed en nadat ik op deze site terecht ben gekomen en deze helemaal had doorgelezen, foto's bekeken; kwam ik tot de conclusie dat dit wel een hele leuk club is om me eigen bij aan te melden. Sinds december 2009 ben ik nou lid, heb me aangemeld voor wat toerritten en hoop binnekort wat mensen te leren kennen. Kom op de Motorbeurs zeker even langs de stand. Met vriendelijke motorgroeten, Alphons
  Wilnis
Wilnis: Edwin Lek [05-Feb-06]
I bought a brand new Diversion 600 in 1993. Together with my wife we made a lot of trips with it. Now I take my daughter with me on long weekend trips.
  Woerden
Woerden: Paul Valentijn [26-Apr-00]
Sinds een maand ben ik een trotse bezitter van een diversion 600 (lichtblauw, '96). Het is momenteel mijn enige vervoermiddel dus ik heb alweer zo'n 2000km achter me zitten. Het is m'n eerste motor, ik had ook niet meer gereden sinds dat ik mijn rijbewijs heb gehaald (4 jaar terug, ben nu 24)..het is een prachtmachine!
Woerden: Jan van der Meer [23-Feb-99]
Hallo. ben 46 jaar, rijdt een 900 Div. en mijn vrouw is 42 en rijdt sinds vorig jaar een 600 Div. We zijn dol op toeren. Groeten en wie weet tot ziens. Jan en Nella van der Meer
  Zaltbommel
Zaltbommel: Henk Blom [26-Sep-04]
Nah, ik ben Henk, heb een rode Divi 600 ('96), ook met "sfeerverlichting", en rijdt lekkere tourtjes met bijvoorbeeld Daan.
Zaltbommel: Daniel van Mourik [07-Sep-04]
Ik ben een jonge kerel van 24 jaar en heb net sinds eind 2003 mijn motorrijbewijs. Na diverse motoren bekeken te hebben een 2de hands groene Diversion 600 met onderkuip gekocht uit 1993, in zeer goed staat. Rij nu met veel plezier hierop. Heb er zelfs neon onderzitten voor de sfeerverlichting. :) Samen met een vriend die een rode Diversion 600 heeft rijden we regelmatig leuke tourtjes...
  Zandberg
Zandberg: John Kooyman [09-May-07]
Ik heb in 1993 mijn rijbewijs gehaald. Na 3 jaar op een Honda Shadow gereden te hebben was ik zat. Ik ruilde mijn motor in voor een 2de auto. Nu, 11 jaar later heb ik mijn 2de auto weer ingeruild voor een motor en wat voor een. Een Yamaha Diversion XJ600S uit 1998. Wat een machine. Toen ik 16 was, had ik een Yamaha FS1. Ik beleef die tijd gewoon helemaal weer terug.
  Zeewolde
Zeewolde: Henk Lier [25-Nov-01]
Sinds augustus 2001 in het gelukkige bezit van een zwarte Diversion 900 bj '96. Na wat omzwervingen met een PC 800 en een Vulcan 1500 in deze machine de echte no-nonsense weer en wind woon-werkverkeer, vrijetijd toerbuffel met lange adem en ultieme filekraker gevonden.
Zeewolde: Wim Hamer [22-Nov-00]
Na jaren is het dan zo ver, mijn motorrijbewijs en een Diversion 900. Ik gebruik de motor voor woon-werk verkeer en als het enigszins kan toer ik er en eind op weg. Ik had de Diversion al gekocht voor ik mijn rijbewijs had, op basis van zitten op de motor in de showroom en een zeer goede voorlichting van de dealer en de uitgebreide goede ervaringen die ik vond op de website van de Diversionclub. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad en hoop veel te genieten met andere div's op de weg.
  Zeist
Zeist: Kevin Kraaij [07-Nov-02]
Hi I'm Kevin (26), Got my licence since a november 2001, and a few months later, bought a '94 XJ600 Naked! Always had lessons on a Div, and my instuctor offered me the lesson bike,.. i thought why not, i've always enjoyed riding it. It's a bit battered and brewsed, but for a first bike thats only a challenge. Even my girlie has fallen in luv, riding on it!
Zeist: Jan Willem Wemekamp [07-Apr-99]
Hoi, Ik heet dus Jan Willem Wemekamp en ik woon in Zeist. Ik heb pas sinds 1 april (geen grap) een Div. 900S. Omdat ik nog relatief onbekend ben met de Div. lijkt het me zinvol om via internet van gedachten te wisselen met andere Div. rijders.
