YDCN Dutch Information

Meer dan 15 jaar Yamaha Diversion Club Nederland
De Yamaha Diversion Club Nederland is opgericht in april 1994. We zijn een zogenaamde merkenclub, een landelijk opererende club van en voor Yamaha Diversion berijders en liefhebbers. We richten ons dan ook primair op de Yamaha Diversion, de XJ600S, XJ600N, XJ900S, XJ6, XJ6 Diversion en XJ6 Diversion FA. De Seca II is de amerikaanse uitvoering van de XJ600S. Ook deze is van harte welkom.

Waarom een merkenclub?
Dat mensen lid worden van een merkenclub heeft veelal te maken met het feit dat mensen graag in kontakt treden met gelijkgestemden. Jouw keuze voor de Yamaha Diversion heeft alles te maken met jouw denkwijze over motorrijden. Je kiest voor deze motor vanwege de betaalbaarheid, het type motorfiets, het allround karakter en het gebruik.

Door de lage prijs is dit type motor bereikbaar voor iedereen, wat ook te zien is aan de leden, varierend van arme student tot... vul zelf maar in. Motorrijdende vrouwen vormen weliswaar nog een minderheid maar zijn ruimschoots vertegenwoordigd. Het doet overigens ons ook goed te constateren dat dit andere vrouwen inspireert om ook hun A rijbewijs te gaan halen.

De Diversion is een no-nonsens allround motor, uitstekend geschikt voor duo rijden, prima voor woonwerk, lange toerritten en motorvakanties. Top- en zijkoffers zijn uitstekend te monteren en maakt van de Diversion een vriendelijke geprijsde toerbuffel. De Diversion bezitter kiest duidelijk voor goede beschermende motorkleding, geen jasjes met franjes of snelle racepakken. Spijkerbroeken zien we gelukkig zelden en kunnen steevast rekenen op commentaar van andere leden. Ook aan het kleding aspect zien we weer een grote overeenkomst over hoe Diversion bezitters denken over bepaalde zaken.

Je kiest voor een lokale motorclub als je graag dicht bij huis wilt blijven en genoegen neemt met toerritten in je eigen omgeving. Daar zitten dan ook alle soorten motorrijders tussen, van de rustig rijdende choppers tot snelle Fireblades. Lid worden van een landelijk opererende merkenclub doe je als je graag in kontakt wilt komen met mensen die net als jij gekozen hebben voor de Yamaha Diversion. Je komt dan met vrij grote zekerheid mensen tegen die dezelfde gedachten hebben over het begrip motorrijden. Vanzelfsprekend hebben al deze mensen tesamen een enorme hoeveelheid kennis en ervaring met de Diversions en kan een vraag niet gek genoeg zijn of er is wel iemand die een antwoord weet. Omdat deze merkenclub landelijk georganiseerd is heeft dat ook nog een aantal andere leuken aspecten. De toerritten worden in alle delen van Nederland gereden en als je ze allemaal mee rijdt zie je heel veel moois van Nederland. Ook de leden komen uit alle delen van het land en ook dat is heel leuk.

Binnenlandse toerritten
Afhankelijk van het aanbod organiseren we 6 of 7 toerritten per jaar. Die worden in diverse delen van Nederland verreden. De ritten worden uitgezet door de leden zelf in hun eigen omgeving. Die kennen de mooie wegen in hun gedeelte van het land immers als beste. Een vaste toercommissie hebben we niet, wel een groep vrijwilligers die mee helpen bij het uitzetten en narijden. De openingsrit wordt steevast op 2e paasdag gereden. De laatste rit vind plaats eind september of begin oktober. Deelname is voor leden gratis. Een introducee is toegestaan en betaalt daarvoor een minimaal bedrag van € 4,00. De toerrit beschrijvingen zijn een aantal dagen van tevoren via de website te downloaden zodat je de rit rustig thuis kan voorbereiden. Vanaf 2003 proberen we van elke rit ook een GPS routebestand beschikbaar te hebben zodat je de rit ook met een Garmin GPS navigatie systeem kan rijden.

Club weekenden
Razend populair zijn onze binnen- en buitenlandse weekenden. Pas op zo'n weekend leer je pas goed een boel andere leden kennen en zo vind je tijdens een normale toerrit altijd wel een bekende. Het binnenland weekend vind altijd plaats tijdens het Hemelvaart weekend. Het pakket bestaat uit 3 overnachtingen half pension voor een betaalbare prijs. Favoriete stekken zijn Friesland, Limburg en Zeeland. Een mini vakantie van 4 dagen in eigen land, overdag lekker ontspannen toeren en 's avonds gezellig een biertje drinken. Het buitenland weekend kent hetzelfde concept en vind plaats begin september. In de afgelopen jaren zijn we al op diverse plaatsen in België, Luxemburg, Frankrijk, Engeland en Duitsland geweest. De weekenden zijn zeer in trek en meestal al binnen 1 week tijd volledig volgeboekt. De laatste jaren zijn we zo groot geworden dat we met gemak een heel hotel kunnen afhuren. Het grootste aantal deelnemers was in 2003 toen we met ruim honderd personen naar Northeim in Duitsland zijn geweest.

Motorbeursen
Aanwezig zijn op een motorbeurs kost veel geld maar levert ook veel op. We staan alleen op de twee grootste landelijke beursen, de MotoRAI en de Motorbeurs in Utrecht. Doel is in eerste instantie het bestaan van onze club onder de aandacht te brengen van motorrijdend Nederland. Dat levert vaak al meteen nieuwe leden op maar ook de vele folders die via deze beurs verspreid worden komen voor een deel wel terecht bij een Diversion bezitter. Voor onze bestaande leden zijn we het thuishonk op de beurs. Een gratis kopje koffie, een praatje met andere leden, kopen van clubkleding, het tijdelijk clubhuis van de club.

Techniek
Door gebrek aan vrijwilligers hebben wij alle ondersteuning op technisch gebied gestopt.

Voortgezette Rijvaardigheids Opleiding
Een voortgezette rijvaardigheids training is niet alleen leuk om te doen maar je leert er ook een heleboel waar je in de praktijk vaak voordeel aan hebt. Je leert er niet alleen veiliger door rijden maar ook dat je motorfiets meer kan dan je dacht. En door een betere controle over je motorfiets wordt het motorrijden daardoor nog leuker. We weten dat er een bepaalde drempelvrees is om zomaar met een groep onbekenden een training te volgen. Vandaar dat we dat sinds een aantal jaren vanuit de vereniging zijn gaan organiseren. Het gaat hierbij om de VRO-1 en VRO-2 opleidingen van de KNMV. Een aardige bijkomstigheid is dat je als YDCN lid nog een extra korting krijgt op de prijs. In 2004 was dit € 20,00 en daarmee heb je je lidmaatschap van de YDCN al haast terugverdiend.

Foto Archief
Vanaf de oprichting van de club zijn tijdens alle evenementen vele foto's gemaakt. Vanaf 1999 zijn we digitaal gaan werken omvat deze verzameling tot eind 2009 meer dan 52.000 (!) foto's. Deze kun je online raadplegen in ons YDCN Foto Archief, inclusief alle grote originele foto bestanden. Bestaande leden kunnen zo hun eigen foto's opzoeken, downloaden en laten afdrukken voor hun eigen foto album. Voor nog-niet leden biedt deze uitgebreide verzameling foto's een aardige indruk wat ze op al die evenementen ongeveer kunnen verwachten. Foto's vertellen vaak immers meer dan woorden. Het ligt in de bedoeling om ook de periode van voor 1999 online te brengen maar daarvoor moeten de foto's ingescand worden, hetgeen een tijdrovende bezigheid is.

Diversiteiten / YDCNieuwsbrief
Voor het kontakt met onze leden geven we 4x per jaar ons clubblad "Diversiteiten" uit. Hierin vind je niet alleen interessante en nuttige artikelen over techniek, toeren en club activiteiten, maar ook van reisverslagen van onze leden. Naast Diversiteiten ontvang je een digitale YDCN Nieuwsbrief met actuele informatie over onze evenementen. Digitaal via email omdat dit een supersnel en goedkoop medium is en vrijwel iedereen tegenwoordig email heeft. Uit tellingen begin 2006 heeft meer dan 90% van onze leden de beschikking over een email adres.