  Zetten
Zetten: Andre Klap
Andre, 32 years of age, married, no kids. Licensed to drive since Nov 15th, 1996. Own 1997-model XJ900S (red) since Dec 6th, 1996.
  Zevenbergen
Zevenbergen: Ryan Smits [02-Mar-08]
In januari ben ik samen met Jan de Bruijn, bestuurslid van de ydcn, wezen kijken naar een Div 900. Deze heb ik op 11 februari 2008 opgehaald. Sinds de motorbeurs in Utrecht ben ik lid van ydcn. De mooie blauwe Div is van 1999 en heeft een km-stand van 33.500km, heeft een volle onderkuip en een topkoffer. Hij moest worden gekeurd bij de RDW omdat hij nog op Belgisch kenteken stond. Jammer genoeg werd hij afgekeurd omdat het balhoofdlager defect was en het stadslicht was kapot. Dit euvel is ondertussen verholpen en er zijn gelijk progressieve voorveren in gegaan. Ook de middenbok ontbrak en er zat een scheurtje in het kuipwerk. Ik heb meteen ook een stroomdraad voor mijn verwarmde handschoenen laten monteren. Op 6 maart 2008 gaat de Div opnieuw naar de RDW voor de herkeuring en kan dan op Nederlands kenteken worden gezet. Ik ga de Div gebruiken als pekelfiets (sorry dat ik ga doen) en voor toerritten met duo-passagier. Mijn andere motor, een Honda CBF1000, is daar minder geschikt voor. De Honda is nog geen 2 jaar oud, maar de teller staat ondertussen al dik over de 70.000km. De afgelopen winter heeft al zijn sporen achtergelaten op de Honda en dat is zonde voor een fiets van deze leeftijd.
  Zevenhuizen Zh
Zevenhuizen Zh: Piet de Vos [24-Mar-08]
Na eerst een Honda Shadow te hebben gereden (ik heb hem overigens nog steeds en gebruik hem ook nog wel eens) een BMW K100RS gekocht. Helaas ben ik daarmee door een onoplettende automobilist onderuit gereden op een rotonde en werd deze economisch total loss verklaard. Met de schadeuitkering ben ik toen op zoek gegaan naar een motor die aan een aantal criterea moest voldoen: passend binnen het budget van de schadeuitkering, ruim geschikt voor twee personen, zwart en voorzien van een cardan. Al gauw kwam ik op internet een Yamaha XJ900S Diversion tegen die aan alle voorwaarden leek te voldoen. Een proefritje leerde dat dit wel een motor voor mij zou kunnen zijn en dus heb ik hem gekocht. Ik hoop dat hij me gaat bevallen. Hij zal hoofdzakelijk gebruikt gaan worden voor woon-werkverkeer, voor de toertjes heb ik de Shadow paraat.
  Zoetermeer
Zoetermeer: Henk Nennie [25-Feb-04]
Hallo, ik ben Henk, ben 45 jaar en heb in augustus 2003 mijn rijbewijs gehaald, altijd een droom geweest en uit laten komen. Na het behalen van mijn rijbewijs, lekker kwijlen bij diverse dealers en een tweede hands Diversion XJ900S gekocht bij Safe Motors Zoetermeer. We waren er meteen aan verkocht, mijn vrouw en ik. Geweldige machine. Ik gebruik hem voor woon werk verkeer. Elke dag rij ik over de A12 Zoertermeer-Den Haag en bevalt prima om door de files te rijden. Binnenkort een vervolg rijopleiding VRO-1 via YDCN geregeld. Groetjes Henk en Paula Nennie
Zoetermeer: Leen Noort [04-Jun-98]
Ik ben 41 jaar en pakweg 5 jaar geleden lid geweest van YDCN. Het hoofdmenu m.b.t. de XJ900S Diversion is toeren en nog eens toeren. Sinds 27 maart 1998 ben ik in het bezit van mijn derde Div en ben toe aan nieuwe banden en ben dus benieuwd wat voor type banden er over het algemeen door de Div-rijders worden aangeschaft. Dit is waarschijnlijk niet de juiste plaats voor deze vraag, maar toch hoop ik op een antwoord.
  Zuidhorn
Zuidhorn: Wilco Burema [08-Jul-00]
Since the first of April 1993 (not a joke) I'm the proud owner of a red Divvie 600. Almost since the foundation, I'm a member of YDCN. At the latest YDCN-ride, I found out that there more YDCN-members in Groningen, even in my village Zuidhorn! We had a great ride, so I hope to ride with them (and you?!) soon.
  Zuidland
Zuidland: Rick van der Keur [10-Sep-97]
I own a XJ600 S Diversion of 97. I'm not riding long, cause I have my driving licence since the 1st of July 1997. Still I'm enjoying every mile I ride.
  Zuilichem
Zuilichem: Gerhard Hoogendoorn [27-Mar-00]
I have a green Diversion, the 600s from 1994. I use my bike mainly for traveling to my work. I live in Zuilichem and work in the centrum of Utrecht, so every day the distance home-work roundtrip is 120 km. Personal data: Born in 1974. I'am married, and she got also her driving license! So we both enjoy our Divi. Greetz.
  Zutphen
Zutphen: Alexander Oldekamp [18-Aug-06]
Na bijna 12 jaar weer een motor! En wel een Diversion 900! Waarom? In 2002 en 2004 een groene en zwarte 600 gehad. Bij oprichting van club stond de mijne te koop, een Seca II met onderkuip. En deze is nu weer op Marktplaats te koop! Ooit gezegd, volgende wordt een 900! En hij is er! Wel wat kleine dingen maar dat is geen ramp. Is wel hobby zeggen we maar. Interesse gaat vooral uit naar de gebruiks Diversions oftewel km vreters. Rij zelf dagelijks van Zutphen naar Utrecht en zomers toch wel met motorfiets! Leden, tot snel op een evenement! Greetz Alexander
  Zwijndrecht
Zwijndrecht: Peter de Jonge [06-Jul-06]
Hallo mijn naam is Peter 42 jaar getrouwd en 3 kinderen, Sinds kort de trotse bezitter van een yamaha XJ600S Diversion uit het jaar 1995. Deze motor bevalt mij erg goed. Ik gebruik hem hoofdzakelijk voor het woon/werk verkeer maar ook om lekker te gaan toeren. Uiteindelijk is mijn doel om een Yamaha XJ 900s Diversion te kopen.
  Zwolle
Zwolle: Arie Steenbergen [09-Jun-06]
Mijn naam is Arie en ben 49 jaar, ik heb gisteren een Groene Yamaha XJ 900 Diversion uit 1995 gekocht, die ik zaterdag kan ophalen. Hiervoor had ik een Yamaha XV 920 virago. Maar ik was al tijden op zoek naar deze machine en ik hoop dat hij zijn reputatie waar maakt. Gegroet Arie.
Zwolle: Willem Slagter [22-Jan-00]
Ik ben 51 jaar en sinds een jaar in het bezit van een Diversion 900. Hiervoor heb ik 7 jaar gereden op een Yamaha XJ 650 seca. Een geimporteerde fiets uit Canada. Het type is ook in Nderland op de markt geweest.Ik geniet in mijn vrije tijd en af en toe woon-werkverkeer,erg van deze topmachine. Een heel verschil met mijn oude motor.Ik ben een voorzichtige rijder, want in mijn beroep (ambulanceverpleegkundige)zie ik regelmatig wat het effect kan zijn van te snel en roekeloos rijden.
Zwolle: Martijn ten Klooster [26-Jan-99]
Sinds november '98 in het bezit van een roze papiertje en sinds januari '99 bezit ik een grijze XJ600N uit '94. Het is mijn eerste fiets. Hij wordt gebruik voor woon/werk verkeer, maar ook om mee te toeren en om op vakantie te gaan.
Zwolle: Guido Reinink [05-Apr-98]
I drive motorbikes for almost 15 years. The 900 is the best I have had, because: It's fast when you want too, but you can drive slow as well. Maintenance is easy. It's comfortable and easy to drive. Repairs ??, I never had any. I use the bike for work, holidays and just any time I want to have fun. I bought the bike may 1997 and did drive about 20.000 km. The only negative point I can mention is it's heavy weight.
Zwolle: Wilko Jongman [22-Aug-97]
I've just bought a 1995 Diversion XJ600S in the color blue. The last couple of years I've been driving a red Honda VT500 Ascot. With this XJ600 I included a set of trunks because I have the intention of making (short) tours with it, besides the every day home-work travel. It's my first 4-cylinder bike and I love it already.
Zwolle: Rene Dol
Rene owns a CBR600 at the moment but doesn't like the riding comfort. He wants to buy a Diversion XJ900S or perhaps even the new XJ1200S. Which one it will be depends on whether he can convince his wife. He is very very very interested in riding experiences from XJ900S owners.
 
Als je een eigen beschrijving wilt toevoegen aan deze lijst
druk op het knopje hieronder
 

Last update 10-Apr-2012