Kortingen
Een aantal van onze leden hebben hun motordealer weten te strikken om onze club te sponseren. Ze doen dit middels het kopen van advertentie ruimte in ons clubblad en geven in een groot aantal gevallen zelfs kortingen op het vertoon van een geldig lidmaatschapsbewijs. Zo heb je met de aanschaf van een nieuwe set banden al snel je lidmaatschap terugverdiend.

Website
Voor de ondersteuning van onze activiteiten maken we uitgebreid gebruik van internet. Op de website staat alle informatie met uitgebreide details, meer dan we ooit via een gedrukt medium zouden kunnen bieden. We kunnen het ook dagelijks actualiseren. Om efficienter te kunnen werken stimuleren we leden dan ook om zoveel mogelijk zaken via internet zaken te regelen. Het aanmelden voor evenementen geschiedt voornamelijk via internet. Bijkomend voordeel is dat leden zo ook inzicht hebben in het aantal deelnemers van elk evenement.

Lidmaatschap
De contributie bedraagt € 22,00 per jaar (bij inschrijving na 1 juli € 11,00). Het éénmalige inschrijfgeld bedraagt € 5,00. Een tweede en volgend lidmaatschap per gezin kost € 11,00 per jaar (€ 5,50 na 1 juli) en € 2,50 voor de éénmalige inschrijfkosten.

Lid worden kan ook direct via internet door invulling van het inschrijfformulier en het gelijktijdig overmaken van het verschuldigde bedrag op ING 5584853 tnv Yamaha Diversion Club Nederland te De Lier. Na ontvangst van het bedrag wordt het welkomspakket inclusief lidmaatschapsbewijs en een exemplaar van Diversiteiten toegestuurd.

Yamama Diversion Club Nederland
Nachtegaalstraat 96
7481 AZ Haaksbergen
telefoon: 053-5726711

 Lid worden ?

Even op het knopje hieronder drukken

 Vragen ?
YDCN PenningmeesterBetalingen (penningmeester)
YDCN KledingYDCN clubkleding en artikelen
YDCN SecretariaatLedenadministratie en algemene informatie (secretariaat)
YDCN PRAdvertentie acquisitie (Diversiteiten), clubkortingen
RedactieDiversiteiten (Redactie)
Reno SandersEvenementen (Evenementencommissie)
YDCN InfoAlle overige vragen

 Even voorstellen...

Het Bestuur
Voorzitter Secretaris Penningmeester Evenementen Commissie Algemeen bestuurslid Redactie Advertentie Acquisitie
Emiel Nierop Willem Zilverschoon Martin Helderman Reno Sanders Carla de Jonge - ten Voorde Peter Pilon Jan de Bruijn


De Evenementencommissie
Voorzitter Medewerker Medewerker Medewerker Medewerker Medewerker Medewerker
Reno Sanders Aartje Arbon Carla de Jonge - ten Voorde Toine Both Jan de Bruijn Ruud de Bruyn Yvonne Croes
Medewerker Medewerker Medewerker Medewerker Medewerker Medewerker Medewerker
Mark Damen Ate Douma Edwin Esman Jeannette Esman Quido Evers Math Göbbels Henny de Heer
Medewerker Medewerker Medewerker Medewerker Medewerker Medewerker Medewerker
Martin Helderman Wiebe Hof Gerdine Kouwer Frans de Kruijf Harry van der Laan Eddy van der Meer Eugene van der Meer
Medewerker Medewerker Medewerker Medewerker Medewerker Medewerker Medewerker
Petra van der Meer Paul Moens Emiel Nierop Ilona Nierop Rik Nooter Titus Spee Jeroen Termaat
Medewerker Medewerker Medewerker Medewerker Medewerker Medewerker Medewerker
Jan Willem Wemekamp Dirk Witlam Willem Zilverschoon Frank Zegers      


Last update 12-Aug-2012